Légiós körkép: Filipovity 30 pont fölött a német bajnokságban
22
Jan
2023
Légiós körkép: Filipovity 30 pont fölött a német bajnokságban
2023. január 22.  |  20:40
A Real Madrid a hét közben kikapott az új listavezető, az Olympiakosz otthonában az Euroligában (73-60), így 13-7-tel most a második - ugyanolyan mérlege van az első négy csapatnak. Hanga Ádám 2-2 pontot, gólpasszt és szerzett labdát, valamint 1 lepattanót tett a közösbe. A királyi gárda ma este a Río Breogánt fogadta az ACB Ligában, és 91-73-as sikert aratott, így 14-3-mal továbbra is vezeti a tabellát. Hanga 8 pontig, 3 lepattanóig és 4 gólpasszig jutott.
 
A Joventut Badalona fontos sikert aratott közvetlen riválisa, a Frutti Extra Bursasport ellen a EuroCupban (83-82), ezzel 7-4-gyel a második az A csoportban. A Joventut ma este hazai pályán szerepelt a Gran Canaria ellen a spanyol élvonalban, és gyenge első negyede miatt kikapott (75-91), így 10-7-tel most a hetedik. Maronka Zsombor egyik találkozón sem lépett pályára.
 
A Niners Chemnitz két német bajnokit vívott meg a héten. Szerdán a Rostock Seawolves otthonában 15 pontos sikert arattak (81-96), méghozzá nagyrész a bombaformában lévő Filipovity Márkónak köszönhetően, aki 31 ponttal (5 lepattanó, 2 gólpassz, 34 VAL) az egész meccs legjobbja volt. A Frankfurt Skyliners ellen hazai pályán győzött a Niners tegnap este nagyszerű harmadik negyedének köszönhetően (89-76) - Filipovity ezen az összecsapáson 12 ponttal zárt. A Chemnitz 9-5-tel ötödik jelenleg a német élvonalban.
 
A 7Bet-Lietkabelis a hét közben 78-69-re kikapott a német ratiopharm Ulm vendégeként, ezzel visszacsúszott az A csoport 9. helyére (4-7). Golomán György 6 pontot és 3 lepattanót jegyzett. Litvániában most nem rendeztek bajnoki meccseket, mivel a litván kupában (Citadele KMT) a negyeddöntőkre került sor - oda-visszavágós rendszerben a két meccs összesítése alapján jobb csapat kerül a Final Fourba. A Lietkabelis a Uniclub Casino - Juventust fogadta ma délután, és nagyon könnyedén győzött (109-73). Golomán ezúttal 2 pontot, 3 lepattanót és 2 gólpasszt jegyzett.
 
A Rytas továbbjutott a Bajnokok Ligájában a legjobb 16 közé, miután a PAOK mateco elleni harmadik meccset megnyerte (82-63). Váradi Benedek 8 ponttal, 6 lepattanóval és 3 gólpasszal járult hozzá a sikerhez. A vilniusi alakulat a J csoportban a német Telekom Baskets Bonn, a spanyol BAXI Manresa és a török Bahcesehir College ellen folytatja majd a küzdelmeket. A litván kupa negyeddöntőjének első meccsén a Rytas nagyon simán verte a Nevezis-Optibetet (98-78) - Váradi neve mellé 5 pont, illetve 4-4 lepattanó és gólpassz került.
 
Franciaországban a Gravelines-Dunkerque szoros csatában verte a jóval előtte álló Bourg-en-Bresse-t (73-69), így 7-10-zel most újra a 12. helyen áll a tabellán. Benke Szilárd ezúttal csereként szerepelt, és 7 ponttal járult hozzá a sikerhez.
 
A Niigata Albirex három mérkőzést is játszott a héten a japán első osztályban: előbb 88-75-re kikapott hazai pályán a Yokohama B-Corsairstől, majd 1-1-gyel lehozta a SeaHorses Mikawa elleni két hétvégi találkozót (93-73, 77-81), így most 5-27-tel áll a Central csoport utolsó helyén. Rosco Allen továbbra sem játszik - november végén diagnosztizáltak nála egy ujjtörést a jobb kezén, ami nagyjából 3 hónapos kihagyással jár, úgyhogy elvileg még egy hónapig nem is fog játszani.
 
A sereghajtó UnaHotels Reggio Emilia ma este a listavezető EA7 Emporio Armani Milanót fogadta a Serie A-ban, és nagy meglepetésre nyerni tudott (73-68) - ez volt a hazaiak harmadik győzelme az elmúlt négy meccsen, úgy tűnik, kezdenek kikerülni a gödörből, bár 5-11-gyel még mindig utolsók, mert a közvetlenül előttük lévők is nyertek. Mikael Hopkins 4-4 pontig és pattanóig jutott.
 
 
 
Foto: Stefan Junghanns

Vármegyei szövetségek