2022/2023 - NKA Pécs/A – MEAFC - Jezsuita/A 70-46
20
May
2023
2022/2023 - NKA Pécs/A – MEAFC - Jezsuita/A 70-46
2023. május 20.  |  21:38
Az első negyedben bizony meglepte ellenfelét a MEAFC-Jezsuita csapata az elődöntőben, az 5. percben tíz ponttal, 16-6-ra vezettek a miskolciak a házigazda NKA Pécs ellen. Persze várható volt, hogy a bajnokesélyes pécsiek idővel felébrednek, ami a második felvonásban meg is történt, szép lassan ledolgozták a hátrányukat, sőt a vezetést is átvették, a nagyszünetben már 34-33 volt az állás. A folytatás aztán már abszolút egyoldalú volt, a MEAFC elfáradt, amit az NKA könyörtelenül kihasznált: folyamatosan növelte előnyét, a harmadik negyed végén már 55-40-re vezetett, és végül 70-46-os győzelmet aratott, amivel beverekedte magát a döntőbe!
 
 
Moosz Milán, az NKA Pécs/A vezetőedzője: – Az első negyed nehézségei után rendeztük sorainkat, majd fokozatosan egyre megnyugtatóbb előnyt alakítottunk ki. Gratulálok a MEAFC-nak, megnehezítette a dolgunkat. Holnap döntőt játszunk! Biztos vagyok benne, hogy így is fogunk hozzáállni a meccshez az első másodperctől, és százötven százalékos teljesítménnyel fogjuk felszántani a pályát!
 
Gulyás László, a MEAFC - Jezsuita/A vezetőedzője: – Az a csapat jutott a döntőbe, amelyiknek ott van a helye! Gratulálok a Rátgéber Akadémia csapatának, de nagy gratulációt érdemelnek az fiaim is, mert állva haltunk meg! Félidőig bírtuk a nyomást, de a faultgondjaink miatt kialakult szűk rotáció következtében hamarabb fáradtunk el, mint terveztük. Nyilván kicsit szomorúak vagyunk, de remélem, holnap este újra jobb kedvünk lesz!

Vármegyei szövetségek