2022/2023 - Budapesti Honvéd SE U20 - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely U20 – 71-46
29
Apr
2023
2022/2023 - Budapesti Honvéd SE U20 - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely U20 – 71-46
2023. április 29.  |  17:00
Az összecsapás első negyede kiegyenlített küzdelmet hozott, rendre a fővárosiak jártak egy lépéssel előrébb, de a sárga-feketék szorosan a nyomukban jártak, négy pontnál többel nem tudott ellépni a Honvéd, a játékrész végén csupán egyetlen találat választotta el a feleket. (17-15) A második etapot viszont már sokkal jobban kezdte a BHSE, Tarján Izsák dupláját követően kétszámjegyűre nőtt a különbség. (31-21) A félidő hajrájában valamelyest közelebb férkőztek a vasiak, hatpontos budapesti fórral vonulhattak a felek az öltözőbe.
 
A harmadik felvonás elején robbantott a Honvéd, ám ehhez az is kellett, hogy a szombathelyiek elveszítsék kidőlő kulcsemberüket, Sövegjártó Ábelt. A harmincötödik percre eldőlni látszott a küzdelem (49-29), ám ekkorra a találkozó végkimenetele háttérbe szorult a fontossági sorrendben Eric Cohill rémisztő sérülése miatt. A Honvéd tehetséges kosarasáért egy emberként aggódott a debreceni publikum, és vastaps kíséretében hagyta el a játékteret. Az ütközet egy fél órás kényszerszünet után folytatódott, de az eredmény alakulásában már nem következett be számottevő változás: a piros-fehéreké lett a bronzérem, az alapszakaszgyőztes Falco pedig negyedikként zárt.
 
Sövegjártó Ábelnek és Eric Cohillnak gyors felépülést kívánunk.
 
 
Sabáli Balázs, a Budapesti Honvéd SE U20 vezetőedzője: Az elődöntős vereség után lelket kellett önteni a srácokba, nagyon szerettünk volna döntőt játszani, de sajnos nem sikerült. Ezzel együtt nem adtuk fel a reményt, igyekeztünk megszerezni a bronzérmet. Azt gondolom, hogy a védekezésünkkel nem volt probléma, azzal nyertük meg a találkozót is. A sikerünket Eric Cohillnak ajánljuk, reméljük, nem komoly a sérülése. Köszönöm a fiúknak az egész éves munkát, és gratulálok a Falconak is!
 
Svajda Gábor, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely U20 vezetőedzője: Sajnos a döntő nem elképzeléseink szerint alakult, de ilyen a sport, a Honvéd megérdemelten szerezte meg a bronzérmet. Jobbulást kívánunk Eric Cohillnak, egy vétlen szituációban sérült meg, reméljük, hogy mihamarabb felépül! Ami minket illet, az egyenes kieséses rendszerben nincs hibázási lehetőség, a jövőben meg kell tanulnunk ezeket a sziutációkat is menedzselni. Köszönöm a fiúknak az egész éves munkát, büszke vagyok rájuk!

Vármegyei szövetségek