2022/23 - Vasas Akadémia/A – BEAC-Újbuda KA/A 39-47
20
May
2023
2022/23 - Vasas Akadémia/A – BEAC-Újbuda KA/A 39-47
2023. május 20.  |  12:43

VASAS AKADÉMIA/A - BEAC-ÚJBUDA KA/A 39-47 (13-14, 9-5, 8-12, 9-16)
Nemzeti Leány Junior "A" Döntő, 5-8. helyért
Budapest, Csata Csarnok
B. Németh Kristóf, Kruk Melinda, Erős Florentina (Dr. Gencsev Plámen)

Vasas Akadémia/A: Igaz 8, Vágó 9/9, Villányi 8, Ulrich -, Kádár 7/3. Csere: László -, Szilvássy 5, Kendelényi -, Szoboszlai L. 2, Szoboszlai M. -, Czirkos -.

BEAC-Újbuda KA/A: Maschl 3/3, Jármay 5/3, Záboji 2, Vita 9/3, Bálint 11. Csere: Bencsik -, Kókány 8, Nemes 7/3, Séllei -, Tatai -, Szauter -, Dormán 2.

A Nemzeti Leány Junior “A” Döntő szombati játéknapján a BEAC-Újbuda KA/A 47-39-es győzelmet aratott a Vasas Akadémia/A együttese ellen, így tehát vasárnap az 5-6. helyért mérkőzhet meg. A Vasas Akadémia a 7-8. helyért játszhat.
Szombat reggel megkezdődött a csata a Vasas Akadémia/A és a BEAC-Újbuda KA/A együttesei között. A felek a találkozó első negyedében végig fej-fej mellett haladtak, így tíz percig 1-2 pontnál nagyobb különbség nem is alakult ki. Végig kosárra-kosár volt a válasz, öt perc elteltével tehát továbbra is egált, 10-10-et regisztrálhattunk. Ezt követően pedig a védőjáték vette át a főszerepet. Az etap hátralévő perceiben a Vasas oldalán csupán három, míg a BEAC-ról négy további pont került fel a táblára, miután 13-14-et regisztrálhattunk. Innen kezdődhetett a második felvonás. A következő tíz perc pedig hasonló ritmusba folytatódott. A játékrészt Dormán Klára kosara vezette fel, amire Igaz Eszter válaszolt szintén egy közeli találattal. Ezután viszont egy jelentősen csendesebb periódus vette kezdetét. Sorban érkeztek a rádobások, találat azonban nem született, mégsem két perccel később Szilvássy Lilla volt sikeres. Az ő pontjaival 18-16-ra változott az állás, s a két pontos lépéselőnyt ismét a hazai színekben játszó Vasas Akadémia/A élvezhette. Villányi Diána középtávolija után pedig már négy pontra nőtt a felek közti differencia. Ekkor még három perc volt hátra a nagyszünetig. Ebben a hátralévő időben pedig a BEAC újból felzárkózott, így végül a felek 22-19-ről fordulhattak.

Húsz perc elteltével a mezőny legeredményesebbje a 7 pontos Kádár Orsolya volt, míg a BEAC-Újbuda KA/A oldaláról Záboji Tita szerzett 5 pontot.

A második félidőben nem sokat változott a mérkőzés ritmusa. Az első perceket ismételten az adok-kapok játék jellemezte, mígnem a hazai színekben játszó együttes magasabb sebességbe nem kapcsolt, s 30-24-nél hat pontra növelte előnyét. A pontszerzés azonban továbbra sem volt gyorsnak jellemezhető. Egyik csapat sem dobott ugyanis kiemelkedő százalékkal – a harmadik játékrész végéhez közeledve a Vasas 27 közeli rádobásból 7-et, míg a BEAC 32-ból 6-ot tudott értékesíteni. Az utolsó másodpercben viszont felpörgött a BEAC, Nemes Gréta brillírozott, s az ő pontjaival végül 30-31 fordított a vendég alakulat. Következhetett tehát a mérkőzés utolsó, záró szakasza. Az utolsó tíz percet pedig abszolút a BEAC dominálta. 4-4-ig még egál volt a negyed, ezt követően azonban megléptek a vendégek. A felek közti differencia végül 37-47-nél érte el a tíz pontot. Ezt követően még Igaz Eszter szerzett pontokat a Vasas oldaláról, ezzel pedig ki is alakult a találkozó 39-47-es végeredménye. Így tehát a győzelmet a BEAC-Újbuda KA/A csapata szerezte meg, vagyis vasárnap az 5-6. helyért játszhat a Zsíros Akadémia Kőbánya – Kecskeméti KC összecsapás győztesével. A Vasas Akadémia/A a 7-8. helyért léphet pályára az előzőekben említett találkozó vesztes gárdájával.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa a 11 pontos Bálint Polla lett a győztes BEAC-ból, míg a Vasas Akadémia/A csapatából Vágó Anna jutott 9 egységig.

Skocovski Igor, Vasas: A mai napon a dobás nagyon rosszul ment. Védekezésben, bár próbálkoztunk, az utolsó negyedben ez sem működött ahogy szerettük volna, nem voltunk elég kemények. Gratulálok a BEAC csapatának.

Mészáros Vivien, BEAC: Gratulálok a csapatomnak, nagyon büszke vagyok a lányokra! Titkon reméltük, hogy összekerülünk a Vasassal, szerettünk volt visszavágni a 2 alapszakaszbeli vereségért. Megfogyatkozott csapatunknak akkora szíve volt, hogy a hiányzó tagok helyett is emberfelettit küzdöttek a lányok.

 

Vármegyei szövetségek