Európa-válogatott centerünk, Losonczy Árpád a Magyar Kosárlabda-múzeumban járt
23
Nov
2022
Európa-válogatott centerünk, Losonczy Árpád a Magyar Kosárlabda-múzeumban járt
2022. november 23.  |  16:29
1982-es Európa-válogatottunk, Losonczy Árpád egy hete, november 16-án töltötte be 72. életévét. A régóta Németországban élő egykori center Magyarországra látogatott, és ha már itt járt, akkor megtekintette a Magyar Kosárlabda-múzeumot is a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének budaörsi székházában.
 
"Teljesen zavarban vagyok. Olyan dolgokat találok itt, amikről azt gondoltam, hogy talán újságokban lapozgatva látni fogok, de így összegyűjtve, rendezetten soha - és még sehol nem vagyunk, épphogy az elején tartok, még csak most látom meg magam." - nyilatkozta a DVTK, a Budapesti Honvéd, a Ganz-Mávag és az SG München egykori kiválósága.
 
"A lényeget már elhagytuk, az szerintem az 1955-ös Európa-bajnoki cím, és még nem vagyunk a lányoknál, akik egy-két sikert elkönyvelhettek maguknak olimpián, Európa-bajnokságokon. Számomra a saját részem csak egy kis nosztalgia." - folytatta.
 
"A sportot szeretni kell. Nem kell mindenképpen hivatásként tekinteni rá, csak szeretni és élvezni kell. Nagyon szép játék a kosárlabda, mert nem keveredsz el, közösségben vagy, és közösen éled meg másokkal a sikert és a kudarcot is. Az ember jellemének csak jót tesz, ezáltal jó irányba fejlődhet." - válaszolta Losonczy Árpád arra a kérdésre, hogy mit tudna átadni a fiataloknak a korábbi élményeiből, eredményeiből.
 
Az egykori klasszis magasember szerint a Honvéd csapatként volt nagyon jó, ez volt gárda titka a 60-as, 70-es években. Nagyon jó csapata volt a MAFC-nak vagy a Csepelnek is, de a Honvéd nagyon egyben volt, amit az is mutat, hogy évek óta összejárnak az egykori csapattársakkal - ezúttal is egykori honvédos társak, Heinrich Róbert, Kamarás György, Kiss Tamás és Légrádi Zsolt kísérték el.
 
"Nagyon örülnék neki, hogy ha a fiatalok - de nem csak a gyerekek, hanem a 18-20 évesek is - végignéznék ezt a múzeumot, hátha ad nekik egy kis ösztönzést, hogy még többet akarjanak, még jobbak akarjanak lenni, és együtt, közösen próbálják meg elérni céljaikat. Ha ez megtörténik, akkor talán még nagyobb sikereket érhetünk el, mint egy-egy Európa-bajnoki részvétel." - zárta gondolatait Losonczy Árpád.

Vármegyei szövetségek