2022/2023 - NKA Pécs U20 - PVSK-VEOLIA U20 – 92-74
29
Apr
2023
2022/2023 - NKA Pécs U20 - PVSK-VEOLIA U20 – 92-74
2023. április 29.  |  11:30
A torna utolsó játéknapját a két pécsi alakulat összecsapása indította, ahol a 7.hely volt a tét. Az NKA gárdáját ezúttal Berkics Bence irányította, hisz a narancs-feketék mesterét az előző mérkőzésen kiállították, így Vladan Glavinic a lelátóról figyelte csapatát. A „városi derbit” Pifkó és Schmera tripláival karöltve egy 12-2-es futással indította a Rátgéber Akadémia, majd a PVSK is próbált felzárkózni, azonban Bor zsákolásával rögtön megtorolták kísérleteiket, az újabb triplákkal pedig Németh villanásai ellenére is tízzel ment a negyed végén az NKA. (27-17) A folytatásban robogtak tovább a fehér mezesek, a PVSK Molnár és Németh megmozdulásaival szerette volna olvasztani a deficitet, ám Schmera Gergelyék ellentmondást nem tűrő játékukkal tovább növelték fórjukat. (50-38)
 
A szünet után Molnár és Harka kosaraival faragta hátrányát a fekete mezes együttes, majd újfent Molnár révén gyarapodtak a PVSK pontjai, azonban Schmera gondoskodott a különbség konzerválásáról. A záró felvonás előtt Németh és Molnár is elsüllyesztett egy-egy triplát, ezzel tíz alatt tartva deficitüket, a negyed hajrájában viszont Radó ziccere után már csak három volt közötte, így jókor jött Pifkó dudaszós hármasa a Rátgéber Akadémiának. (69-63) A negyedik szakaszban Kelemen zsákolásával és Pifkó triplájával folytatta újfent a távolodást az NKA, majd Kármán közelijével ismét tíz egység felettire növelték fórjukat. (78-66) A végjátékban pedig Kármán pontjaival zárták le a találkozót az akadémisták, ezzel bezsebelték a Morgen Ferdinánd emlékbajnokság 7.helyét. (92-74)
 
 
Berkics Bence, az NKA Pécs U20 másodedzője: Gratulálok a srácoknak a győzelemhez és a teljes szezonhoz, kemény munkát végeztek! Az utolsó mérkőzésen meg tudták mutatni, hogy az igazi arcuk az nem az elmúlt két nap. Sajnos rosszul jött ki az eddigi találkozókon a lépés, nem volt megfelelő az energiánk. Ezt szerencsére mára orvosoltuk, így győztesként hagytuk el a parkettet. Gratulálok a PVSK-nak is, és köszönjük a szervezést a Debrecennek!
 
Rab Gyula, a PVSK-VEOLIA U20 vezetőedzője: Gratulálok az Akadémiának, végig kontrollálták a mérkőzést! Többször sikerült 5-6 pontra felzárkóznunk, de nem tudtunk közelebb kerülni a kulcsszituációkban. Küzdöttünk-hajtottunk, megpróbáltunk mindent a győzelem érdekében, de ez ma ennyire volt elég. Örülünk, hogy itt lehettünk, gratulálok a saját csapatomnak is! Bízom benne, hogy továbbra is jól fogunk majd szerepelni ebben a korosztályban. 

Vármegyei szövetségek