Női egyetemi bajnokság: hosszabbításos csata a Ludovikán
01
Dec
2022
Női egyetemi bajnokság: hosszabbításos csata a Ludovikán
2022. december 1.  |  14:10

A keleti csoportban egyetlen mérkőzést játszottak a hölgyeknél a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban, s a korábbról halasztott összecsapáson a Miskolc biztosan verte a SOTE együttesét. A nyugati csoportban nagyon egyoldalú volt a TF és a SMAFC találkozója, a címvédő Győr 30 ponttal nyert a Közgáz ellen, a Ludovika Csata- PTE-PEAC találkozó viszont rendkívül izgalmas volt: hosszabbítás és nagy büntetőpárbaj után hazai siker született

 

 

Halasztott mérkőzés a 4. fordulóból:

Miskolci Egyetem - Semmelweis Egyetem 79-48 (19-12, 17-6, 23-15, 20-15)

Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, 40 néző. V.: Takács, dr. Nagy

Miskolci Egyetem: BACSÓ 17/9, Oláh 8, Szegeczki 5, MÁRKUSZ 14, VÉG-DUDÁS 13. Csere: TAKÁCS 9/9, Kecskés 2, Hajdu 3, Kababik 2, Kápolnai 4, Lukács 2, Balla. Edző: Lippai Szabolcs.

Semmelweis Egyetem: Opitz 9, Gangl 11/3, Majsai 6, Kuczik 2, Nagy. Csere: Buzinkay 2, Nemes 5, KISS M. 13, Novák. Edző: Hegyi Hanna.


 

A DVTK első csapata keretének több játékosát is felvonultató miskolci együttes minden negyedet megnyerve biztosan győzött. Mindkét szakvezető sűrűn cserélt, a hazaiak nagyobb fölényben csak a második 10 percben játszottak a lelkes, szívós, és jól küzdő fővárosiakkal szemben.
 

Lippai Szabolcs: - Örülünk, hogy ismét teljes csapattal tudtunk kiállni, és végig vezetve egy jó mérkőzést tudtunk játszani. Lassabb kezdés után folyamatosan növelni tudtuk a tempót, így a magabiztos különbség is kialakult. Nagyon örülünk ennek a győzelemnek, mivel az alapszakasz felénél a tabella második helyén karácsonyozhatunk.

Hegyi Hanna: - A második negyed kivételével egész jól tartottuk magunkat a sokkal fizikálisabb, “A” csoportos játékosokat is játszató Miskolccal szemben, ami nagy fejlődés számunkra. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy ha kicsit jobban hittünk volna magunkba és harciasabbak lettünk volna, lehetett volna szebb is az eredmény részünkről. Gratulálok a Miskolcnak és további sok sikert kívánunk nekik!

Halasztott mérkőzések a 6. fordulójából:

ELTE BEAC—Semmelweis Egyetem 2023. 02.13.
 

Nyíregyházi Egyetem—DEAC 2023. 02.14.

Miskolci Egyetem—BME-MAFC 2023. 02.15.


 

Nyugati csoport, 6. forduló:

 

TFSE - SMAFC 161-7 (42-0, 36-1, 38-2, 45-4)

Budapest, Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium, 20 néző. V.: Káré, Csoma.

 

TFSE: Vigh 11/3, KENYERES 21/3, HERMAN 11/3, Kelemen 21, ÚR 25. Csere: Munkácsi 10, DÖMÖTÖR 39/9, MÉRÉSZ 23/9. Edző: Kováts Gabriella.

SMAFC: Czirják 1, Szlávik 6, Erős, Gaál, Gondár. Csere: Horváth, Borza, Varga. Edző: Márkus Tamás.

 
 

A hazai csapat komolyan véve a mérkőzést az első perctől kezdve uralta a pályát, esélyt sem adva soproni ellenfelének. A második tíz percben a TFSE agresszív letámadásának köszönhetően tovább tudta növelni előnyét, Dömötör (39/9 pont, 11 szerzett labda, 7 gólpassz, 52 IBM) zsinórban 10 pontot szerzett indításokból. A vendégcsapatnak 17. percig kellett várni az első kosárra, amit Czirják Anna szerzett büntetőből. A második félidőben kicsit összeérett a soproni gárda, több hibára tudták kényszeríteni a TF csapatát. Ezt pár perc elteltével Mérész Petra (23/9 pont, 9 lepattanó, 5 gólpassz, 34 IBM) és Úr Boglárka (25 pont, 8 lepattanó, 31 IBM) tudták megtörni. Vendég oldalról Szlávik Sára (6 pont, 4 lepattanó) próbált még kozmetikázni az eredményen két dobását is értékesítve. A TFSE 57 szerzett labdájának köszönhetően végül nagyarányú győzelemmel zárta a találkozót.

 

Kováts Gabriella: - Gratulálok a csapatomnak! Szerettük volna megtisztelni az ellenfelünket azzal, hogy maximumot nyújtunk negyven percen keresztül ellenük. Ez dobott és kapott pontban is azt gondolom sikerült. Sok sikert a továbbiakban nekik.

Márkus Tamás: - Gratulálok az ellenfélnek és a csapatomnak! Küzdöttünk, hajtottunk, de sajnos ebben ma ennyi volt.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?whun_univn_715


 

Ludovika Csata - PTE-PEAC 54-51 (12-14, 6-11, 20-10, 7-10, 9-6-hosszabbítás után)

Budapest, Ludovika Aréna, 20 néző. V.: Bagi, Darai.

Ludovika Csata: Arnóczki 2, BORZA L. 22/12, SZARKA 14/6, Peti 1, SÜLE 9. Csere: Lantos 2, Kovács A., TÓTH K. 4, Darvas, Mészáros. Edző: Vincze Viktória.

PTE-PEAC: Szomor, Némedi 4, Bátai 8, FÜZY 14, NÉMETH B. 15. Csere: Mándity 2, Tóth L., Propszt 3, UGRICS 5. Mb. edző: Propszt Amanda.

A vendégek jobban, pontosabban kezdtek,  a hazaiak hátrányban már a harmadik percben időt kértek. A folytatásban is kezdeményezőbbek maradtak a pécsiek, akik az első negyed nagyobb részében vezettek is. A negyed hajrájában 12-12-nél, azonban egyenlített a Csata, de a fordulat elmaradt a rendkívül pontszegény második tíz percben. A félidő végére valamelyest kinyílt az olló, 7 ponttal tartott előrébb a 15 pontos, 11 lepattanós dupla-duplát elérő Németh Bíborka, valamint Füzy Csilla vezette PTE-PEAC. A fordulás után "feltámadt" a Csata, Borza Lauráék a 23. percben, 27-27-nél kiegyenlítettek. A szakasz közepén szűk pécsi vezetés mellett zajlott a küzdelem, majd a negyed hajrájában átvették a vezetést a hazaiak. Három negyed után 3 ponttal tartott előrébb a Ludovika. Hat pécsi ponttal indult a negyedik felvonás. Majdnem a negyed feléig, Borza hármasáig nem jött pont hazai oldalon. Ekkor megint a pécsiek ragadták magukhoz a vezetést, de 45-41-nél Szarka Zsófia dobott triplát a 39. perc végén. 29 másodperccel a vége előtt a Csata támadhatott a győzelemért, de Peti Zsófia rosszul játszotta meg Süle Gabriellát. A másik térfélen Propszt Amanda is eladta a labdát, 5 másodperce maradt a Csatának. Ennyi idő elég volt egy faultot kiharcolni. Óriási izgalmak közepette Borza csak a második büntetőjét dobta be, így jöhetett a hosszabbítás. Borza szemfüles labdaszerzés-kosarával indult a túlóra. Németh és Propszt büntetőivel visszavette a vezetést a Pécs, majd Borza egyenlített. Szintén a vonalról Tóth Kincső két, Propszt pedig egy pontot szerzett. A 45. perc elején Borza és Füzy váltott kosarat, majd öt másodperccel a vége előtt Süle a sarokból dobta be a hazai győzelmet bebiztosító találatot.
 

Vincze Viktória: - Nehezen lendültünk bele a játékba, de összeszedtük magunkat, beleraktuk a munkát, így megérdemelten nyertünk. Gratulálok a pécsieknek is.

Propszt Amanda: - Gratulálok a Csatának, de mi sem lehetünk elégedetlenek. Sok problémával küzdöttünk, például a termünkkel, de így is helyt tudtunk állni. Próbálunk javítani a folytatásban.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?whun_univn_714


 

UNI Győr - Közgáz SC és DSK 81-51 (21-16, 24-8, 20-17, 16-10)

Győr, Egyetemi edzőcsarnok, 30 néző. V.: Káli, Erős.

 

UNI Győr: CHROMÉJ 13, SZŰTS 10, PERL 13/3, HORVÁTH B. 6, BÁNSZEGI 15/3. Csere: Mihály 9, Rabi 4, Nagy 2, Bognár 2, Király 4, Reider, Sándor 3. Edző: dr. Barthalos István.

Közgáz SC és DSK: WUNDER  14/9, Kiss 5/3, Németh 2, Szalai 1, Ryan 1. Csere: CSOMA 11/3, Horváth P. 5, Vári 4/3, Kovács 8/6. Edző: Németh Kata.

 

Szoros első negyed után a címvédő hazaiak alaposan "megnyomták" a második szakaszt. Több szerzett labdát is produkált a társaság, ebben Chroméj Hajnalka járt az élen (6 szerzett labda). Nemcsak magának csinálta meg a helyzeteket, de társainak is szépen kiosztogatta a labdát (8 gólpassz). A palánk alatt hazai oldalon Horváth Boglárka uralta a területet, 12 lepattanót szedett. A vendégeknél is egy Horváth, Petra járt ebben az élen (13 lepattanó). A második félidő kiegyenlítettebb játékot hozott, ám így is megmaradt a hazaiak biztos vezetése. Összességében egy pörgős, élvezetes mérkőzést láthattak a kilátogatók.

 

dr. Barthalos István: - A mérkőzés jól szolgálta a csapatépítés folyamatát. A dobó százalékkal még nem vagyok száz százalékosan elégedett, de dolgozunk rajta, hogy minél jobb eredmény szülessen ebben a mutatóban is. Kiemelném Bánszegi Borbála játékát, aki kezd visszatérni a betegség után. Remélem napról napra jobb lesz.

Németh Kata: - Örülök, hogy láttam a lányaimat küzdeni egy mérkőzésen. Így nekem ez a meccs mindenképpen egy pozitív élmény. Gratulálok a Győr együttesének a győzelemhez.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?whun_univn_716


 

Fotó: Práczki Péter

Vármegyei szövetségek