2022/23 - BEAC-Újbuda KA/A – Zsíros Akadémia Kőbánya 62-53
21
May
2023
2022/23 - BEAC-Újbuda KA/A – Zsíros Akadémia Kőbánya 62-53
2023. május 21.  |  13:46

BEAC-ÚJBUDA KA/A - ZSÍROS AKADÉMIA KŐBÁNYA 62-53 (22-17, 15-6, 14-9, 11-21)
Nemzeti Leány Junior "A" Döntő, 7. helyért
Budapest, Csata Csarnok
Lukácsi Lóránt, Kruk Melinda, Erős Florentina (Dr. Gencsev Plámen)

BEAC-Újbuda KA/A: Bálint 6, Jármay 10, Vita 11, Maschl 2, Kókány 9/3. Csere: Bencsik 1, Dormán 2, Nemes 15/9, Séllei -, Záboji 6/3, Drahos -, Tatai -.

Zsíros Akadémia Kőbánya: Pásztor 6, Fodor 8, Josepovits 15, Tatár 9, Szeles -. Csere: Harsági -, Takács 2, Bodnár -, Sárközi 3/3, Zwick 10/3, Kerti -.

A Nemzeti Leány Junior “A” Döntőn a BEAC-Újbuda KA/A 62-53-as győzelmet aratott a Zsíros Akadémia Kőbánya csapata ellen, s ezzel az 5. helyen végzett a junior bajnokságban.


A mérkőzést Vita Alexandra kosarai indították, mellyel a BEAC-Újbuda került lépéselőnybe. Ezután érkeztek Josepovits Kinga pontjai, amivel a Kőbánya egy pontra zárkózott fel. Egyenlíteni azonban nem tudott a vendég színekben játszó együttes. Jármay Anna és Bálint Pola voltak sikeresek, amivel a BEAC ismét tovább tudta növelni előnyét. A mérkőzés viszont kiélezetten folytatódott, az ötödik percben 8-7-et mutatott az eredményjelző. S ekkor fordított a Zsíros Akadémia, méghozzá Josepovits kiváló teljesítményének köszönhetően. A negyed következő perceiben megint csak fej-fej mellett haladtak a felek, 11-11-nél egált regisztrálhattunk, majd az Újbuda ismét meglépett. A játékrész végére 5 pontos előnyre tettek szert. A második felvonás tehát 22-17-ről folytatódott, a pontszerzés azonban sokkal lassabb mederbe érkezett. Öt teljes perc elteltével csupán 1-1 kosarat szereztek a csapatok, így tehát a különbség sem változott. Ezután váltott ritmust ismételten az Újbuda. Előnyüket egy szempillantás alatt 10-re, majd tíz pont fölé növelték – a nagyszünetben 37-23-at regisztrálhattunk. 

Húsz perc elteltével a 11 pontos Nemes Gréta volt a mezőny legeredményesebbje a BEAC-Újbuda oldaláról, még a kecskemétieket 6 pontos Josepovits Kinga vezette.

A második félidő első találata három perc elteltével született meg, ekkor Nemes Gréta volt sikeres közelről. A válasz ezt követően Fodor Lilitől érkezett, majd Maschl Rita szerzett pontokat, mellyel 40-25-re változott az állás. A továbbiakban ismét lelassult a pontszerzés. Pár perces csendesebb periódus vette kezdetét, melyet végül Tatár Hanna kosara tört meg. Ekkor egészen pontosan 40-29-et regisztrálhattunk, ez a tíz pont körüli különbség pedig a folytatásban állandósulni látszódott, mígnem az Újbuda ismételten ritmust nem váltott, s egy magabiztosabb rohammal előnyüket 49-29-nél húsz pontra növelték. Ez a differencia pedig a játékrész végéig már csak egy pontot változott, a Kőbánya Zwick Tamara találatával ennyivel tudott közelebb férkőzni ellenfeléhez. A BEAC nagyszámú előnyének köszönhetően tehát a záró szakasz már nagy meglepetéseket nem tartogatott. Bár a vendég alakulat mindent megtett, mozgósították tartalék energiájukat is, jelentősen közelebb férkőzni már nem tudott a másik csapathoz. Öt perc elteltével 8-9 volt a negyed állása, míg a kijelzőn 59-41 volt olvasható. Az mérkőzés véghajráját viszont kiemelkedő teljesítménnyel a Zsíros Akadémia nyerte, a vendégek ugyanis bravúros 12-3-al zártak, a 62-53-as győzelmet azonban mégis BEAC-Újbuda KA/A együttese szerezte meg, mellyel a junior bajnokság 5. helyén zártak.

Mészáros Vivien, BEAC: Ismét csak gratulálni tudok a Csapatunknak úgy gondoljuk, hogy ezzel a mérkőzéssel megkoronáztuk a szezont, és a lehető legjobb eredményt hoztuk ki az idei évből. Mégis talán annak örülünk a legjobban, hogy a játékosok egyénileg és csapatként is rengeteget fejlődtek A továbbiakban is ez lesz a cél. A szülőknek és szurkolóknak külön köszönjük a hangulatot, nekünk van a legjobb szurkolótáborunk. Köszönjük a Csatának a színvonalas rendezést. 

Tatár István, Kőbánya: A kosárlabda minden elemében vereséget szenvedtünk, sajnos akaratban is , nem a helyezéssel hanem a mutatott kishitű játékkal van bajom.

Vármegyei szövetségek