2022/23 - Vasas Akadémia/A – Kecskeméti KC 64-53
21
May
2023
2022/23 - Vasas Akadémia/A – Kecskeméti KC 64-53
2023. május 21.  |  12:25

VASAS AKADÉMIA/A – KECSKEMÉTI KC 64-53 (18-16,16-17,10-5,20-15)
Nemzeti Leány Junior "A" Döntő, 5. helyért
Budapest, Csata Csarnok
Nagy Bence László, Kruk Melinda, Propszt Amanda (Dr. Gencsev Plámen)

Vasas Akadémia/A: Kádár 17, Igaz 13, Villányi -, Vágó 7/3, Szoboszlai L. 6. Csere: Ulrich -, László 2, Szilvássy 8, Szoboszlai M. -, Czirkos ., Kendelényi 11.

Kecskeméti KC: Rácz -, Balla -, Hévizi 20/12, Lenkei 1, Tózer Nemes 11. Csere: Bagi 4, Magony -, Sinka-Pálinkás 3, Samu -, Romhányi -, Hermann 6, Gergő 8.

 

A Nemzeti Leány Junior “A” Döntőn a Vasas Akadémia/A 64-53-as győzelmet aratott a Kecskeméti KC csapata ellen, s ezzel megszerezte a 7. helyet.

A Kecskemét egy 6-0-ás rohammal indította a mérkőzést, melyből mind a hat pontot Hévizi Dóra szerezte. Ekkor talált be Kádár Orsolya, majd Szoboszlai Laura, mellyel a Vasas 4-6-re zárkózott fel. A következő percekben csupán két pont választotta el a feleket. A hazai színekben játszó Vasas Akadémia/A foggal-körömmel küzdött a fordítás érdekében, azonban nem tudták utolérni ellenfelüket, akiknek hat perc elteltével, 8-14-nél már 6 pont volt az előnye. Ekkor a budapesti együttes kért időt eligazításra. A Vasas számára a legnagyobb fejfájást továbbra is Hévizi játéka okozta, aki a Kecskemét 14 pontjából 12-t szerzett. Hévizi azonban nem csak támadásban, de védekezésben is hatalmas segítség volt csapata számára. A rövid eligazítást követően a Vasas rendezte sorait, s 14-14-nél végül sikerült kiegyenlítenie. Az utolsó másodpercekben pedig igen csak felgyorsultak az események. Kosárra-kosár volt a válasz, s a negyed végére a hazai színekben játszó gárda két pontos előnybe került.

A második felvonás 18-16-ról folytatódhatott. Az első találatot Tózer Nemes Boglárka szerezte, amivel ismét egyenlített a Kecskemét, majd szintén Tózer Nemes pontjaival át is vette a vezetést. A felek ezt követően ugyanígy fej-fej mellett haladtak, így pár pontnál nagyobb különbség nem is alakult ki. Az ötödik percben 24-24-et regisztrálhattunk. Ezt követően szinten kiélezett csata folyt a pályán, majd megint csak a hazaiak kerültek lépéselőnybe. 30-34-nél négy ponttal léptek el. Ebből a négy pontos különbségből pedig összesen hármat tudott ledolgozni a Kecskemét. Az első félidő 34-33-al végződött, az eredményt pedig Bagi Evelin találata regisztrálta.

Húsz perc elteltével a mezőny legeredményesebbje továbbra is a 14 pontos Hévizi Dóra volt, akit pedig Tózer Nemes Boglárka követett 11 egységgel. A Vasas oldaláról Igaz Eszter jegyezte a legtöbb pontot, 9-ig jutott.

A második félidőt a Vasas 5-0-val indította, a négy pontos különbség azonban továbbra is megmaradt, hiszen a Kecskemét oldaláról Kádár Orsolya is betalált. Hat perc elteltével tehát 5-2 volt a negyed állása az eredményjelző pedig 39-35-öt mutatott. A hazaiak viszont a következő percekben sem tudtak elszakadni ellenfelüktől. A Kecskemét, bár tisztes távolságban, de végig ott maradt a sarkukban. A negyed végén egészen pontosan hat pont választotta el a csapatokat. A mérkőzés záró szakasza 44-38-ról folytatódhatott, méghozzá egy budapesti rohammal, akik az utolsó negyed első perceiben abszolút uralták a parkettet. Ezután viszont a kecskemétiek is ritmust váltottak, ekkor azonban a differencia már a tíz pontot is elérte. Ez a különbség pedig már egészen a találkozó végéig megmaradt. A Vasas Akadémia/A végül 64-53-as győzelmet aratott a Kecskeméti KC csapata ellen, a meccs legeredményesebbje pedig a 20 pontos Hévizi Dóra lett.

 

Skocovski Igor, Vasas: Sikerült összeszedni magunkat erre a meccsre. Nem volt tökéletes a játék, de fontos, hogy nyertünk. Gratulálok a lányoknak.

Halmai Gábor, Kecskemét: Gratulálok a Vasasnak! Ma végre küzdöttünk, egy csapat voltunk! Köszönöm az előző 5 évet a végzőseinknek!

 

Vármegyei szövetségek