Férfi Egyetemi bajnokság: Ezt várja a szakvezetés a négyes döntő előtt
28
Apr
2023
Férfi Egyetemi bajnokság: Ezt várja a szakvezetés a négyes döntő előtt
2023. április 28.  |  10:42
A sorsolás szeszélyének köszönhetően a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság férfi négyes döntőjében csoportellenfelek találkoznak a fináléba jutásért, azaz újfent farkasszemet néz egymással a Közgáz és a Mosonmagyaróvár, illetve a DEAC és a Miskolc. A debreceni négyes döntőbe jutó csapatok edzőit kértük egy kis esélylatolgatásra.
 
 
 
2023. április 30., vasárnap
 
17:30   Közgáz SC és DSK - Mosonmagyaróvár UNI-Győr
 
Vladár Csaba (Közgáz): - Két nagyon izgalmas, a végsőkig kiélezett mérkőzést játszottunk a Mosonmagyaróvárral, az egyiket hosszabbítás után nyertük meg, a másikat pedig egy utolsó pillanatban dobott emlékezetes, szerencsés kosárral. Sajnos nem tudunk a legerősebb összeállításban pályára lépni, az NB I B-ben a négy közé jutó Vasas és MAFC érthető módon nem engedi el a játékosait Debrecenbe. Nem gondolnám, hogy mi vagyunk az esélyesek, de így is vagyunk elegen. A labda gömbölyű, és a srácok már abban az összetételben is bizonyították, hogy küzdeni nagyon tudnak, amelyben a négyes döntőben játszunk - biztos vagyok benne, hogy ez Debrecenben sem lesz másként. Egészségügyi okokból ezúttal én sem tarthatok a csapattal, de ahogy a srácokban, régi kollégámban és barátomban, Kováts Laciban is maximálisan megbízom, és nagyon szorítok értük, hogy minél jobban szerepeljenek! 
 
Laky Tibor (Mosonmagyaróvár): - Háromból két csapattal biztosan játszani kell a négyes döntőben, nem vagyok elkeseredve amiatt, hogy éppen a korábbi csoportellenféllel kerültünk szembe a fináléba jutásért. Őszintén szólva nem nagyon bánom, hogy nem a házigazdával kell játszanunk. Az NB I B-s Miskolccal - amely nagyban megegyezik az egyetemi gárdával - pedig a csapatunk gerincét adó győri NB I B-s együttes a közelmúltban egy ötmeccses playoff párharcot vívott, nem biztos, hogy a fiúknak hiányzott volna rögtön egy hatodik ütközet ellenük. A lehető legerősebb keretünkkel megyünk Debrecenbe, a srácokban pedig van némi bizonyítási vágy a Közgázzal szemben a csoportban elszenvedett két vereség miatt. 
 
 
 
19:45   Miskolci Egyetem - DEAC 
 
Béres Dávid (Miskolc): - Az egyetemi bajnokság, ás annak négyes döntője évről évre erősödik, jobb és jobb játékosok kerülnek a csapatokba. A sorsolást nézve úgy gondolom, a mezőny legbővebb keretével rendelkező csapatával kerültünk szembe, amely ráadásul otthon is játszik, úgyhogy nagyon nehéz feladat előtt áll a csapat. Ugyanakkor egyértelmű, hogy nem feltett kézzel lépünk pályára a DEAC ellen, kezeinket többek között arra próbáljuk használni, hogy borítsuk a papírformát, és ennek érdekében mindent meg is teszünk majd a pályán. 
 
Erdei Ádám (DEAC): - Ha azt nézzük, hogy játékosaink több mint a fele szerepel a négyes döntő előtt az U20-as országos döntőben, akkor a hazai pálya ellenére elég nagy hátrányból indulunk, hiszen így játékosaink többsége az előző napokon lejátszott három mérkőzéssel a lábában, fáradtan lép majd pályára. Ezzel együtt azért elég bőnek és megfelelő erősségűnek érzem a keretet, és az sem baj, hogy azzal a Miskolccal játszunk, amelyet azért a csoportból ismerünk - igaz, ők is minket. A célunk az, hogy hazai környezetben bejussunk a döntőbe, és ha ez sikerül, ott is minél jobban akarunk szerepelni.
 
 
 
 
 
Slide fotó: Práczki Péter

Vármegyei szövetségek