Tippmix Női NB I: A Sopron ellen szakadt meg a DVTK nagy sorozata
19
Feb
2023
Tippmix Női NB I: A Sopron ellen szakadt meg a DVTK nagy sorozata
2023. február 19.  |  21:00

Szoros csatában bravúros győzelmet aratott a TFSE-MTK

A  női bajnokság 19. fordulójában a TFSE-MTK 81-75-re legyőzte az Atomerőmű KSC Szekszárdot.


Lauren Manis öt pontjával és Dúl Panka triplájával a mérkőzés elején igyekezett magához ragadni a kezdeményezést a TFSE-MTK. A 8-0-s hazai rajt után Sydney Wallace szerezte két büntetőből az első szekszárdi pontokat. A vendégek első mezőnykosarára közel három percet kellett várni. Ez is Wallace nevéhez fűződött, aki rögtön kétszer egymás után megvillant. Studer Ági pedig 12-8-ra hozta fel a Szekszárdot. A KSC felzárkózása egészen 14-13-ig tartott. Ezt követően viszont elszakadt 21-13-ra a házigazda, mely kiválóan dobott mezőnyből. Az első negyedben a 17 kísérletéből 9 sikeres lett és hat pontszerző játékosa volt 10 perc alatt. Wallace-tól Cyesha Goree vette át a stafétát a KSC-nél. A válogatott klasszisának hat pontjával faragott a hátrányán a Szekszárd. 10 perc után végül 25-21-re ment a TFSE. A második negyedet Pusztai Petra és Cyesha Goree kosárváltása vezette fel. Egyre többször került dobóhelyzetbe a festékben a KSC. Amikor Sara Krnjic duplájával 28-27-re felzárkóztak a vendégek. Magyar Bianka időt is kért.

A második szakasz feléhez érkezve 30-30-nál utolérte riválisát a Szekszárd. Erre azonban a súlyos térdsérülése után visszatérő Baa Dominika válaszolt hárompontossal. Az ifjú tehetség az Amatőr bajnokságban már pályára lépett csütörtökön és rögtön csapata legponterősebbje volt. A Szekszárd azonban egy pillanatra nem adta fel. Nem telt el egy perc a hazai tripla után és a félidőig 14 pontig jutó Cyesha Goree, illetve Miklós Melinda villanásaival 35-33-nál először a mérkőzés folyamán a vendégeknél volt az előny. Miklós Melinda ráadásul két triplát értékesített, így rögtön 38-33-as vezetéshez juttatta társait. Ez egy 11-3-as futás volt a Szekszárdtól. Fordulatokban nem volt hiány, hiszen erre 7-0-val válaszolt a TFSE és 40-38-nál visszavette az irányítást. A félidőben végül 43-42-re a hazaiak mentek. Óriási izgalmakat ígért a folytatás és ez be is igazolódott. Váltott vezetéssel haladtok a csapatok. A játék képét jól mutatja, hogy sokáig három pontnál nagyobb különbség egyik oldalra sem alakult ki. Végül 53-53 után Cyesha Goree duplájával és Miklós Melinda triplájával szakadt el 58-53-ra a KSC.


A harmadik negyed végjátéka Lauren Manis és Mányoky Réka büntetői mellett Ty Marshall tripláját hozta, amivel 60-58-ra szépített a TFSE-MTK. A záró szakasz elején Theodoreán Alexandra 2+1-es megoldásával pedig a vezetést is megszerezte. Miklós Melinda még betalált, de lendületben marad a TFSE. Három és fél perc telt el a záró szakaszból, amikor Lauren Manis duplája 67-62-re alakította az eredményt. Ez már 12-2-es széria volt a TFSE-től. Fordulatokat még tartogatott az este. Zseljko Djokics időkérése után Sydney Wallace két triplájával 68-67-nél visszavette a kezdeményezést a KSC. Erre viszont Dúl Panka triplája érkezett válaszul. Az utolsó négy percbe 70-70-ről érkeztek a csapatok. Cyesha Goree még a Szekszárdot juttatta előnyhöz a hajrában. Innentől viszont a TFSE volt higgadtabb és pontosabb. Pusztai Petra és Hegedűs Janka az utolsó perchez érve 76-72-es vezetéshez segítette csapatát. Fél perc volt vissza, amikor Ty Marshall duplája 78-72-re módosította az eredményt és gyakorlatilag eldöntötte a győztes kilétét. A hajrában Miklós Melinda negyedik triplájával még szépített a KSC, fordítani viszont nem tudott. A TFSE-MTK 81-75-ös sikert aratott. Az idei szezonban először győzött le csapatot a top5-ből és ezzel életben tartotta esélyeit a rájátszásra a fővárosi gárda.

 

TFSE-MTK - ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 81-75 (25-21, 18-21, 15-18, 23-15)
TIPPMIX NŐI NB I. A , 19. forduló
Budapest, MTK Kosárlabda Csarnok
Földházi Tamás Péter, Varga-Záray Katalin, Sörlei Attila (Bodrogváry Iván József)

TFSE-MTK: Theodoreán 7, Németh 2, Manis 11/3, Dúl P. 16/6, Dúl T. Csere: Baa 7/3, Pusztai 14, Hegedűs 9/3, Marshall 15/3.

Atomerőmű KSC Szekszárd : Miklós 14/12, Studer 7, Bálint 2, Goree 22, Wallace 14/6. Csere: Mányoky 4, Krnjic 5, Horváth 2, Dudasova 5.

 

A Vasas Akadémia nyerte a budapesti rangadót

A bajnokság 19. fordulójában a Vasas Akadémia 81-69-es sikert aratott hazai pályán az E.ON ELTE BEAC csapata ellen.


A mérkőzést Radócz Fanni büntetője indította, mely két hosszú percig az egyetlen találatnak bizonyult. Ezután viszont jócskán felpörögtek az események. A sorozatot Papp Klaudia sikeres ziccere folytatta, mire válaszként érkezett Ana Vojtulek közelije. Ezzel 2-3-ra változott az állás. Ezután a Vasas oldaláról Nadija Smailbegovic álhatott büntetővonalra, két rádobásából azonban csupán egy lett találat, míg a vendégektől Morgan Green volt sikeres távolról. Ezzel az akcióval tehát a BEAC 6-3-as előnyre tett szert. A játék pedig ezt követően is hasonlóan kiélezetten folytatódott. Minden egyes hazai találatra egy vendég kosár volt a válasz, vagyis hosszabb percekig  fej-fej mellett haladtak a csapatok, mígnem 15-10-nél a Vasas öt pontos előnyre tett szert. Ezután azonban ismét felzárkóztak a vendégek, s 17-16-nál márcsak egy pont volt a differencia. Ezzel viszont még nem ért véget Mészárosné Kovács Andreáék ‘egyeduralma’. A BEAC ugyanis ezután zsinórban hét pontot szerzett, míg ellenfelüknek egyet sem sikerült, ennek köszönhetően pedig hat pontos előnyre tettek szert a vendégek. A pestieknek nem volt sok ideje korrigálni az állást, így tehát a differencia végül megmaradt, s a második felvonás pedig 19-26-ról folytatódhatott.

A következő tíz percet a Vasas egy 7-2-es hajrával indította, melynek köszönhetően Milos Pavlovic együttese két pontra tudott felzárkózni. Bő két perc elteltével tehát 26-28-at mutatott az eredményjelző és vendég időkérés következett. Visszatérve a játék Vojtulek kosarával folytatódott, ezt követően pedig a hazaiak kapcsoltak nagyobb sebességbe. Következett Papp Dia újabb hárompontosa, ezzel pedig 31-30-nál fordított a Vasas, majd tovább is növelte előnyét. Milos Pavlovic tanítványai egészen pontosan 34-30-ig jutottak, amikor Morgan Green süllyesztett egy triplát a hazaiak hálójába. Ezáltal ismételten kiélezettebbé vált a találkozó. Csupán pár pont volt a felek közti különbség, mígnem a hazaiak megint csak ritmust váltottak, és egy 5-0-ás szakasszal folytatták a játékot. Ekkor már Mészárosné Kovács Andrea kért időt eligazításra. A negyed hátralévő idejében Radócz Fanni találata korrigálták a kijelzőn látható állást, a nagyszünet azonban végül magabiztos Vasasos előnnyel kezdődhetett, hiszen a 44-37-es eredmény Papp Dia hárompontosával alakult ki.

A hosszabb szünetből visszatérve Shaquilla Nunn büntetőjével folytatódott a játék, mellyel a felek közti különbség majdnem a tíz pontot is elérte. Ezután viszont a vendégek dominálták a parkettet, s magabiztosabb játékukkal kishíjám ismét kiegyenlítettek. Ezután azonban újból fordult a kocka, s a harmadik játékrész felét átlépve a Vasas ismét is magabiztos előnyt élvezhetett. Tóth Orsolya sikeres közelije után 53-44-et regisztrálhattunk, majd vendég időkérés következett. Visszatérve Papp Klaudia pontjaival folytatódott a játék, aki ezzel nemcsak a 18. pontját jegyezte, hanem csapata előnyét is tíz pont fölé növelte. Bár a BEAC egy pillanatra sem hagyta magát, ez a különbség egyre inkább állandósulni látszódott. A negyed ennek megfelelően végül 59-50-el végződött, melyet Angyal Barbara sikeres közelije alakított ki. A mérkőzés záró szakaszának első percei azonban inkább a BEAC csapatának kedveztek. Mészárosné Kovács Andrea tanítványai egymásután két találatot is szereztek, mellyel négy pontot tudtak lefaragni hátrányukból. Ezen kívül pedig védekezésben is keményebbnek bizonyultak, mely leginkább abban mutatkozott meg, hogy hosszú percekig a Vasasnak nem sikerült további pontokat szereznie. A hazaiak kosárcsendjét végül Pardee hárompontosan törte meg, miután egy BEAC-os időkérés következett. A folytatásban megint csak nyílni kezdett az olló. A Vasas sorozatban pakolta a pontokat a táblára, ami jócskán megtörte a vendégek lendületét, s ekkor már Milos Pavlovic együttesének nyert ügye volt. A BEAC oldaláról még az utolsó percekben érkezett egy végső ellenállás, Angyal Barbara révén, ez azonban már kevésnek bizonyult egy újabb fordításhoz. A Vasas Akadémia végül magabiztos, 81-69-es győzelmet aratott az E.ON ELTE BEAC együttese ellen.

 

VASAS AKADÉMIA - E.ON ELTE BEAC 81-69 (19-26, 25-11, 15-13, 22-19)
Tippmix Női NB I. A-csoport, 19. forduló
Budapest, Vasas Pasaréti Sportcentrum
Nagy Viktor, Frányó Péter, Balog György Attila (Schäffer Béla Róbert)

Vasas Akadémia : Madár E. 16/3, Smailbegovic 3, Nunn 11, Pardee 19/15, Papp 22/9. Csere: Madár K. -, Tóth 8, Salamon -, Szerencsés 2, Van Rijs -, Budácsik -.

E.ON ELTE BEAC: Radócz 7, Angyal 20/3, Vojtulek 18/3, Green 18/6, Milkovics -. Csere: Benke -, Orosz -, Zsámár -, Katona -, Koch -, Juhász 6.


Az utolsó pillanatban fordított a PEAC a Csata otthonában

A magyar bajnokság 19. fordulójában az NKA Universitas PEAC 71-69-es győzelmet aratott a Ludovika Csata otthonában.


A találkozót Jazmon Gwathmey találata indította, mellyel a vendégek kerültek lépéselőnybe. Ezt követően azonban Barnai Judit vette kezei közé az irányítást a Csata oldaláról, mely 4-2-nél végül csapata felé billentette a mérleget. Ezután Horváth Bernadett is beállt a pontszerzők sorába, – a hazai együttes válogatott irányítója ráadásul távolról volt sikeres – majd Samantha Fuehring kosara után már 9-2-re mentek a fővárosiak. Ekkor azonban ismételten Gwathmey volt sikeres, mellyel a PEAC két pontot tudott faragni hátrányából. A folytatásban kosárra-kosár volt a válasz, s később, a negyed ötödik percében, már 11-6-ot regisztrálhattunk Tursics Krisztiánék javára. A hazai színekben játszó együttes azonban ezt követően sem lassított a tempón. Horváth Bernadett egy újabb hárompontos süllyesztett az ellenfél hálójába, mellyel két pont híján tízre nőtt a felek közti különbség. 14-6-nál így tehát a vendégek időkérése szakította meg a játékot. A szünet azonban egy pillanatra sem zavarta meg a Csata kiváló, támadó-orientált játékát. A pályára visszatérve ismételten egy tripla került fel a táblára, méghozzá Fuehring jóvoltából, mellyel az állás 17-6-ra változott. A PEAC ekkor mutatott némi ellenállást. Előszőr Ivana Katanic, majd Laczkó Sára volt sikeres, mellyel összesen 5 pontot tudott lefaragni hátrányából Pécs. A vendégek oldalán azonban továbbra is védekezésben voltak a legnagyobb problémák. Rendkívül gyors, szinte már rohanó tempót diktált a Csata, mellyel Jovan Gorec tanítványai csak nehézkesen tudtak lépést tartani. Ez az eredmény alakulásán is meglátszódott, hiszen a különbség 10 pont körül állandósulni kezdett. Az első negyedet végül Laczkó Sára sikeres távolija zárta, mellyel kialakult az etap 23-14-es végeredménye.

A második felvonást Jáhni Zsófia közelije indította, mellyel a Csata centere egészen pontosan a hatodik pontját szerezte meg. Érdekesség, hogy ezzel ő volt a negyedik budapesti játékos, aki eddig 6 pontot dobott a találkozón. Ezután azonban egy ponthiányosabb szakasz vette kezdetét, ugyanis két hosszú percig egyik félnek sem sikerült további találatot szereznie. Két perc elteltével azonban Wentzel Nóra törte meg a csendet, méghozzá egy hárompontossal, majd Kiss Virág is betalált. Ezzel a vendégek hat pontra zárkóztak fel, 25-19-nél pedig Tursics Krisztián időkérése következett. A rövid taktikai szünetet megelőzően azonban még Kiss Virágot faultolták dobása közben, amiért a pécsi center visszatérve egyet dobhatott (25-20). A Csata azonban ezután sem hagyta magát. Horváth Bernadett egy újabb találatot szerzett, majd Gábor Lili remekelt, – egymásután két hárompontost is szerzett – ezzel pedig visszaállt a csapatok közti 10+-os differencia. 33-20-nál a Pécs kért időt eligazításra. Visszatérve igencsak felpörögtek az események. Kezdetét vette egy nagyon gyors adok-kapok játék, melynek hazai oldalon Samantha Fuehring volt a főszereplője. A Csata légiósa ugyanis sorozatban három találatot szerzett, mellyel elsőként lépte át a kétszámjegyű dobott pontot. Ekkor következtek az első félidő utolsó percei, a hazai együttes pedig továbbra is ezer százalékon pörgött. A PEAC csapatából leginkább Gwathmey próbált meg szépíteni a vendégek teljesítményén, ám a felzárkózáshoz még ez is kevésnek bizonyult. A félidő lefújásakor a fővárosiak továbbra is jelentős előnyt élvezhettek (40-33).

A második félidőt Czank Tímea találata indította, melyre Beatriz Sanchez válaszolt egy sikeres középtávolival. Ezzel azonban még nem ért véget a pontszerzés, következett ugyanis Horváth Bernadett kosara, mellyel az irányító szintén elérte a tíz dobott pontot. Két perc elteltével 44-35-öt regisztrálhattunk. Ezután viszont egy ponterősebb pécsi periódus vette kezdetét. Jovan Gorec tanítványai ritmust váltottak, s végül egy 11-0-ás szakasznak köszönhetően, 44-46-nál megfordították a találkozót. A Csata erre szemmel láthatóan nemigen tudott mit reagálni, így a játékot vezetőedzőjük időkérésének kellett megszakítania. A gyors fejmosás pedig láthatóan jót tett a hazaiaknak. Visszatérve ugyanis kapásból Jáhni Zsófia talált be távolról, mely ismét a fővárosiak felé billentette a mérleget, ezúttal azonban nem tudták annyira könnyen lerázni ellenfelüket a pestiek – következőnek Katanic volt sikeres. A Csata ezt követően váltott ismét ritmust, s egy 5-0-ás résznek hála, ismét négy pontos előnyre tett szert. 52-48-nál Jovan Gorec vezetőedző kért időt csapatának. A játékrész hátralévő idejében csupán csak két ponttal változott az állás – az utolsó másodpercekben Jáhni Zsófia volt sikeres büntetőkből.

A mérkőzés záró szakasza tehát 54-48-ról folytatódhatott. Az első percben kapásból Gwathmey volt sikeres, mely ismét kedvezőbb pozícióba helyezte a vendég együttest. A PEAC-nak ezzel ugyanis csupán négy ledolgozandó pontja maradt, melyre bő nyolc perc állt rendelkezésükre. Védekezésben azonban továbbra is nehézségekkel küzdött a vendég gárda. Nemigen tudták megállítani a Horváth – Jáhni duót, kiknek vezetésével tovább tudta növelni előnyét a Csata. Ekkor azonban Kiss Virág lépett fel határozottabban. Távolról egy jól időzített hárompontost lőtt a hazaiak hálójába, majd közelről is betalált, mellyel ismét partiba hozta csapatát. A felek ezután is, csak úgy pakolták a pontokat a táblára, ezeket a találatokat pedig még külső szemlélőként is nehéz volt számon tartani. Öt perc volt hátra a találkozóból, amikor pontosan 64-59-et regisztrálhattunk, majd pécsi időkérés következett. Visszatérve továbbra is Kiss Virág okozott fejfájást a Csatának. Az ő teljesítményét azonban kiválóan ellensúlyozta Horváth Bernadett játéka, akihez még Samantha Fuehring és Jáhni Zsófia is csatlakozott – hárman összesen 47 pontot szereztek a budapestiek 67 pontjából. Ekkor el is érkezett a találkozó végjátéka. A vendégek eddig még nem látott energiákat mozgósítottak, melynek köszönhetően 67-66-nál ismét egy pontra sikerült felzárkózniuk. Megakadályozva a lehetséges fordítást, Tursics Krisztián kért időt csapatának. Visszatérve tovább peregtek a másodpercek, az izgalmak pedig egyre inkább fokozódtak. Végül Jazmon Gwathmey hozta el a megváltást a Pécs számára, kinek találatával fordítani tudtak a vendégek. 67-69-nél újabb budapesti időkérés következett. Lélektanilag nagyon sokat számított volna a Csatának, hogy a végjátékra megmaradjon a pár pontos előnye, a PEAC így ugyanis rutinból tartotta magát a lefújásig. Az utolsó pillanatban még Samantha Fuehring dobott egy közeli kosarat, ez azonban már nem változtatott a végkimenetelen, miszerint a győzelmet végül az NKA Universitas PEAC szerezte meg. Jovan Gorec együttese 71-69-es siekert aratott a Ludovika Csata otthonában.

 

LUDOVIKA CSATA - NKA UNIVERSITAS PEAC 69-71 (23-14, 17-19, 14-15, 15-23)
Tippmix Női NB I. A-csoport, 19. forduló
Budapest, Ludovika Aréna
Fodor Attila, Minár László Balázs, Nyilas István (Farkas Zoltán)

Ludovika Csata: Fuehring 18/6, Toman D. -, Czank 6/3, Barnai 6, Horváth 16/9. Csere: Jáhni 15/3, Gábor 6/6, Szabó 2, Boros , Toman R. -.

NKA Universitas PEAC: Kiss 19/3, Gwathmey 16/3, Wentzel 14/6, Rátkai 2, Calhoun 4. Csere: Simon -, Szücs 2, Laczkó 6/6, Olawuyi -, Pap -, Katanic 6, Sanchez 2.

 

Kiemelkedő első negyedére építve nyert a Sopron a DVTK otthonában

A bajnokság 19. fordulójának rangadóján a Sopron Basket 65-48-as sikert aratott a DVTK HUN-Therm otthonában.


Nem is olyan régen egy nagyon emlékezetes Euroliga találkozót vívott a két gárda a DVTK Arénában. Akkor hosszabbítást követően nyert a DVTK HUN-Therm. Ezen a bajnoki rangadón Cheridene Green 2+1-es megoldásával még a DVTK szerzett vezetést. Ezt követően viszont magához ragadta a kezdeményezést a Sopron. A vendégek első hét mezőnykísérletéből hat sikeres volt. Kicsivel több, mint öt perc telt el, amikor 16-5-nél már Völgyi Péter időkérése miatt állt a játék. Fegyverneky Zsófia 7, Jelena Brooks 6 pontnál járt ekkor soproni oldalon. A rövid eligazítás után Yvonne Turner növelte a különbséget. Hazai részről Darcee Garbin törte meg a kosárcsendet, de nem tudott új ritmust venni a DVTK. Az első negyedet Fegyverneky Zsófia duplája zárta le, amivel 30-7-re módosult az állás. Ami az első negyedben nem sikerült a DVTK-nak, az a másodikban igen. Kányási Veronika és Arella Guirantes révén fel tudta pörgetni a támadójátékát. Aho Tyra pedig a csapat első tripláját is megszerezte.

A DVTK lassan, de biztosan 20 pont alá faragta a hátrányát. Gáspár Dávid végül 33-16-nál kért időt. Visszatérve a pályára Bernáth Réka triplájával folytatta felzárkózását a DVTK. Amikor Aho Nina is betalált, 33-21-nél már csak 12 pont választotta el a feleket. Ez a félidőig érdemben nem változott. Amíg az első 10 percben a DVTK-nak összesen három mezőnykosara volt, addig a másodikban 15 kísérletéből 6 utat talált a gyűrűbe. Soproni oldalon jelentősen visszaesett a dobóforma, amíg az első negyedben 12-ből 10 célt ért mezőnyből, addig a másodikban 10-ből mindössze 4. A DVTK Aho Nina triplájával 35-24-nél volt legközelebb riválisához. Az első 20 percet Fegyverneky Zsófia duplája zárta, amivel 37-24-re módosult az állás. A harmadik negyed elején Arella Guirantes, Cheridene Green és Darcee Garbin többször is felhozta 11 pontra a DVTK-t, de azt a lélektani fordulatot, amit az Euroliga meccsen januárban bemutatott a házigazda, most nem tudta végrehajtani. Igaz, négy perc után Cheridene Green 42-33-nál így is behozta 10 pont alá a hazaiakat. Ennél közelebb viszont nem kerültek.

A Sopron Dragana Stankovic két találatával és Böröndy Vivien büntetőivel igyekezett ritmust váltani és ezzel a vendégék megfogták a meccset, sőt növelték az előnyüket. 48-33-nál már újra 15 egység választotta el a feleket. A harmadik szakaszt Arella Guirantes és Czukor Dalma kosárváltása zárta, így 50-35-ről vágtak neki a záró szakasznak a felek. Rögtön a játékrész elején Yvonne Turner talált be, amivel 17 ponttal elszakadt a Sopron. A DVTK egy pillanatra nem adta fel, Bernáth Réka és Monika Grigalauskytė állt a csapat élére. A hazaiak előbb 52-41-re, majd 56-46-ra felzárkóztak. Ennél a 10 pontos különbségnél még volt egy pillanat, amikor labdaszerzéssel nagy hajrát indíthatott volna a DVTK. Ezzel nem tudtak élni. Ezi Magbegor két találatával és Böröndy Vivi triplájával 63-46-ra ellépett a Sopron. Az utolsó két percben már őrizte magabiztos előnyét a bajnoki címvédő. A 65-48-as végeredményt Cheridene Green duplája és Yvonne Turner két büntetője alakította ki.

DVTK-HUN-THERM - SOPRON BASKET 48-65 (7-30, 17-7, 11-13, 13-15)
TIPPMIX NŐI NB I. A , 19. forduló
Miskolc, DVTK Aréna
Cziffra Csaba Zsolt, Győrffy Pál Attila, Söjtöry Tamás Ferenc (Hartyáni Zsolt)

DVTK Hun-Therm: Aho T. 5/3, Green 13, Aho N. 5/3, Garbin 5/3, Guirantes 6. Csere: Kányási 4, Grigalauskyte 4, Bacsó, Vég-Dudás, Kiss, Bernáth 6/3.

Sopron Basket: Fegyverneky 13/3, Magbegor 13, Sitku 2, Brooks 12, Turner 11. Csere: Kunek, Varga 2, Stankovic 5, Czukor 2, Böröndy 5/3.

 


Ceglédi bravúr a BKG otthonában

A bajnokság 19. fordulójában a VBW CEKK Cegléd 73-65-ös sikert aratott a BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós otthonában.


Samantha Cooper és Szerelem-Kobolák Cintia találataival a mérkőzés elején 5-0-s előnybe kerültek a ceglédiek. A BKG első találatát Takács Dorina szerezte, de erre Szerelem-Kobolák triplával felelt és így tartotta előnyét a Cegléd.  Fordulatos fej-fej melletti küzdelmet láthattunk. A BKG 8-8-nál és 11-11-nél egyenlített, majd Katona Szidónia triplájával 14-13-nál a vezetést is megszerezte. Az első negyed hajráját sikeres távoli dobások színesítették. Betalált Viszmeg Mira, Kiana Williams és Solanch Aldazabal is távolról. 10 perc után 23-20-ra a Cegléd vezetett. A ceglédiek 18-ból 9-et, a BKG 15-ből 5-öt dobott be mezőnyből az első negyedben. A második szakasz első találatát Ama Degbeon szerezte, de erre Szirony Dorina és Viszmeg Mira felelt. Viszmeg ráadásul távolról is eredményesnek bizonyult. Őrizte pár pontos előnyét a Cegléd. Ezt még úgy is meg tudta tenni, hogy a BKG új légiósa Dominique McBryde egy remek triplával villant meg.

Négy perc telt el a második szakaszból, amikor 33-26-ra elszakadt a Cegléd. Lassan, de biztosan nyílt az olló. Megbüntette a Cegléd a kihagyott hazai ziccereket, eladott labdákat. A legnagyobb differenciát 37-26-nál regisztrálhattuk. A nagy előnyüket azonban nem tudták megőrizni a vendégek. A BKG távoli dobásokkal faragott a hátrányán. Betalált Raina Perez, Dominique McBryde és Solanch Aldazabal, így 37-37-nél már 11-0-ban volt a házigazda. Lélektanilag azonban meghatározó lehetett, hogy még a félidő hajrájában válaszolt a hazai rohamokra a CEKK. Szabó Petra duplája zárta az első 20 percet, amivel 39-37-re mégis a vendégek vezettek a nagyszünetben. A CEKK legeredményesebbje a 10 pontos Viszmeg Mira volt, a BKG-nál Solanch Aldazabal járt 10 pontnál. A harmadik negyed elején Kiana Williams növelte a ceglédi előnyt, de erre Raina Perez válaszolt. Úgy nézett ki, hogy a BKG kap új lendületet. A harmadik perc végén Raina Perez duplájával 45-43-nál hosszú idő után újra megszerezték a vezetést.

A harmadik szakasz második felében fej-fej mellett váltott vezetéssel haladtak a csapatok. Végül a BKG 49-48-as vezetése után jött el a fordulat. Betalált sorrendben Szabó Petra, Laufer Gabriella és Kiana Williams. 56-49-nél már 7-0-ban voltak a vendégek. A negyedet Katona Szidónia duplája zárta, de így is 56-51-re ment a CEKK a záró szakaszra fordulva. A negyedik negyedet Laufer Gabriella duplája vezette fel, de ezt követően 7-0-val 58-58-nál egyenlített a BKG. A CEKK időt kért, de Dominique McBryde duplájával 60-58-nál a vezetést is átvette a házigazda. Samantha Cooper triplája törte meg a ceglédi kosárcsendet. Erre azonban gyorsan felelt a BKG és amikor Raina Perez hármasa célt ért, 65-63-nál még a hazaiak vezettek. A mérkőzésből 4 perc 10 másodperc volt vissza és ekkor nem tudhattuk, hogy a BKG nem szerez több pontot. Ellenben a Cegléd, mely Viszmeg Mira két hárompontosával, illetve Szirony Dorina és Samantha Cooper egy-egy duplájával behúzta a győzelmet.

BKG-PRIMA NATURA SZIGETSZENTMIKLÓS - VBW CEKK CEGLÉD 65-73 (20-23,17-16,14-17,14-17)
TIPPMIX NŐI NB I. A , 19. forduló
Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok
Györfy Rúben, Szilágyi Bálint, Kapusi Gábor (Hoffmann Gergely)

BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós: Perez 20/12, Aldazabal 10/6, Katona 9/3, Takács 2, McBryde 11/6. Csere: Szabó 3, Zsámár, Degbeon 13.

VBW CEKK Cegléd: Horváth 2, Cooper 17/3, Kobolák 8/3, Laufer 4, Williams 11/3. Csere: Szabó 8, Viszmeg 16/12, Szirony 7.
 

Vármegyei szövetségek