Báder Márton a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének új elnöke
02
May
2023
Báder Márton a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének új elnöke
2023. május 2.  |  16:14
Ma délelőtt 11 órától tisztújító küldöttgyűlést tartottak a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének budaörsi székházában.
 
A küldöttgyűlés nyitányaként kiosztották az MKOSZ Életműdíjakat és az MKOSZ Emlékérem díjakat, amelyeket Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke, illetve Bodnár Péter főtitkár adtak át. MKOSZ Életműdíjban részesült Áron Balázsné, Acsay Attila, Cserkuti András, Gráczer György és Weidinger Dezső, MKOSZ Emlékérmet kapott Nagy Dóra, Winter Ilona, Dávid Kornél, Gellér Sándor és Patonay Imre.
 
Szalay Ferenc leköszönő MKOSZ elnök megköszönte a küldötteknek a 13 évet és azt a közös munkát, aminek eredményeként a sportág egy kiváló ívet írt le az elmúlt időszakban. 2010 óta rengetegen sportolnak, sokan választják ezt az utat, ami egészségesebb életet és új gondolkodásmódot nyújt az embereknek. Stabil az az infrastruktúra, amire most a kosárlabda és maga a szövetség is építkezhet. Nem sok sportágnak van saját múzeuma - itt mindenki láthatja, hogy honnan indultunk, és hova jutottunk. Akkor van jövőnk, ha tudjuk, hogy mire lehet támaszkodni.
 
A sportdiplomáciánk sikerét mutatja, hogy a székházavatón itt járt FIBA Europe és a FIBA World főtitkára is, rendezhettünk U19-es, U17-es női és U19-es férfi világbajnokságot is. Komoly dolog, hogy női Európa-bajnokságot rendezhettünk, hogy a női válogatott újra ott lesz az Eb-n, és hogy a férfiak zsinórban kétszer is ott voltak a kontinenstornán. Nagy köszönet főtitkár úrnak és Bodrogváry Ivánnak a nemzetközi sportdiplomáciai sikerekért. Legalább ekkora eredmény a Sopron Basket Euroliga-győzelme - ez egy örök érvényű sikere a magyar kosárlabdának. Egyre több a néző, a csapatok magas szintű kosárlabdát játszanak, és egyre eredményesebbek is.
 
"Bízom abban, hogy a példa, amit bemutattunk, folytatódik tovább. Közösen, együtt, békességben kell dolgozni." - zárta szavait Szalay Ferenc, az MKOSZ leköszönő elnöke.
 
A küldöttgyűlés elfogadta az MKOSZ 2022. évi szakmai és pénzügyi beszámolóját, és a 2023. évi szakmai és pénzügyi terveket.
 
A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöki posztjáért egyetlen jelölt indult Báder Márton személyében. Báder elmondta, hogy fél éve még nem gondolta volna, hogy ebben a helyzetben lesz, de az nem változott, hogy a sportágért dolgozik. Az elnökjelölt azt is hozzátette, hogy úgy érzi, a nemzetközi kapcsolatrendszerét fel tudná használni a magyar kosárlabda érdekében. A Honvédnál is fontos, hogy ne csak a klub, hanem a magyar kosárlabda is részesüljön és profitáljon az ott végzett munkából, ezt a vonalat vinné tovább. Nagy felelősség és nagy kihívás előtt áll. Szereti a rendet és a szabályokat, mert ha azok le vannak fektetve, sokkal kevesebb a kérdés, hogy kinek mit kell csinálnia.
 
Gazdaságilag stabil lábon áll a szövetség és a sportág, jó helyzetben van. Hozzátette, szereti az összetartást, az egyetértést, mert szerinte akkor tud hatékonyan dolgozni a kosárlabda-társadalom, hogy ha ez megvan. Báder Márton ezt követően bemutatta azokat az elnökségi tagjelölteket, akikkel szeretne együtt dolgozni.
 
"Bízom abban, hogy bizalmat szavaztok nekem. Ha ez így történik, akkor biztosak lehettek abban, hogy minden tudásommal a magyar kosárlabda érdekeit fogom szolgálni." - mondta Báder Márton.
 
A tisztújító küldöttgyűlés végén sor került az elnökválasztásra. Báder Mártont a küldöttek meg is választottak, így ő a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének új elnöke.
 
Az elnökség az alábbi 10 főből áll: Becsky István, Bokor Ákos, Dávid Kornél, Fűzy András, Hajdu Péter, Krasovec Péter, Mészáros Zalán, Pantl Péter, Pukler Gábor és Sántha Gergely.
 
Báder Márton ezt követően felkérte a küldöttgyűlést, hogy Szalay Ferenc legyen az MKOSZ tiszteletbeli elnöke, amit a küldöttgyűlés meg is szavazott.
 
 
 
 
Fotó - Girgász Péter/MKOSZ

Vármegyei szövetségek