Tippmix Férfi NB I: A Falco megnyerte az alapszakaszt
18
Mar
2023
Tippmix Férfi NB I: A Falco megnyerte az alapszakaszt
2023. március 18.  |  21:14
Könnyedén verte a Sopron a Kaposvárt
 
A rájátszásba kerülésért nagy csatát vívó Sopron KC fogadta a Kometa Kaposvári KK-t a férfi A csoport alapszakaszának 24. fordulójában.
 
Joseph közelijére Puska triplája volt a kaposvári válasz, majd a harmadik perc végén Valerio-Bodon dobott egy kettest, amire Hughes egy jó büntetője érkezett a másik oldalon. Egyenlő (6-6) állásnál újra Puska villant távolról, majd Jones is megszerezte első pontjait egy kettes, egy hármas, majd ismét egy kettes formájában (13-9) – utóbbi akció érhetett volna hármat is, de a büntető kimaradt. White duplája is ült, a 9-0-s soproni futásra vendég időkérés volt a reakció. Néhány pontos akciót követően már a tízpontos fórért támadhatott a Sopron, ami White triplájával tizenegy lett (22-11). Bogdán is jegyzett egy hármast, de a negyed utolsó percét jobban zárta a házigazda, amely 26-16-ra vezetett tíz perc után.
 
White kezdte a pontgyártást a második negyedben, Hendlein két duplája és Halmai triplája követte – időt kértek az előnyük felét elveszítő soproniak (28-23). Jól időzített rövid szünet volt ez a hazaiak részéről: Joseph és Valerio-Bodon is hármast szerzett a folytatásban, a különbség pedig rögtön tíz fölé ugrott, majd egy újabb pontváltást már kaposvári időkérés követett (36-25). Ez a pihenő is a soproniaknak segített inkább: előbb 15-tel vezettek már, aztán Barnett és White, majd ismét Barnett hármasa után már 25 ponttal húztak el riválisuktól (54-29). Kettőt tudott faragni a Kaposvár a félidő utolsó percében – 56-33 az első húsz perc.
 
Tovább nőtt a szakadék a csapatok között, Valerio-Bodon triplájával egy pont híján harminccal vezettek a soproniak (67-38). Sorozatban hét pontot dobtak a vendégek, Joseph gól jó plusz büntető-akciója állította meg őket. Csökkentette hátrányát a Kaposvár, Puska hármasával húszon belülre jött, azonban Takács is elengedett egy távolit, amivel visszaállt a 22 pontos differencia – Brown kettese után 77-57-nél zárult a harmadik negyed.
 
Molnár zsákolása és Jones hármasa nyitotta az utolsó tíz percet, Sitku is betalált (84-57). Az utolsó etapra a lényegi kérdések eldőltek: négy perc után már harminc fölött volt a különbség (92-60). A száz végül nem lett meg a Sopronnak, amely 94-67-es különbséggel bizonyult jobbnak a Kaposvárnál.
 
Győzelmével a Sopron KC továbbra is versenyben van a legjobb nyolcba kerülésért. A Kometa Kaposvári KK immár biztos, hogy lemarad a rájátszásról, és a kiesés ellen harcolhat az alapszakasz után.
 
Sopron KC – Kometa Kaposvári KK 94-67 (26-16, 30-17, 21-24, 17-10)
 
Bajnokság, 24. forduló
Sopron, NOVOMATIC Aréna
Játékvezetők: Benczur Tamás, Minár László Balázs, Balog György Attila (Dernei Gábor)
 
Sopron: Joseph 14/3, Jones 20/12, Valerio-Bodon 10/6, Barnett 11/9, Durham 9. Csere: White 14/6, Molnár M. 9, Sitku 4, Takács N. 3/3, Schöll -, Csendes P. -, Supola -.
 
Kaposvár: Brown 10/3, Krnjajski 6, Puska 9/9, Parsons 9, Hughes 16. Csere: Bogdán 8/6, Halmai 5/3, Hendlein 4.
 
 
 
Debrecenben is nyert az Alba
 
A 24. fordulóban a DEAC az Alba csapatát fogadta. A gárda csapat első körös meccsét a Fehérvár nyerte 106-78-ra.
 
Mócsán kettesével indult a mérkőzés, Govens süllyesztett el egy távoli triplát, Pongó Marcell válaszolt (5-3). Tóth szerzett könnyű pontokat a festékből, DeCosey hármasával zárkózott az Alba. Mócsán dobott triplát Govens tört be könnyedén és tett fel egy ziccert, Ford dobott be két büntetőt. Govens folytatta a remeklését, Ford könnyű ziccerrel szerzett két pontot, Vojvoda és Gáspár is beköszönt kintről (17-13). Somogyi folytatta a triplaesőt, Ford két büntetőjével pedig átvette a vezetést az Alba. Govens is hibátlanul célzott a vonalról, Polyák mutatott be egy szép kettő plusz egyet, amit Philmore ellensúlyozott egy dudaszós triplával, így a DEAC egy pontos előnnyel zárta az első negyedet. 22-21
 
Kovács Ákos szerzett egy kettest nevelőegyesülete ellen a második negyed elején, Diong egy pontot a vonalon hagyott, Vojvoda dobott egy hármast, Scott megszerezte első pontjait. Diong egyenlített, Taylor zsákolt nagyot, DeCosey és Somogyi kosarával ismét a Fehérvár vezetett, Govens egyenlített egy középtávolival. Taylor ugrasztotta meg szépen DeCoseyt és a kontakt ellenére feltette a ziccert, a büntetőt azonban elrontotta (34-32). Nem úgy, mint Somogyi, akit egy hármasnál faultoltak, Govens törte fel szépen a vendég védelmet. Szabó is feliratkozott az eredményjelzőre, a DEAC időkérése után Tóth Ádám váltotta pontokra Scott passzát, majd bedobott két büntetőt is. Pongó csak egyet, Polyák saját támadólepattanóját megszerezve tett fel egy kettes, DeCosey sarokhármasával zárkózott vissza egy pontra az Alba. Tóth Ádám dobott egy szép középtávolit, Philmore egy 2+1-et mutatott be, a félidőt pedig Govens hármasa zárta aki így már 16-nál tartott. A nagyszünetre így 3 pontos előnnyel vonulhatott a Debrecen. 47-44
 
A játék Tóth kosarával folytatódott, majd Pongó csinált egy 2+1-es akciót, aztán ismét Tóth villant. DeCosey dobott egy szép tempót, Garamvölgyi viszont fél perc alatt 5 pontot szerzett, Govens révén 7-0-ás futásban volt már a DEAC, így az Alba időt kért (58-49). Philmore dolgozott szépen a festékben, egy szép bejátszást Taylor értékesített, aztán ismét Philmore következett. DeCosey hármasával négyre jött vissza az Alba, Andjelko Mandics azonnal időt kért. Vojvoda fantasztikus dobást mutatott be, Mócsán osztott ki egy gólpasszt Scottnak, Philmore tett vissza egy támadólepattanót. DeCosey zsákolása után ismét döntetlent mutatott az eredményjelző, Somogyi büntetőjével már a vendégeknél volt az előny. Mócsán fontos hármast dobott be, Diong forgolódott szépen két pontért, Vojvoda dobott könnyű ziccert. 65-67
 
Scott saroktriplájával indult a záróetap, erre Ford válaszolt, Somogyi egy büntetőt dobott be, Pongó hármasa után már hattal ment az Alba, a DEAC pedig időt kért (68-74). Govens elsőként érte el a mezőnyből a 20 pontot, majd egy ziccert feltett, így két pontra zárkózott a Debrecen az utolsó öt percre. Philmore dobott szép kosarat Tóth mellett, Govens nagy hármast süllyesztett el. Pongó 2+1-et mutatott be, Somogyi hármasával héttel ellépett két perccel a vége előtt a Fehérvár, így időt kért a nehéz helyzetbe kerülő DEAC (75-82). A Debrecenben nem maradt erő a feltámadásra, így sorozatban második vereségét szenvedte el a csapat, míg az Alba sorozatban ötödször nyert. 77-87
 
DEAC - Arconic-Alba Fehérvár 77-87 (22-21, 25-23, 18-23, 12-20)
 
Bajnokság, 24. forduló
Debrecen, Oláh Gábor utcai sportcsarnok
Játékvezetők: Cziffra Csaba Zsolt, Frányó Péter, Sörlei Attila (Bognár Tibor)
 
DEAC: Govens 27/9, Mócsán 8/6, Polyák 5, Gáspár 3/3, Tóth Á. 12. Csere: Garamvölgyi 5/3, Kovács 2, Scott 9/3, Taylor 6
 
Fehérvár: Pongó 13/6, Somogyi 13/6, Ford 9/3, DeCosey 18/12, Philmore 16/3. Cserék: Szabó 2, Vojvoda 10/6, Takács Mi. -, Diong 6.
 
 
 
Hozta a kötelezőt a Falco
 
Polányi öt pontjának köszönhetően a Szeged magához ragadta a kezdeményezést, két és félperc elteltével 5-4-re vezettek a hazaiak. Pot közelről, Brown távolról talált be, így 9-5-re már a Falco vezetett. Bognár közelijével szépített a Szedeák, de az öt-hatpontos különbség megmaradt a felek között. Polányi második triplája után módosult 12-16-ra az állás, majd Filipovics kétpontosa után már csak egy kosárnyi volt a különbség. Az egyenlítés azonban nem jött össze, a vezetés a Falcónál maradt. A játékrész utolsó kosarát Perl jegyezte, ezzel hétpontosra hízott a vendégek vezetése (17-24).
 
Perl három pontjával indult a második negyed, így már tízpontos volt a két csapat között a differencia. Roberson középtávolijával léptek tízen belülre a szegediek, de Perl erre is válaszolt. A válogatott hátvéd könnyedén szerezte kosarait ezekben a percekben. Tisztességgel küzdött a Szedeák, Washington pontjaira építve eltüntetett öt pontot hátrányából. Perl mellett Tiby is ponterősen kosarazott, így Nicholson és Washington akciói csak arra voltak elegendőek, hogy szorosan alakuljon a találkozó. Az utolsó 15 másodpercben Washington hárompontosa után még Tiby közelije is belefért, így döntetlen lett a második etap (40-47).
 
Hiába indult Nicholson és Roberson pontokkal a második félidő, két perc elteltével Perl kosara után 45-55 állt az eredményjelzőn. Bognár távolijával tízen belülre kerültek a szegediek, ám a Falco gyorsan visszaállította a különbséget. Tíz pont körül állandósult a különbség, a hazaiak csak futottak az eredmény után. Igaz, nem adták fel egy percre sem, így nagyobb távolság nem tudott kialakulni. Egészen a játékrész második feléig, amikor Cowels tripláinak köszönhetően kezdett nyílni az olló, és a 28. percben már 75-56-ra a Falco vezetett. Innen repesztett egy 8-0-s sorozatot a Szeged, így a negyed végére újra látótávolságon belül voltak (64-75).
 
Sok izgalmat már nem tartogatott a záró tíz perc. Ugyan Carter hármasával tíz ponton belülre kerültek nyitásként a szegediek, ám Perl gyorsan visszaállította a kétszámjegyű különbséget. Brown újabb triplát dobott, majd 69-82-nél percekig beragadt az eredmény. Mindkét oldalon hibáztak a játékosok. A holtpontról Perl újabb duplája mozdította el a feleket. Az utolsó öt percre már csak az maradt nyitott kérdésként, hogy hány ponttal győz majd a Falco. Végül magabiztosa győzelmet aratott a Falco, Milos Konakov vezetőedző fiataljait is a pályára tudta küldeni az utolsó percekre (82-97).
 
Naturtex-SZTE-Szedeák - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 82-97 (17-24, 23-23, 24-28, 18-22)
 
Bajnokság, 24. forduló
Szeged, Városi Sportcsarnok
V.: Kapitány Gellért, Ádám József, Jakab László Imre (Téczely Tamás)
 
Szeged: Washington 20/6, Polányi 8/6, Nicholson 18/6, Bognár 6/3, Roberson 19. Csere: Kerpel-Fronius B. -, Carter 9/3, Person -, Filipovics 2, Balogh S. -.
 
Falco: Pot 6, Brown 15/9, Kovács B. 6, Tiby 17/6, Keller Á. 3/3. Csere: Sövegjártó 3/3, Horváth A. -, Takács Z. -, Krivacsevics 6, Perl 26, Cowels 11/6, Barac 4.
 
 
 
Nagy fordítással verte a ZTE a Paksot
 
A bajnokság 24. fordulójának egyik rangadóját Zalaegerszegen rendezték: az alapszakasz 3. pozíciójára pályázó Zalakerámia ZTE KK a play-offba jutását mielőbb stabilizálni tervező Pakssal mérkőzött meg. A két csapat decemberi mérkőzésén a csupán két légióssal játszó, ám sokáig meggyőző fölényben játszó atomvárosiak a záró negyedre teljesen elkészültek erejükkel, a ZTE közel húszpontos hátrányt ledolgozva a győzelemért támadhatott, ám a meccslabdát kihagytam Liam O’Reilly, így végül egypontos meccsen az ASE örülhetett. Ezúttal egyik oldalon sem akadt hiányzó, s a szezonális kisebb megfázásokon kívül mindenki egészségesen várhatta az összecsapást.
 
Polster Attila tripláival sikerült először meglépnie a ZTE-nek, a 8. percben meg is volt a közte tíz. Magabiztosan játszott ekkor a hazai gárda, a paksiak támadásaiba pedig rendre hiba csúszott. A negyed végére aztán magára talált a vendégcsapat, így 26-21-el zárult az első tíz perc.
 
Keller Iván hármasa nyitotta a második negyedet, majd Csuti Kornél szép megmozdulásának tapsolhatott a publikum. Ezt követően aztán egyre jobban éledezni kezdtek az atomvárosiak, Frank Áron trojkája után már csak egy pont volt a ZTE előnye. Atkinson és Ostojic nagyot harcoltak a palánkok alatt, a lepattanókban mindketten jeleskedtek, előbbi viszont jól is célzott. Feltűnő volt a hazai irányító, Tricególcsendje, nyolc mezőnykosarából egyszer sem talált be 13 perc alatt… A magyarok viszont jól céloztak távolról: Polsterháromszor, Keller pedig kétszer talált be az első félidőben a 6,75-ösön túlról.
 
41-38-ról folytatódott a mérkőzés a nagyszünet után, az ASE gyorsan egalizált. Kovács Ákos is berámolt egy trojkát, a ZTE pedig teljesen „lefagyott” a harmadik negyed második felében. Egy 17-3-as periódust repesztett a Paks: beindult Edwin – tíz pontot termelt ebben a tíz percben az amerikai. Nagyon idegessé vált a hangulat hazai oldalon, a hazai kispad kapott technikait, Kovács Ákos pedig higgadtan értékesítette a megítélt büntetőket. Hazai részről kintről-bentről minden kimaradt; ám sokan értetlenül nézték, miért nem betörésekkel próbálkoznak a kék-fehérek, amikor már bónuszban voltak. Grubor remek hármast szerzett emberről, az ASE 28 dobott pontjára csak 14 érkezett a zalaiaktól, így pedig 13 ponttal, 68-55-re vezettek Eilingsfeldék.
 
Grubor újabb triplája után 16 ponttal vezettek a paksiak, igencsak mélyre taszítva ezzel a ZTE-t. Néhányan azonban megjegyezték a nézőtéren, hogy így volt ez Pakson is, amikor a 4. negyedben támadt fel a ZTE… Hat perc volt hátra, amikor számtalan rontott kinti dobás után Rakicevic hármasa végre beakadt, a különbség pedig tíz pontra csökkent. Varázsütésre talpra ugrott a csarnok, a ZTE pedig igencsak elkapta a fonalat. Pláne, amikor Trice 14. (!) dobása végre meghozta az első sikeres hárompontosát – előtte mindössze két egység állt az irányító neve mellett. Smith is hozzá akart szólni a felzárkózáshoz: saroktriplájával már csak három volt közte, 3 perccel a vége előtt. Őrült végjátékra volt kilátás – csakúgy, mint Pakson decemberben… A ZTE legjobbja, Smith egalizált egy 2+1-es akcióval. 78-78-ról kezdődött meg az utolsó másfél perc. Megint a meccs embere, Smith szedte össze saját palánkja alatt a lepattanót, majd labdájából Rakicevic szerzett higgadt duplát. A kiélezett végjátékban a Paks már nem szerzett pontot, a ZTE Ostojic révén még értékesített egy büntetőt, majd a hazaiak kivédekezték a Paks utolsó támadását. 81-78-ra a ZTE nyerte meg az idegek csatáját egy olyan találkozón, ahol a második félidőben előbb a ZTE, majd az ASE produkált egy-egy óriási lefagyást. A lepattanócsatáthiába nyerte fölényesen a Paks, 19 eladott labdájuk – ebből hatot az utolsó negyedben szórtak el – megbosszulta magát. A hazaiak nagyon akarták a győzelmet, s az utolsó 5 percben közönségük által űzve, Smith vezérletével sikerült is megszerezniük azt. A ZTE így továbbra is tapad a Debrecenben győztes Albára, a harmadik hely sorsa az utolsó két fordulóban dől csak el.
 
Zalakerámia ZTE KK - Atomerőmű SE 81-78 (26-21, 15-17, 14-30, 26-10)
 
Bajnokság, 24. forduló
Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Tőzsér Dénes Kelemen, Makrai Márton, Major Ádám (Páli dr. Kálmán)
 
Zalaegerszeg: Trice 5/3, O'Reilly 13/3, Polster 11/9, Smith 21/6, Osztojics 10. Csere: Keller 6/6, Rakicsevics 13/3, Németh -, Zsíros -, Csuti 2.
 
Paks: Edwin 14, Pajor -, Buckingham 10/3, Eilingsfeld 11/3, Atkinson 16. Csere: Kovács 13/6, Grubor 6/6, Frank 6/6, Taiwo 2.
 
 
 
Idegenben vágott vissza a Honvéd
 
Sherman duplájával indult az alsóházi rangadó, majd Perry rögtön válaszolt rá egy triplával. Hiába volt Copes eredményes a palánk alatt, és vezetett 5-2-re a Nyíregyháza, Sherman gyorsan egalizált. Tanoh Dez közelijével már a vezetést is átvette a Honvéd. 12-12-nél sikerült a hazaiaknak utolérnie a fővárosiakat, ekkor Perry második hármasát küldte a helyére. Crawley sem maradt adós a válasszal, ám Pipiras és Bazsó kosarait követően már a kék mezesek vezettek. A vendégek visszavették a vezetést, ám a negyed végén jött két újabb Perry-hárompontos. Ennek köszönhetően egypontos előnyt mutatott az első tíz percet követően az eredményjelző (24-23).
 
Hasonlóan alakult a második negyed játék képe, mint az elsőé. Egyik fél sem tudott komolyabb előnyre szert tenni, felváltva vezettek a csapatok. Kiss távolija után a kialakult ötpontos hazai vezetés már tisztesnek volt mondható, ám jellemző volt a negyed hullámzására, hogy alig két perc alatt Sherman tripláját követően megfordította az állást a Honvéd. Sőt, az amerikai a sarokból is betalált, így 31-37-t követően a Nyíregyházának kellett kapaszkodnia a negyed közepén. Az egyenlítés Bazsó triplája után 43-43-nál jött össze, ám Mijovics közelijét követően Perry már nem tudott betalálni, így kettővel a vendégek vezettek a félidőben (43-45).
 
Peringer és Sherman egy-egy kosarával vette kezdetét a második félidő. Közel két perc kellett a Nyíregyházának, hogy betaláljon Copes révén. Az ellentámadást a Honvéd elhibázta, ezt kihasználva pedig előbb Perry felhozta két pontra csapatát, majd Copes egyenlített. A vezetést is átvették a hazaiak, de a fővárosiak nem törtek meg, és 54-54-nél kiegyenlítettek. Hiába talált be távolról Pipiras, Tanoh Dez azonnal válaszolt rá. Mijovics és Demter pontjai után már újra a vendégeknél volt az előny. Másfél perccel a vége előtt Perry újfent távolról talált be, ekkor vették vissza a vezetést a Kék Cápák. A negyed végéig azonban nem sikerült ezt megtartaniuk, mert az ezt követő kosárváltást Sherman középtávolija zárta le (67-67).
 
Koncentráltabban játszott a záró etapban a vendég együttes, Mijovics hármasa, majd Crawley közelije után sikerült meglépniük 75-69-re. Perry kihagyott egy büntetőt az ellentámadásnál, majd nőtt a baj hazai szempontból, mert Crawley egy hármast is bevágott. 70-78-as állásnál azonban rendre rossz megoldást választottak a hazaiak, kapkodó volt a játékuk. Ezt kihasználva négy és félperccel a vége előtt Simon közelije után már tíz pont volt a Honvéd előnye. Mint később kiderült, innen már nem adta ki kezéből a vezetést a Baksa-legénység. Perry hiába próbálkozott távolról, egy kísérletét leszámítva ezek célt tévesztettek. Az utolsó két perc nem sok izgalmat tartogatott, idegenben sikerült visszavágnia a Honvédnak hazai vereségéért az alsóházi rangadón (85-91).
 
HÜBNER Nyíregyháza BS - Budapesti Honvéd SE 85-91 (24-23, 19-22, 24-22, 18-24)
 
Bajnokság, 24. forduló
Nyíregyháza, Continental Aréna
V.: Földházi Tamás Péter, Pozsonyi László, Nyilas István (Farkas Zoltán)
 
Nyíregyháza: Perry 30/18, Kiss B. 5/3, Bazsó 17/9, Pipiras 17/6, Copes 14. Csere: Dickerson -, Kone -, Szobi 2, Fazekas -.
 
Honvéd: Simon K. 5/3, Tanoh Dez 15/3, Sherman 23/12, Crawley 13/6, Peringer 4. Csere: Mijovics 19/3, Demeter 12, Kopácsi -.
 
 
 
Oroszlányban tett újabb lépést a rájátszás felé a Kecskemét
 
Dimitrijevics betörésével indult a találkozó, Karahodzsics és Townes révén fordított a KTE, Kresztinin egyenlített. Pontatlanul kezdtek a csapatok támadásban, három és fél perc játékot követően Dramicsanin és Townes is faulttal együtt talált be, de a hazaiak is kezdtek belelendülni támadásban Dimitrijevics középtávolijával már a hazaiak jártak előrébb (12-10). Ruják felelt kintről zsinórban öt kecskeméti pontra, továbbra sem tudott ellépni egyik csapat sem, a negyed utolsó kosara Dramicsaniné volt (20-21).
 
Wittmann dobott triplát, majd ziccerbe hozta Kisst, Boriszov centergólja után időt kért Simon Petrov (20-28). Dimitrijevics szerzett fontos kosarat gyorsindításból, de ez sem lendítette át az oroszlányiakat a holtponton, Karahodzsics pöcijével kétszámjegyű lett a különbség. Keményítettek védekezésükön, egy 7-0-lal visszajöttek a mérkőzésbe a házigazdák, ám Barnjak hármasát egymás után kilenc hírösvárosi pont követte, különösen Boriszov volt elemében ez idő tájt (29-41). Ivkovics begyűjtötte ötödik személyi hibáját, Carev büntetőjével és Dimitrijevics ziccerével zárkózott a Lions, Forray Gábor magához szólította övéit. Feszültté vált a légkör a félidő végére, Klobucar és Ruják sem hibázott a vonalról, 34-43-as kecskeméti vezetéssel vonulhattak pihenőre a felek.
 
Ruják tört be szépen a második félidő elején, a túloldalon Wittmann értékesített egy nehéz középtávolit. Mindent kihagytak a játékosok a következő percekben, végül Dimitrijevics törte meg a gólcsendet (38-45). Boriszov állt csapat élére, Kucsera saroktripláját Barnjak annulálta, Carev is pontosan célzott kintről, viszont Boriszov és Klobucar is így tett, Townes állította be a negyedvégi eredményt (46-61).
 
Calloway hárompontosa élesztgette az oroszlányi reményeket, de a KTE csírájában elfolytotta a felzárkózási kísérletet, mi több, Wittmann egylábas, palánkos hármasa után már-már eldőlni látszott a mérkőzés hét perccel a vége előtt (53-70). Az OSE azonban nem adta fel, Szabadfi és Dorogi is a helyére küldött egy-egy triplát, vendég időkérés következett. Dorogi zsákolásával már csak nyolc volt közte, Dimitrijevics zsákolást hibázott, Townes büntetett (63-73). Krestinin még kétszer is felhozta mínusz nyolcra övéit, de már nem maradt ideje a további zárkózásra az Oroszlánynak, révbe ért és megszerezte tizennegyedik győzelmét a Kecskemét.
 
MVM-OSE Lions - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 67-75 (20-20, 14-22, 12-18, 21-14)
 
Bajnokság, 24. forduló
Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok
dr. Mészáros Balázs, Fodor Attila, Rácz Zsolt Róbert (Fekete László)
 
OSE: Dimitrijevics 18, Barnjak 8/6, Szabadfi 3/3, Calloway 3/3, Krestinin 10. Cs: Dorogi 5/3, Ruják 9/3, Carev 4, Shane 4, Illés 3/3, Werner -.
 
KTE: Townes 14, Ivkovics -, Klobucar 7/3, Dramicsanin 9, Karahodzsics 9. Cs: Boriszov 22/3, Wittmann 8/6, Kucsera 4/3, Kiss 2, Tóth -.
 
 
 
Parázs körmendi meccs után alapszakasz-második a Szolnok
 
A forduló előtt az alapszakasz-elsőségért még versenyben lévő Szolnoki Olajbányász volt a legjobb nyolcba kerülésért harcoló Egis Körmend vendége a férfi élvonal 24. fordulójában.
 
Az első két-két pont Omenaka és Williamson nevéhez fűződött, aztán Lukács és Szubotics is feliratkozott a pontszerzők közé – a sorozatban hat szolnoki pontra Edwards felelt. Lukácsé lett a meccs első triplája, majd kicsivel később a másodikat is ő jegyezte. A harmadikat Barnes íratta fel a neve mellé – kilencpontos hátrányban (6-15) időt kért a Körmend. Cakarun és Durázi faragott négy pontot a hátrányból, rögtön időt is kértek a vendégek. Chambers is betalált, de Lukács ismét hármast dobott, Cakarun és Chambers azonban sorozatban hat dobott ponttal egyenlített (18-18). Szubotics öt pontjával ismét távolodott az Olajbányász, Takács azonban egy kihagyott büntetővel is négy egységet jegyzett két támadásból, majd Chambers a vezetést is megszerezte a vasiaknak a negyed végére (24-23).
 
Nem hozott találatot a második negyed első perce, nem úgy, mint a második: Williamson után Chambers volt a másik pontszerző. Chambers kettese beakadt, de Szubotics triplája is (28-28). Két perc telt el pont nélkül, amikor Chambers egyik büntetője talált, de Barnes sem hibázott akcióból, majd Rudner dobott triplát (29-33). Újabb két, pont nélküli perc következett, Edwards két büntetője törte meg a gólcsendet – bő egy minutummal később ismét ő talált be, ezúttal akcióból. A három és fél perce pont nélkül álló Szolnok kért időt a félidő hajrájában. Durhamnél kötött ki egy támadó-lepattanó, pontosan tette vissza, Edwards azonban két büntetővel egyenlített (35-35). Durham állt bele egy triplába, sikerrel, amire már nem volt válasz a hazaiaktól: 35-38 állt az eredményjelzőn az első félidő végén.
 
Gavin akciója volt jó, ráadásul büntetőt is dobhatott, amit szintén pontosan hajtott végre. Omenaka zsákolt, majd Mitchell hintett egy triplát. Durham távoli kísérlete lejött, az iménti pontszerzőnél kötött ki, az ellenakcióból pedig Durázi szerzett két pontot – már a Körmend vezetett (42-41). Barnes is triplával kísérletezett, pontatlanul, csak úgy, mint Mitchell; a két rossz akciót Révész kettese követte. Barnes két büntetőjével távolodott a Szolnok, majd Gavin hármat dobhatott a vonalról, és ő sem hibázott (42-48). A Körmend ellen ítéltek technikait, Gavin büntetett a vonalról, majd Rudner is betalált, jóval messzebbről (44-54). Gavin újabb büntetőivel ugrott tíz fölé a különbség, majd Cakarun kettesére ismét Gavin felelt egy hármassal. Beragadt a Körmend, 46-63-nál jött az újabb hazai időkérés. Ezt követően viszont megrázták magukat a hazaiak, s mínusz tízre jöttek vissza a negyed végére (55-65).
 
Egy-egy ponttal indítottak a felek, amikor félbeszakadt a játék: a hazai szurkolók egy bírói ítéletet vitattak, aminek játékmegszakítás lett a vége. A szervezők az alsó sorok kiürítésével igyekeztek rendet teremteni, hosszú percek elteltével folytatódhatott csak a mérkőzés. Visszatértek a pályára a játékvezetők, újra a játéké volt a főszerep. Dudaszós triplát dobott Szubotics, de a Körmend is pontosabban célzott. Durázi zsákolásának tapsolt a hazai publikum, 75-64-re vezettek ekkor a vendégek. Pongó triplája kifordult a gyűrűből, de visszahullott – válaszul Mitchell zsákolt óriásit. Tízen belülre jött a Körmend Chambers gól jó plusz büntetőjével (72-81). Durázi dobott triplát, Rudner válaszolt rá kintről – időt kértek a hazaiak. Mindent megtett a Körmend, hogy közelebb kerüljön, de ez nem sikerült: Williamson is triplát dobott, 93-81-re nyert a Szolnok.
 
A Falco nyert, így a Szolnoki Olajbányász sikere második helyet ér a Tisza-partiaknak az alapszakaszban. Az Egis Körmend üldözői közül a Sopron győzött, a közvetlen rivális KTE szintén – továbbra is nagyon szoros a csata a nyolcba kerülésért.
 
Egis Körmend – Szolnoki Olajbányász 81-93 (24-23, 11-15, 20-27, 26-28)
 
Bajnokság, 24. forduló
Körmend, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Praksch Péter Árpád, Goda László, Söjtöry Tamás Ferenc (dr. Gincsai János Péter)
 
Körmend: Chambers 21, Edwards 14/3, Mitchell 11/3, Durázi 10/3, Omenaka 4. Csere: Cakarun 15, Takács K. 4/3, Ferencz 2, Adams -, Doktor P. -.
 
Szolnok: Durham 7/3, Lukács N. 12/9, Barnes 8/3, Szubotics 19/6, Williamson 11/3. Csere: Gavin 13/3, Révész 10, Rudner 9/9, Pongó 4/3.

Vármegyei szövetségek