2022/2023 - MAFC/A – Budapesti Honvéd/A 83-78
20
May
2023
2022/2023 - MAFC/A – Budapesti Honvéd/A 83-78
2023. május 20.  |  18:00
Fordulatos, nagy csatát vívott a két fővárosi csapat a döntőbe jutásért – pont olyan volt ez a meccs, amilyennek egy elődöntőnek lennie kell! Az első negyedben a Honvéd dominált, 8 pontos előnyre tett szert (14-22), sőt, a második felvonásban már 13 is volt a különbség (16-29). A MAFC azonban még épp idejében eszmélt ahhoz, hogy ne ússzon el végleg a hajó: szépen lassan visszakapaszkodott a meccsbe, így a nagyszünetben már 39-42 volt az állás. A harmadik negyedben már hol az egyik, hol a másik csapat vezetett, érezhető volt, hogy az nyeri az elődöntőt, aki jobban hajrázik. Nos, ez a MAFC-nak sikerült, Vittay-Hajnik Ambrus tanítványai ugyanis 83-78-as győzelmet arattak, és ezzel beverekedték magukat a vasárnapi döntőbe!
 
Vittay-Hajnik Ambrus, a MAFC/A vezetőedzője: – MAFC-MAFC-MAFC! EUFÓRIA, EXTÁZIS, FLOW ki minek nevezi, nekem csak klasszikus, de nagybetűs MAFCOS SZÍV! Szeretném az elismerésemet kifejezni a Honvéd csapatának, nagyszerű játékosainak és szerintem egytől-egyig kiváló edzőinek! Nagyon jó és jövőbe mutató kosárlabdát játszanak, és igen kemény ellenfelek voltak ma is és az egész évben is! Iszonyat szerencsés ez a két csapat, hogy micsoda támogató háttér van mögöttük, 13-14 évesen ilyen hangulatú mérkőzéseket lejátszani kiváltság! Érzésem szerint a korosztályhoz képest igen magas színvonalú meccset láthatott a nagyérdemű, a körülvevő hangulat miatt mindkét együttes játékosainak a megszokottnál jobban kellett támaszkodniuk magukra és egymásra, és kivétel nélkül mindenki jelesre vizsgázott! Bravó! A legmélyebb gratulációm, hálám pedig az elképesztő és káprázatos CSAPATOMNAK, STÁBOMNAK ÉS KLUBOMNAK jár, meg vagyok róla győződve, hogy én vagyok a legszerencsésebb edző a világon! Itt vagyunk, mint egy százszor elhajított kődarab, és holnap is itt leszünk! Finálé! HAJRÁ MAFC!
 
Fenyődi Szabolcs, a Budapesti Honvéd/A vezetőedzője: – Gratulálok mindkét csapatnak, nagyon magas intenzitású, színvonalas mérkőzést tudtunk játszani! Megmutattuk, hogy a végsőkig képesek vagyunk küzdeni, ezért elképesztően büszke vagyok a csapatomra. Holnap újult erővel fogunk harcolni a harmadik helyért!

Vármegyei szövetségek