Valerio-Bodon Vincent részt vesz a chicagói NBA draft-felmérőn
03
May
2023
Valerio-Bodon Vincent részt vesz a chicagói NBA draft-felmérőn
2023. május 3.  |  15:30

Nagy lehetőség kapujában áll a Sopron KC 22 esztendős bedobója, Valerio-Bodon Vincent. Május 16-18. között a chicagói Wintrust Arena ad otthont az NBA draft előtti felmérőjének (Draft Combine), amelyen a magyar tehetség is részt vesz. 

 

A Sopron KC tájékoztatása:

"Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy Valerio-Bodon Vincent ügynöksége nagyszerű munkájának eredményeként, lehetőség nyílt arra, hogy Vincent részt vegyen a chicagói NBA draft-felmérőn és a Pro Day keretein belül megmutathassa magát az NBA scoutoknak. Annak érdekében, hogy ott minél jobb teljesítményt nyújthasson és minél felkészültebb legyen, a chicagói utazást egy hét-tíz napos felkészülés fogja megelőzni, ami az előzetes tervek szerint már az Egyesült Államokban fog megtörténni.

A Sopron KC a játékos fejlődését és további pályafutását szem előtt tartva, teljes mértékben támogatja az NBA-drafton való részvételt, így játékosunk már nem vesz részt a magyar bajnokság felsőházi rájátszásának 5-8. helyért vívott mérkőzéseken.
Amennyiben a következő szezonban Magyarországon folytatná pályafutását, úgy új szerződése szerint a Sopron KC csapatát fogja erősíteni.

Sok sikert kívánunk, Vincent!"

 

Forrás: sakc.hu

Vármegyei szövetségek