Schmitt Pál: A Magyar Kosárlabda-múzeum a magyar sport igazi gyöngyszeme
16
Mar
2023
Schmitt Pál: A Magyar Kosárlabda-múzeum a magyar sport igazi gyöngyszeme
2023. március 16.  |  15:16
Ma délután a Magyar Kosárlabda-múzeumban járt Schmitt Pál kétszeres olimpiai bajnok vívó, a Nemzet Sportolója, a MOB egykori elnöke (1983-2010), a NOB egykori alelnöke (1996-1999), volt köztársasági elnök (2010-2012).
 
"Nagy örömmel jöttem Szalay Ferenc elnök úr meghívására. Ez egy csoda, ez egy igazi sporttörténeti csoda." - jellemezte a múzeumot a Nemzet Sportolója, akit barátja, a kiállítás  kurátora, Dobor Dezső kalauzolt végig.
 
A MOB egykori elnöke kiemelte, nagyon örül neki, hogy a Múzeumban látható sportolók közül nagyon sokakat személyesen is ismert - fiúkat, lányokat, edzőket és versenybírókat egyaránt.
 
"Aki ide bejön, az gazdagodva megy el, mert megismeri a magyar kosárlabdasport és a világ kosárlabdasportjának történetét, amely fantasztikus fejlődésen ment át." - mondta az egykori köztársasági elnök, aki azt is hozzátette, hogy számára egy kicsit sok most a külföldi játékos, de ezzel együtt még mindig magával ragadó ez a sport.
 
"Nagyon sokan élvezik, nagyon sok nézőt vonz akár TV elé, akár a helyszíneken, úgyhogy a magyar kosárlabda története és ez a múzeum egy igazi gyöngyszeme a magyar sportnak." - zárta szavait.

Vármegyei szövetségek