2022/2023 - MAFC U20 - KTE-Neumann János Egyetem U20 – 70-68
29
Apr
2023
2022/2023 - MAFC U20 - KTE-Neumann János Egyetem U20 – 70-68
2023. április 29.  |  14:00
Az ötödik helyért lépett pályára a KTE és a MAFC együttese szombat délelőtt az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban. A találkozót a lila mezesek kosarai indították, majd Matejovics révén a fővárosiak is megkezdték a pontgyártást, ezután felváltva estek a találatok, az első tíz perc végére pedig ismét Matejovics és Maly öt pontos előnyt kovácsoltak a MAFC-nak. (18-13) A folytatásban Takács és Kiss pontjaival szépen felzárkózott a Kecskemét, az etap derekán viszont újfent Matejovics triplájával távolodott a budapesti gárda, majd a szünet előtt Botka pontjaival egyenlő állást mutatott az eredményjelző. (28-28)
 
A második félidő elején továbbra is fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd az etap végéhez közeledve Botka találataival kezdett távolodni a KTE, azonban Tóth jól időzített triplájával nem engedték túlságosan ellépni riválisukat a fővárosiak. (49-52) Az utolsó felvonásban is folytatódott az adok-kapok Maly és Herló kosaraival jól tartották a lépést a kecskemétiekkel Lakits András tanítványai, majd mikor már Matejovics triplája után úgy tűnt fellélegezhetnek a budapestiek, Tóth büntetőjével 66-66 állt a táblán egy perccel a vége előtt. Az utolsó minutumban Tóth újabb távolija hozta a megváltást a MAFC-nak, így ezzel a villanással és Maly büntetőjével megszerezték a Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság 5.helyét. (70-68)
 
 
Lakits András, a MAFC U20 vezetőedzője: Gratulálok a csapatnak, örülök, hogy meg tudtuk szerezni az 5.helyet, erőn felül teljesítettünk. A fontos játékosainkat a felnőtt keretből tudtuk pihentetni, így rendkívül büszke vagyok a srácokra, ez egy szuper eredmény számunkra. 
 
Sztojan Ivkovics, a KTE-Neumann János Egyetem U20 vezetőedzője: Remek tornán vagyunk túl, szerencsére csak egy emberünk sérült meg. Az év közben befektetett munka eredménye meglátszik. A céljaink között szerepelt a játékosok egyéni és csapatszinten lévő fejlődése, az összeszokottság viszont kicsit még hiányzott. A döntőben szereplő csapatoknak sok sikert kívánok, és köszönjük a Debrecennek a szervezést!

Vármegyei szövetségek