Női Hepp-kupa: A PEAC II és a budapestiek
17
Jan
2023
Női Hepp-kupa: A PEAC II és a budapestiek
2023. január 17.  |  09:54
Kialakult a négyesdöntő mezőnye a női Hepp-kupában: az NKA Universitas PEAC II mellett három fővárosi együttes, a Csata DSE, az MTK-TFSE, valamint a BEAC Újbuda szerepel majd a torna végjátékában.
 
Az első körben két igazán szoros "ütközet" zajlott: a KLKA 72-68-ra verte a Törekvés együttesét, a Százhalombatta pedig 79-73-ra múlta felül a Zsíros Akadémia csapatát. Sajnos volt egy 20-0-lal igazolt eredmény is a Nyíregyháza-DVTK U23 mérkőzésen. A pécsi "házi rangadón" a PEAC II jó első félidei játékával verte a PINKK-PVSK U23-as együttesét, az MTK-TFSE pedig csak a záró szakaszban biztosította be győzelmét a BKG II otthonában.
 
A ZTE NKK színvonalas összecsapáson 86-78-cal búcsúztatta a Sportdarázs csapatát, az SzPA "elkapta" a KLKA együttesét, az MTK-TFSE - Vasas II "szomszédvári rangadón" pedig három negyed után 2 ponttal még a vendégek vezettek, de a záró szakaszban egy 24-10-et "repesztve" az MTK-TFSE jutott tovább. Színvonalas egyetemi rangadón jó harmadik negyedével verte a BEAC a MAFC csapatát, a Csata pedig a nyitó és a záró etapban dominálva jutott túl a TFSE-MTK U23-as együttesén.
 
A Dávid Kornél KA fölényes győzelmet aratott Százhalombattán, majd már a négyes döntőért zajló mérkőzésen a PEAC II 25 pontos verést mért a ZTE-re. Ugyanitt az MTK-TFSE csapatának nem okozott gondot az SzPA legyőzése, a Csata tartalékosan, Szörényi Laura (41/18 pont) extrájával verte a Nyíregyházát, a BEAC pedig szoros első negyed után győzött biztosan a DKKA otthonában.
 
A négyes döntő résztvevői
 
BEAC Újbuda
Csata DSE
MTK-TFSE
NKA Universitas PEAC II. 

Vármegyei szövetségek