Légiós körkép: Jó egyéni teljesítmények, kevés csapatsiker
19
Dec
2022
Légiós körkép: Jó egyéni teljesítmények, kevés csapatsiker
2022. december 19.  |  11:33
A múlt héten a Real Madrid két találkozót játszott az Euroligában: előbb győzni tudott a Bayern München otthonában (64-68), majd kikapott Kaunasban a Zalgiris ellen (81-72), így 9-5-tel jelenleg az ötödik a tabellán. Az ACB Ligában nagy rangadót nyert a királyi gárda az eddig a pontig szintén két vereséget számláló Lenovo Tenerife vendégeként (67-80), így most 10-2-es mérlegével egyedül vezeti a spanyol pontvadászatot. Hanga Ádám még nem épült fel sérüléséből, így egyik mérkőzésen sem szerepelt.
 
A Joventut Badalona szoros meccsen 90-87-re verte az olasz Umana Reyer Veneziát a EuroCupban, így most 5-3-mal a harmadik az A csoportban. A spanyol élvonalban továbbra is nagy formában van a badalonai alakulat, amely most a Monbus Obradoiro otthonában diadalmaskodott nagyon könnyedén (74-91), így 8-4-es mérlegével a hatodik helyen található. Maronka Zsombor a Venezia ellen nem lépett pályára, az Obradoiro vendégeként viszont 3 perc alatt is 2-2 lepattanó és gólpassz került a neve mellé.
 
A Niners Chemnitz elkezdte a FIBA Europe Cup második csoportkörét, és elsőre kikapott hazai pályán a francia Cholet-től (73-83) - Filipovity Márkó 16 perc alatt 3-3 pontig és lepattanóig jutott. A német bajnokságban jobban ment a Chemnitznek, amely úgy is legyőzte a medi Bayreuth gárdáját (84-77), hogy az utolsó negyedet 12 ponttal elbukta. Filipovity ezen a meccsen 9 pontot és 4 lepattanót rakott a közösbe.
 
A 7Bet-Lietkabelis 75-69-es vereséget szenvedett a török Frutti Extra Bursaspor vendégeként, így most 4-4-gyel a hatodik a EuroCup A csoportjában. Golomán György 12 ponttal, 3 lepattanóval és 2 blokkal (18 VAL) csapata legjobbja volt. A bajnokságban is kikapott a panevezysi gárda, amely ezzel zsinórban harmadik vereségét gyűjtötte be a litván első osztályban - ezúttal a Zalgiris bizonyult jobbnak náluk (85-77), így a Lietkabelis 8-5-tel már csak a hatodik. Golománnak ezen az összecsapáson nem ment annyira a játék, 13 perc alatt 1 gólpasszt gyűjtött be.
 
A Rytas a Bajnokok Ligájában másodjára is kikapott az izraeli Bnei Ofek Dist Herzliya ellen (90-101), így most 2-3-mal a második a H csoportban, de ha az utolsó fordulóban kikap a már csoportgyőztes Lenovo Tenerifétől, a Peristeri bwin pedig nyerni tud Izraelben, akkor a litván gárda kiesik a BL-ből. Váradi Benedek 13 perc alatt 2-2 pontig, pattanóig és gólpasszig jutott. A Rytas a bajnokságban is megszenvedett a Siauliaival, de hosszabbítás után 107-101-re nyert, így 9-3-mal tartja második helyét. Váradi 16 és fél perc alatt 3-3 ponttal és gólpasszal, illetve 2 lepattanóval járult hozzá a sikerhez.
 
A Gravelines-Dunkerque a tabella első harmadába tartozó Bourg-en-Bresse vendége volt szombaton, és kikapott vendéglátójától (90-81), így 5-8-cal maradt a 12. a francia élvonalban. Benke Szilárd maradt kezdő csapatában, és 20 perc alatt 13 pontot és 2 lepattanót hozott össze (13 VAL), a Gravelines egyik legjobbja volt.
 
Japánban a Niigata Albirex neve mellé egy győzelem és két vereség került a múlt héten. Hét közben a Hitachi Sunrockers Tokyo-Shibuyát verte a Niigata (92-78), hétvégén azonban kétszer is kikapott az Akita Northern Happinetstől (68-93, 59-68), így 3-18-cal még mindig utolsó a Central csoportban, de már csak egy győzelemre van az előtte lévő gárdától. Rosco Allen továbbra sem játszik.
 
Az UnaHotels Reggio Emilia a Bajnokok Ligájában ezúttal nem lépett pályára, az olasz élvonalban viszont hiába hajrázott nagyot a Venezia ellen a rendes játékidőben, a hosszabbításra kifulladt a gárda (101-115), így 2-9-cel maradt az utolsó pozícióban. Mikael Hopkins parádézott, 21 pontos, 14 lepattanós dupla-duplájával (32 VAL) a mezőny legjobbja volt, de ez ezúttal sem ért győzelmet csapatának, amely egyre nagyobb gödörben van.

Vármegyei szövetségek