2022/23 - Csata DSE – BEAC-Újbuda KA/A 75-33
19
May
2023
2022/23 - Csata DSE – BEAC-Újbuda KA/A 75-33
2023. május 19.  |  16:14

CSATA DSE – BEAC-ÚJBUDA KA/A 75-33 (21-4, 23-10, 13-11, 18-8)
Nemzeti Leány Junior "A" Döntő, negyeddöntő
Budapest, Csata Csarnok
Tóth Kitti, Propszt Amanda, B. Németh Kristóf (Dr. Gencsev Plámen)

Csata DSE: Bajzáth 6/6, Toman D. 13/12, Kastl 8, Vladár 11/9, Gábor 6. Csere: Toman R. 4, Arnóczki 7, Jánosi 3/3, Németh 9/6, Ihring -, Zakor 6, Lipcsik 2.

BEAC-Újbuda KA/A: Vita 4/3, Bálint 2, Bencsik 4, Maschi 4, Nemes 4. Csere: Dormán 4, Jármay 2, Záboji 5/3, Drahos -, Kókány 2, Szauter 2, Rácz -.

 

A Nemzeti Leány Junior “A” Döntő második negyeddöntőjében a tornarendező Csata DSE 75-33-as győzelmet aratott a BEAC-Újbuda KA/A együttese ellen. Ezzel eldőlt, hogy szombat délután az első elődöntőben a NKA Pécs/A és a Csata DSE találkozik.

A mérkőzést fej-fej mellett indították a résztvevők. Az első pontokat Vladár Róza szerezte, mellyel a rendező Csata került lépéselőnybe. Azonban nem kellett sokat várni, s rögtön érkezett is Maschl Rita találata, amivel egyenlített a BEAC. Ezután viszont ritmust váltottak a hazaiak, 11-0-val később pedig már tíz pont felett járt a felek közti differencia. Az első negyed ötödik percében 13-2-t regisztrálhattunk. A Csata DSE azonban ezt követően sem lassított. Bódi Ferenc tanítványai sorban pakolták a pontokat a táblára, tempójukkal pedig egyszerűen nem tudott lépést tartani az ellenfél. A menetelést tehát végül a vendégek vezetőedzője szakította meg időkérésével. A rövid eligazítást követően a pontszerzés azonban jócskán lelassult. A játék Záboji Tita kosarával folytatódott, mire  Jánosi Virág válaszolt egy közelivel. A negyed hátralévő két percében 5 további pontot szerzett a hazai együttes, BEAC oldalon viszont nem született több találat. 

A második felvonás tehát 21-4-ről indulhatott, méghozzá Németh Lili hárompontosával, amivel a különbség a húsz pontot is elérte. A kijelző ekkor egészen pontosan 24-4-et mutatott. A Csata azonban egy pillanatra sem lassított. Bódi Ferenc tanítványai hihetetlen tempót diktáltak, Németh triplája ugyanis egy újabb 11-0-ás szakasz kezdete volt, mellyel a hazaiak előnye kis híján a harminc pontig jutott. Ekkor szerezte meg a negyed első pontjait a BEAC is, – Szauter Petra büntetőkből volt sikeres – ez azonban csak pillanatokkal késleltette az elkerülhetetlent, miszerint a különbség 36-6-nál a 30 pontot is elérte. A Csata DSE Toman Dóra vezetésével pedig a továbbiakban is gyártotta a pontokat. A második játékrészt végül 23-10-el zárták, vagyis a csapatok így 44-14-ről fordulhattak. Húsz perc elteltével a mezőny legeredményesebbje a 10 pontos Toman Dóra volt. 

A második félidőt ugyanolyan magabiztossággal indította a Csata, ahogyan az elsőt befejezte. 10-1-el folytatódott ugyanis a nagyszünet utána harmadik negyed – Kastl Dóra, Toman Réka,  Vladár Róza és Németh Lili voltak sikeresek, amivel 54-15-re változott az állás. A felek közti különbség ezután 57-17-nél érte el a negyven pontot, mellyel a Csatának már tulajdonképpen nyert ügye volt. A harmadik játékrész utolsó perceiben azonban már sokkal magabiztosabb képet mutatott a BEAC, mellyel összesen nyolc pontot tudott lefaragni hátrányából. A mérkőzés záró szakasza ennek köszönhetően tehát 57-25-ről folytatódhatott. Az utolsó tíz perc pedig már kiélezettebb csatát eredményezett. Kosárra-kosár volt a válasz, így azonban a csapatok közti különbség is stabilan megmaradt. Majd az meccs véghajrájában a Csata ismét magasabb fokozatba kapcsolt, s végül a negyven pontos előnyt is visszaszerezték. Bódi Ferenc együttese 75-33-as győzelmet aratott a BEAC-Újbuda KA/A csapatával szemben.

 

Bódi Ferenc, Csata DSE: Gratulálok a lányaimnak! Magabiztosan kezdtük az országos döntőt, kiváló mentalitással álltak  a lányok a mérkőzéshez. Örülök, hogy mindenki pályára léphetett és jó teljesítményekkel szolgálták meg a bizalmat. Az elődöntőben hasonló hozzáállásra lesz szükség a Pécs csapata ellen. 

Mészáros Vivien, BEAC: Gratulálok a Csatának, egyértelműen jobbak voltak a játék minden szegmensében. Sajnálom, hogy a játékvezetés nálunk még mindig ott tart, hogy sérülés kell ahhoz, hogy kellően komolyan vegyenek egy mérkőzést akkor is, ha az eredmény nem szoros.

Vármegyei szövetségek