Tippmix Női NB I: A 17. forduló válogatottja
23
Jan
2023
Tippmix Női NB I: A 17. forduló válogatottja
2023. január 23.  |  14:30

Rangadó rangadó hátán, de ez csöppet sem zavarja a diósgyőri hölgyeket, ők csak menetelnek tovább. Vannak más célokért küzdő együttesek is, akik szintén fontos próbatétel előtt álltak - van, aki "megugrotta a lécet", van, akinek ezúttal nem sikerült. Lássuk a forduló legjobb egyéni teljesítményeit!

 

Irányító

Aaryn Ellenberg – SERCO UNI Győr (3)

Bár nem tudta megállítani a bombaformában lévő DVTK-t a Rába-parti együttes, az amerikai hátvéd játékára nem lehetett panasza Cziczás László vezetőedzőnek. Ellenberg kerek 30 pontot (4/6 dupla, 7/14 tripla, 1/2 büntető) rámolt be a diósgyőriek kosarába 4 gólpasszal, 2 labdaszerzéssel, 3 kiharcolt szabálytalansággal, valamint egy lepattanóval megspékelve. Árnyalja teljesítményét hat eladott labdája, de mégis egy rangadón tudott csapata vezére lenni, ráadásul hatékony dobószázalékot felmutatva – 37 perc alatt 24 VAL-lal zárt. Jól játszott a ceglédi Rakita Lili is, a padról beszállva szórt 16 pontot a PINKK-nek (22 VAL), de Ellenberg „vitte” ezúttal az egyes posztot.

 

Dobóhátvéd

Arella Guirantes – DVTK-Hun-Therm (3)

Nem lassítanak a diósgyőriek, a Szekszárd és a Sopron után harmadik nagy riválisukat, a Győrt is „elkapták” Völgyi Péter tanítványai – hála küzdeni tudásuknak, jól összerakott csapatjátékuknak, fanatikus szurkolótáboruknak, na meg klasszis teljesítményre képes játékosaiknak. Guirantes nem először lépett elő fontos derbiken, a Sopron Euroligás legyőzéséből is kulcsszerepet vállalt meccsvégi 3+1-es akciójával – ezúttal 23 pontot (3/10 dupla, 4/5 tripla, 5/5 büntető), 5 lepattanót, 3 gólpasszt, két szerzett és három eladott labdát, valamint három kiharcolt szabálytalanságot jegyzett. Bár „mindössze” 26 percet töltött pályán, így is eljutott 24 VAL-ig, és ami még fontosabb, csapata beérte a tabellán a győri gárdát, mindkét együttes 2-2 vereséggel áll.

  

Kiscsatár

Tóth Franka – E.ON ELTE BEAC (1)

Nem bírt a foghíjas BEAC a TFSE-vel a fővárosi derbin, Morgan Green hiánya mellett a faultproblémákkal küszködő Ana Vojtuleket is nélkülözni volt kénytelen kisebb-nagyobb etapokra Kovács Andrea vezetőedző. Minden rosszban van azonban valami jó, a kulcsemberek hiányában lehetőség adódott másoknak előlépni – Tóth Franka meg is tette ezt. 36 percet töltött pályán, ezalatt 17 pontos (6/11 dupla, 0/1 tripla, 5/5 büntető), 10 lepattanós dupla-duplát szállított két gólpassz, két szerzett és három eladott labda, valamint három kiharcolt szabálytalanság társaságában – 27 VAL-lal zárta a mérkőzést.

 

Erőcsatár

Samantha Cooper – VBW CEKK Cegléd (2)

Muszáj volt győznie a PINKK otthonában a Ceglédnek, ha meg akarta tartani lépéselőnyét a kozármislenyi gárdával szemben, ennek szellemében agresszív játékkal rajtolva végig kézben tartották az összecsapást a kék-sárgák. A vendégek kanadai magasembere különösen elemében volt, 24 pontja (6/12 dupla, 2/5 tripla, 6/6 büntető) mellé 14 lepattanót begyűjtve erős dupla-duplával zárt. Volt egy labdaszerzése, egy blokkja, két asszisztja, hat kiharcolt faultja és három eladott labdája is, így 31 játékpercét 36 VAL-lal zárta – kiérdemelve ezzel a forduló MVP címét.

 

Center

Ruth Hebard – Atomerőmű KSC Szekszárd (1)

Ha centerposzt, akkor több jó teljesítmény – most sem volt ez másként. A fentebb már említett Ana Vojtulek (19 pont, 7 lepattanó, 30 VAL) faultproblémái ellenére is jól játszott, hasonlóan a soproni Ezi Magbegorhoz (13 pont, 10 lepattanó, 30 VAL), vagy a győri Beatrice Mompremierhez (12 pont, 12 lepattanó, 32 VAL). Őket is felülmúlta azonban a Szekszárdon pattogtató Hebard, és 29 pontjának (12/15 dupla, 5/5 büntető) mindegyikére szüksége is volt csapatának, hogy legyűrje a szívósan küzdő, sokáig vezető Ludovika Csatát. Statisztikai lapja hat lepattanóval, egy szerzett és négy eladott labdával, valamint négy kiharcolt szabálytalansággal teljes, 29 perc alatt 33 VAL-t ért el az amerikai magasember.   

 

Vármegyei szövetségek