FECC Pályázat 2023
16
Jan
2023
FECC Pályázat 2023
2023. január 16.  |  09:48
A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége pályázatot hirdet a FIBA Europe által kiírt nemzetközi edzőtovábbképzésen – FIBA Europe Coaching Certificate (FECC) - való részvételre. A FECC program - a FIBA Europe szándéka szerint - elsősorban az egyes országokban, az utánpótlás-nevelésben dolgozó fiatal edzőkre, szakemberekre fókuszál, azokra, akik jelenleg is és a jövőben is az utánpótlás korú játékosokkal kívánnak foglalkozni. A 2023-ban induló program három továbbképzése 2023, 2024 és 2025 nyarán lesz lebonyolítva az U16-os, az U18-as és az U20-as férfi „A” divíziós Európa bajnokságokkal párhuzamosan, azoknak utolsó hetében. A résztvevők így végig követhetnek egy-egy korosztályt és képet kaphatnak azok fejlődéséről. Az első továbbképzőt a FIBA Europe, a 2023. augusztus 5-13 között Skopjéban (Észak-Macedónia) megrendezendő U16-os férfi „A” divíziós Európa Bajnokság alatt rendezi.
 
PÁLYÁZATI FELTÉTELEK
 
1. Felsőfokú (szakedzői) vagy középfokú OKJ (sportedzői) diploma.
2. Minimum folyamatos, hároméves hazai utánpótlás edzői tevékenység.
3. 35 év alatti életkor (1988. december 31. után születettek)
4. Társalgási szintű angol nyelvtudás, az angol szaknyelv ismerete.
 
A pályázóknak rövid szakmai önéletrajzot és a végzettséget igazoló dokumentumot kell beküldenie elektronikus formában a rozsavolgyi.alexandra@hunbasket.hu e-mail címre.
 
PÁLYÁZATI HATÁRIDŐ: 2023. február 5. (vasárnap) 18.00 óra
 
A pályázati feltételeknek megfelelő jelentkezők az alábbi szakmai teszteken vesznek részt a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségében:
 
• kosárlabda szakmai teszt
• motivációs teszt
• játékszituáció elemzése (video) angol nyelven
 
A SZAKMAI TESZT IDŐPONTJA: 2023. február 9. (csütörtök) 14 óra
HELYSZÍNE: Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége székháza (2040 Budaörs, Liget utca 12)
 
A jelentkezőket a tesztek értékelése és a sportszakmai végzettség (diploma) fokozata alapján rangsoroljuk, és a Magyar Kosárlabdázók Szövetsége a legjobb három pályázót javasolja a FIBA Europe felé.
 
A FIBA Europe pályázati kiírása szerint az országos szakszövetség által javasolt három pályázó közül az első biztos részvevője a FECC programnak, a rangsorban a második és a harmadik pedig várólistára kerül. Mivel a programban Európa országaiból összesen 60 edző vehet részt, a várólistán lévő edzők közül a FIBA legkésőbb április közepéig kijelöli és értesíti a programba bekerült edzőket.
 
Az MKOSZ a programban résztvevő edzőknek támogatást biztosít. A támogatás feltételeit, ill. részleteit a szövetség által a FIBA Europe felé javasolt legjobb három pályázóval egyeztetjük.
 
 
 

FECC Pályázat 2023

Megyei szövetségek