Elkészült a 3×3-as világbajnokság csoportbeosztása
08
Mar
2023
Elkészült a 3×3-as világbajnokság csoportbeosztása
2023. március 8.  |  17:00

Szerdán a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) a hivatalos felületein nyilvánosságra hozta a 2023-as 3×3-as világbajnokság csoportbeosztását. A 20 férfi és 20 női válogatott részvételével zajló tornát május 30-tól június 4-ig rendezig Bécsben. Eddig mindkét nemben 17 válogatott biztosította be részvételét, az utolsó három helyért májusban selejteznek még csapatok - köztük férfi válogatottunk is.

A Földi Attila vezette női nemzeti csapat világranglistás helyezésének köszönhetően ott van a mezőnyben, a C jelű ötösbe kapott besorolást az Egyesült Államokkal, Kanadával, Mongóliával, valamint egy selejtezőből érkező ellenféllel egyetemben. 

A Csirke Ferenc vezette férfiak május 6-7. között Izraelben vívhatják ki a részvételt. A hatcsapatos mezőnyt két hármas csoportra bontották a szervezők: a mieink a házigazda Izraellel, valamint Új-Zélanddal csapnak össze, míg a másik trióban Kína, Trinidad és Tobago, valamint Ruanda kapott helyet. A két döntős, valamint a bronzmérkőzés győztese kvalifikál a világbajnokságra. 

A vb-n a csoportgyőztesek automatikusan a negyeddöntőbe jutnak, míg a csoportmásodik gárdák keresztbe játszanak a továbbjutásért.

Vármegyei szövetségek