Női Egyetemi bajnokság: Ezt várja a szakvezetés a négyes döntő előtt
28
Apr
2023
Női Egyetemi bajnokság: Ezt várja a szakvezetés a négyes döntő előtt
2023. április 28.  |  20:53
Mindkét elődöntőnek lesz némi pikantériája a női Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság négyes döntőjében. Az első elődöntő, az UNI Győr -ELTE BEAC összecsapás lényegében a tavalyi finálé visszavágója lesz, a Miskolci Egyetem - TFSE ágon pedig Lippai Szabolcs és Kováts Gabriella személyében két olyan edző próbálja csapatát a fináléba juttatni, akik játékosként két-két együttessel is felértek a csúcsra, azaz bajnokok lehettek. Lássuk, mit várnak az edzők a négyes döntőtől!
 
 
 
2023. április 30., vasárnap
 
13:00   UNI Győr - ELTE BEAC
 
Dr. Barthalos István (UNI Győr): - A szabályváltozás miatt az idei négyes döntőben szerepel majd a legtöbb magasan jegyzett játékos, ha jól tudom, az ELTE BEAC-nál hat, a Miskolcnál és a TF-nél négy-négy, nálunk pedig két A-csoportos játékossal. Ha ezt vesszük alapul, akkor a mi keretünk a leggyengébb, és egyébként ez szerintem nagyjából tavaly is így volt. Egy éve sikerült borítani a papírformát, és meglepetést okozva nyerni - most is ebben a reményben készültünk, és megyünk Debrecenbe. Vannak, akik betegek - remélem, a hét végére meggyógyulnak és játszhatnak, tehát bízom benne, hogy teljes csapattal tudunk pályára lépni. 
 
Földi Alexandra (ELTE BEAC): - Az idei négyes döntő talán az eddigi legmagasabb színvonalat képviselheti, hiszen minden csapatban szerepel NB1/A csoportban edződő játékos. Kolléganőmmel, Laklóth Annával beszéltünk arról, kit lenne jó kapni a döntőbe jutásért, és úgy láttuk, így nehéz előre esélyekről beszélni. A tavalyi szezon bajnokcsapatával kerültünk össze az elődöntőben, nehéz mérkőzése számítunk, hiszen egy összeszokott, jó képességű játékosokkal rendelkező Győr lesz az ellenfelünk. Igaz, hogy nálunk van a legtöbb A-csoportos játékos, de nyilván más a szerepük ott, mint ami lehet az egyetemi négyes döntőn. A héten "finomhangolással" próbáltuk egy hullámhosszra hozni a lányokat. Elsősorban magunkra koncentrálunk, maximálisan kihasználtuk a hetet a felkészülésre immár annak fényében, hogy tudjuk, ki lesz az ellenfél. Ebben a kiegyenlített mezőnyben nagyon nagy szerepe lehet a napi formának, a pillanatnyi koncentrációnak. A játékosok és mi edzők is nagyon motiváltak vagyunk, minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni a sikeres szereplés érdekében. 
 
 
15:15   Miskolci Egyetem - TFSE
 
Lippai Szabolcs (Miskolci Egyetem): - Sejtettük, hogy a nyugati csoportban kiemelkedik a Győr és a TF, a keresztjáték során őket mindenképpen szerettük volna elkerülni, ezért a csoportban az volt a cél, hogy megszerezzük az első két hely egyikét. Ez sikerült, a számításunk bevált. Az előző években is bejutottunk a csoportban az első négybe, de a keresztjátékban rendre "elvéreztünk". Most először sikerült bejutni a legjobb négy közé, és ez már önmagában is nagy dolog, történelmi tett, az pedig talán fokozhatja a motivációt, hogy ezúttal először Miskolcról a négyes döntők rendszeres résztvevőjének számító fiú csapat mellett a lányok is bejutottak. Úgy szeretnénk élvezni a játékot, a négyes döntő minden percét, hogy megpróbáljuk a lehető legtöbbet kiadni magunkból - meglátjuk, mire lesz elég, de ha már itt vagyunk, valamilyen érmet nagyon szeretnénk hazavinni. 
 
Kováts Gabriella (TFSE): - A sorsolás után esélyekről különösképp nem hiszem, hogy kell beszélnünk, idén négy hasonlóan kiváló csapat jutott be a Final Fourba, színvonalas mérkőzésekre lehet számítani mindkét elődöntőn. Minden csapat egy “rövidke” buszozás után lép pályára, izgatott állapotban és győzelemre éhesen, ebben biztos vagyok. Az aznapi forma sokat fog számítani. Várjuk a találkozót, mi készen állunk, és mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a legjobb eredményt érjük el.
 
 
 
 
Slide fotó: Práczki Péter

Vármegyei szövetségek