Tippmix Női NB I: A 9. forduló válogatottja
16
Nov
2022
Tippmix Női NB I: A 9. forduló válogatottja
2022. november 16.  |  15:00

A válogatott szünet előtti utolsó fordulóban is több remek egyéni teljesítmény született, nézzük a legjobb mutatókat!

 

Irányító

Katrina Pardee – Vasas Akadémia (1)

Remekül szállt be a PINKK elleni mérkőzésbe a csereként beálló amerikai hátvéd - 20 perc alatt berámolt 26 pontot (3/7 dupla, 6/8 tripla, 2/2 büntető), leszedett 4 lepattanót, kiosztott 3 gólpasszt, volt 3-3 szerzett és eladott labdája, valamint kiharcolt két faultot is. Nagy energiákat mozgósított, és csapata legeredményesebbje lett 29 VAL-lal.

 

Dobóhátvéd

Dombai Réka – SERCO UNI Győr (3)

Négy forduló alatt harmadszor került be összeállításunkba a Győr tehetsége – jelenlegi formáját elnézve a „tehetség” szót lassan kulcsemberre cserélhetjük. A Rába-partiak ezúttal a PEAC-ot győzték le magabiztosan, így mind a kilenc bajnoki mérkőzésüket megnyerve, százszázalékos mérleggel mehetnek a válogatott szünetre. Dombai ezúttal 17 pontot (4/6 dupla, 3/5 tripla), 3 lepattanót, 4 gólpasszt, két szerzett és egy eladott labdát, valamint egy kiharcolt szabálytalanságot jegyzett, 24 játékperce alatt 22 VAL-ig jutott.   

  

Kiscsatár

Tyaunna Marshall – TFSE-MTK (2)

Dombaihoz hasonlóan Marshall is jó formában van, a legutóbbi fordulóban is befért a legjobbak közé, és most is – annak ellenére, hogy a TFSE kikapott a BKG-tól. Az amerikai hátvéd/bedobó 15 pontos (5/10 dupla, 0/1 tripla, 5/5 büntető), 12 lepattanós dupla-duplát szállított a szigetszentmiklósiak ellen, három gólpassz, két szerzett labda, három kiharcolt szabálytalanság és egy blokk társaságában – 34 perc alatt 30 VAL-t szorgoskodott össze.  

 

Erőcsatár

Kayla Jones – BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós (3)

A kettes és a hármas poszthoz hasonlóan négyesben is újrázott a legutóbbi forduló legjobbja, sőt a BKG amerikai légiósa már zsinórban három fordulóválogatottságnál jár mostani teljesítményével – pedig akadtak kihívók, például a Cegléd ellen 20 pontot szóró Gyöngyösi Janka (23 VAL), vagy a címvédő Sopront legyőző Szekszárd erőcsatára, Cyesha Goree (16 pont, 5 lepattanó, 21 VAL). Jones a fentebb már említett TFSE-BKG derbi legjobbja volt 28 pontjával (10/14 dupla, 1/4 tripla, 5/11 büntető), és a játék többi szegmensében is bőven hozzátette a magáét (13 lepattanó, 5 gólpassz, 9 kiharcolt fault, 2 labdaszerzés). Ilyen számok mellett két eladott labdája semmiségnek mondható, ráadásul a lényeg, a győzelem is meglett – 34 perc alatt szerzett 41 VAL-jával pedig a forduló MVP címét is bezsebelte.

 

Center

Beatrice Mompremier - SERCO UNI Győr (2) / Ama Degbeon – BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós (1)

Mindkét center remekelt, csapatuk is győzött, így igazságosnak tűnt, ha mindketten bekerülnek a forduló legjobbjai közé. Mompremier a PEAC ellen hozott szép számokat (21 pont, 18 lepattanó, 4 kiharcolt fault, 1-1 blokk, gólpassz, szerzett és eladott labda), Degbeon pedig a TFSE-t szomorította szintén erős dupla-duplájával (22 pont, 14 lepattanó, 5 kiharcolt fault, 2 gólpassz, 1 eladott labda). Mindketten 38 VAL-lal zártak, előbbi 33, utóbbi játékos 37 perc alatt érte el ezt a mutatót.

Vármegyei szövetségek