Megérkezett Szlovéniába a női válogatott
15
May
2023
Megérkezett Szlovéniába a női válogatott
2023. május 15.  |  19:00

Szlovéniában folytatja a napra pontosan egy hónap múlva rajtoló Európa-bajnokságra való felkészülést a magyar női kosárlabda-válogatott. A Székely Norbert vezette nemzeti csapat ma kora délután érkezett meg a Szlovénia harmadik legnagyobb városától, Celjétől néhány kilométerre délre található Lasko üdülővárosába, és este már edzésbe is álltak a hölgyek a szállodától tíz perc sétára található sportcsarnokban. Mintha Miskolcról ruccannánk át Lillafüredre, a hegyes-völgyes környezetben fekvő Lasko pazar kis hely: a szálloda mellett csörgedez a Savinja folyó, kiváló a levegő, sőt még sörfőzde is van a településen.

A válogatott kétszer, kedden és szerdán csap össze a házigazda Szlovéniával, két különböző helyszínen: az első mérkőzést Celjében, a másodikat Slovenske Konjicében rendezik, egyaránt 18 órás kezdettel.

Székely Norbert szövetségi kapitány elmondta, hogy az első két felkészülési mérkőzésen főként az eddig gyakorolt játékelemek mérkőzés-szituációba való átültetése lesz a feladat.

Ezeken az elemeken keresztül fontos lenne, hogy a játékosoktól is minél pontosabb képet kapjunk, olyan helyzetben, amikor már nem csak egymás ellen, hanem egy másik, ráadásul jó csapat ellen játszanak - hiszen a szlovén válogatott masszív, erős gárda. Ez mindenképpen fontos cél. Sokan vagyunk még, 17-en, és ehhez a társasághoz reményeink szerint csatlakozik még Juhász Dorka, Kiss Angelika és Cyesha Goree is. Két olyan mérkőzést szeretnénk játszani, ami építő, nem az eredményen lesz a hangsúly. Ez egy jó lehetőség, hogy minél több információt tudjunk begyűjtsünk azokról a játékosokról, akikről még nem tudunk eleget.”  

A kapitány a nemzeti csapat centerére, a sérülésből visszatérő Határ Bernadettre, valamint a jelenleg a Földi Attila irányítása alá tartozó 3x3-as válogatottban szereplő Kiss Angelikára is kitért.

Bettinek javul a térde, 5-5 ellen is edz már, csökkenetett mennyiségben - egy nap egy edzést csinálunk meg vele, azt sem végig. A mozgása meglepően jó, én nagyon bizakodó vagyok azzal kapcsolatban, hogy az Eb-n pályára fog tudni lépni, és sokat tud játszani. Kiss Angelika jelenleg a 3x3-as válogatottal készül, ami egy újfajta kihívás számára. Az első héten velünk készült, nagyon biztatóan mozgott, ezt követően ment a 3x3-as válogatotthoz, reméljük, hogy az ott tanultakat nálunk is hasznosítja majd.”   

Az Európa-bajnokságot június 15-25. között rendezik Izraelben és Szlovéniában, válogatottunk a D csoportban szerepel majd a szlovéniai Ljubljanában - Szlovákia, Törökország és Szerbia lesznek a csoportellenfeleink. Elsőként Szlovákiával csapunk össze június 15-én csütörtökön, 12:15-ös kezdettel, majd másnap Törökország ellen lépünk pályára, szintén 12:15-kor. Utolsó csoportmérkőzésünkre Szerbia ellen kerül sor június 18-án vasárnap, ez a találkozó 15 órakor kezdődik.  

 

A magyar válogatott kerete:

Aho Nina

Dombai Réka

Dubei Debóra

Dúl Panka

Határ Bernadett

Horváth Bernadett

Kányási Veronika

Kiss Virág

Lelik Réka

Mérész Beatrix

Miklós Melinda

Ruff-Nagy Dóra

Studer Ágnes

Tóth Franka

Török Ágnes

Varga Alíz

Wentzel Nóra

Vármegyei szövetségek