Férfi egyetemi bajnokság: Mosonmagyaróvári erődemonstráció a címvédő otthonában
14
Nov
2022
Férfi egyetemi bajnokság: Mosonmagyaróvári erődemonstráció a címvédő otthonában
2022. november 14.  |  16:55
Izgalmakban és meglepetésekben sem volt hiány a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban a héten. A keleti csoportban a BME-Miskolc rangadón 2, az Eszterházy SE - DMSE alsóházi rangadón pedig 3 pont döntött, mindkét mérkőzés végén a vendégek örülhettek a győzelemnek. A nyugati csoportban meglepetésre, de a látottak alapján teljesen megérdemelten nyert közel 20 ponttal a Mosonmagyaróvár a címvédő TF otthonában, a Pécs pedig Szombathelyen tudott győzni.
 
 
 
Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, férfiak, 3. forduló
 
Keleti csoport
 
Nyíregyházi Egyetemi SE - Semmelweis Egyetem 85-75 (19-34, 19-20, 20-4, 27-17)
Nyíregyháza, Nyíregyházi Egyetem Sportcsarnok, 30 néző. V.: Sallai, Nyíri.
 
Nyíregyházi Egyetemi SE: Demeter 7/6, VASKÓ 25/15, SZILASI 27/12, Nagy, MOKÁNSZKI 11/3. Csere: Bíró 7/3, Verba 8. Edző: Vida Zoltán.
 
Semmelweis Egyetem: VÁMOSI 11, Jankó 13/3, SZŐKE 16/3, Kórodi 4, Schirer 12/6. Csere: Hajdú 13, Tóth 6, Kovács. Edző: Weisz Miklós.
 
Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, a vendégek sokkal harcosabban, pontosabban kezdtek. A fővárosi gárda játékosai sok esetben szerezték vissza a lepattanót a hazai palánk alatt, és második szándékú kosaraikkal Szőke Péter és Vámosi Boldizsár vezérletével jelentős előnyt szereztek. A második etaptól a hazaiak ritmust váltottak, Szilasi Bence és Vaskó György jóvoltából hárompontos dobásokkal próbálták hátrányukat csökkenteni. A második félidő egészen más képet mutatott, összeállt a Nyíregyháza védekezése, a vendégek pedig fáradni kezdtek, játékuk pontatlanná vált. Ekkor ledolgozta hátrányát a hazai együttes, amely az utolsó negyedre lendületben maradva végül 10 ponttal nyerte az ellentétes félidők mérkőzését. 
 
Vida Zoltán: - Büszke vagyok a csapatomra, hogy nagy hátrányból vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe és a második félidőben fordítani tudtunk. Az elején sok támadó lepattanót adtunk az ellenfélnek, amit a meccs végére korrigáltunk. Örülök a szezon első győzelmének! Gratulálok a vendég csapatnak!
 
Weisz Miklós: - Az első félidőben amíg bírtuk erővel, addig egészen jól mentek a támadások. A zóna az feküdt nekünk, azonban az emberfogásos védekezést már kicsit megszenvedtük. Nem úgy mentek a labdák ahogy kellett volna, elfáradtunk, megfogyatkoztunk a végére, amit egy sérülés is megtetőzött. Nem egy rossz eredmény ez, bízom benne, hogy otthon tudunk javítani. Gratulálok a Nyíregyháza csapatának.
 
 
 
DEAC - ELTE BEAC 86-67 (24-16, 22-14, 22-20, 18-17)
Debrecen, Oláh Gábor utcai sportcsarnok, 15 néző. V.: Fülöp, Bács.
 
DEAC: POLLÁK 25/9, Kurucz 3/3, Velkey 2, Sólyom 5, GÁSPÁR 11. Csere: Neuwirth 4/3, HORVÁTH B. 8/6, Fábián 6, KISS K. 14/6, Balázsi 2, Kenéz 2, Sipos 2. Edző: Nagy Lajos.
 
ELTE BEAC: Saracco 3, Sipos B., Szabó 2, NTUMAZAH 13/9, Sipos M 5. Csere: Orczi 7/3, MORAUVSZKI 18, Szász 5/3, KOSZTRICZ 14/6. Edző: Csányi Zoltán.
 
A találkozót a hazai együttes kezdte jobban, akik Gáspár Mátyás és Pollák Balázs vezetésével kemény tempót diktáltak, majd Kenéz Csanád duplája után már kétszámjegyűre is hízott a hajdúsági előny (16-6). A negyed hátralévő perceiben próbáltak kapaszkodni a fővárosiak Sipos Márton és Morauvszki Gergely találataival, de a különbséget csak minimálisan tudták csökkenteni (24-16). A második negyed elején Kosztricz Levente remekelésének következtében kis híján egalizáltak a vendégek, de Kiss Kolos akcióival ismét elkapták a fonalat a fehér-feketék és a bravúros triplák közepette újfent tíz felé tornázták a differenciát (46-30).
 
A szünet után mindkét oldalon potyogtak a triplák, majd a folytatásban ismét a Gáspár – Pollák duó megmozdulásaival őrizték előnyüket a debreceniek, a záró felvonás előtt pedig - az ELTE szép megoldásai ellenére is - Kiss hazai dupláival már a húszat súrolta a budapestiek hátránya (68-50). Az utolsó periódusban már kevesebb találat esett, azonban Sebastian Ntumazah hármasaival folytatta hátránya kozmetikázását a vendég gárda, az idő és a pontatlan budapesti támadások a debreceni egyetemisták malmára hajtotta a vizet, akik Sipos Timót és Sólyom Bence kosaraival pontot tettek az összecsapás végére, ezzel bezsebelve harmadik győzelmüket is a bajnokságban (86-67).
 
Nagy Lajos: - Egy végig jó iramú, helyenként színvonalas mérkőzést sikerült megnyernünk egy nagyon szimpatikus és jó kosárlabdát játszó ellenfél ellen. Ilyen felállásban és bő rotációval még nem volt alkalmunk együtt dolgozni, örülök, hogy mindenki hozzá tudott tenni és pontot is tudott szerezni.
 
Csányi Zoltán: - Gratulálok a hazaiaknak a győzelemhez, de mi sem vallottunk szégyent!
 
 
 
Eszterházy SC - Debreceni Medikus Sportegyesület 88-91 (22-27, 23-18, 22-27, 21-19)
Eger, Eszterházy Sportcsarnok, 20 néző. V.:  Domán, dr. Nagy.
 
Eszterházy SC: KEREKES 17/9, Pomázi 11/3, KELEMEN 10, Hőgerl Buda 10/6, BAJUSZ 27/9. Csere: Kovács, Hőgerl Bence, Kátai 7, Mónos 2, Lénárt 2. Edző: Klepej Roland.
 
Debreceni Medikus Sportegyesület: Ramadan 4, Nádasi 6/3, SOMI 31/6, CSOMOR 23/12, CSIRPÁK 16. Csere: Osama, Albukai 4, Bakos 6. Edző: Kovács István.
 
Mindkét csapat az első győzelméért küzdött. A debreceniek kezdtek jobban, a hangsúly mindkét oldalon inkább a támadáson volt, igaz sok hibával játszottak a csapatok. Az ellenfél három ponterős játékosával, a remek dobóformát kifogó Csomor Péterrel (5/6 tripla), a 16 pontos, 10 lepattanós dupla-duplát elérő Csirpák Patrikkal, valamint Somi Miklóssal szemben nem volt a hazaiaknak ellenszerük. Az egriek viszont szezonbeli eddigi legjobb játékukat nyújtva a Bajusz Ábel-Kerekes Hunor kettős ponterőssége, valamint a dupla-duplától 1 lepattanóval elmaradó Kelemen Axel hasznos játéka révén végig "tapadtak" a debreceni orvostanhallgatókra, sőt egyszer-egyszer a vezetést is átvették.  Izgalmas volt a végjáték, többször is feljött egyetlen pontra az Eszterházy csapata, de a rutinosabb vendégcsapat nyerni tudott.
            
Klepej Roland: - Először is szeretnék gratulálni a DMSE csapatának, úgy gondolom, hogy egy nagyon jó mérkőzést játszottunk, ahol a pontosabb csapat győzött. Sajnos sok második lehetőséget hagytunk az ellenfélnek, amit rendre kosárra váltottak. Támadóoldalon pedig a rutintalanságból adódóan sok rossz döntést, és nem vállaltuk el a helyzeteket. Dolgozunk tovább, igyekszünk kijavítani a hibákat. További sok sikert a DMSE csapatának!
 
Kovács István: - Borzasztó mérkőzés volt. Minden elismerés a hazaiakat illeti, akik minden erejüket és tudásukat bevetették annak érdekében, hogy megnyerjék a mérkőzést. Mi ehhez majdnem asszisztáltunk végig, de gratulálok az ellenfélnek a szimpatikus játékához.
 
 
 
BME-MAFC - Miskolci Egyetem 63-65 (13-22, 16-16, 15-16, 19-11)
Budapest, Camugo, 50 néző. V.: Gaál, Szőts.
 
BME-MAFC: Koflanovics, Pollák 2, LÁNG-MITICZKY 14/6, ROZS 21/3, Pásztor 5. Csere: Szántó 6, Horváth Cs. 3/3, Horváth M., Schaul 6/6, Vargovics 6/3, Svéda. Edző: Weisz-Tiba Klára.
 
Miskolci Egyetem: Kozák M. 7, CSÁK 11/6, KOZÁK B. 17, Ragályi 4, Gerőcs 9/3. Csere: Sándor 2, SZICSÁK 11, Orliczki 4, Gadus, Szőke, Nyíri, Galló. Edző: Béres Dávid.
 
A mérkőzés elején rögtön magához ragadta a kezdeményezést a Miskolci Egyetem csapata. Szicsák Bence (11 pont, 5 lepattanó), és Kozák Bertalan (17 pont, 6 lepattanó, 3 gólpassz) jóvoltából nagyon hamar jelentős előnyre tett szert a vendég gárda. Roppant agresszív védekezésükkel némi bénultságot okoztak a hazaiaknál. A "műszaki alakulat" részéről Rozs Máté (21/3 pont, 8 lepattanó, 2 kiharcolt fault) ugyan próbálta ébresztgetni társait, de egymaga ekkor még kevés volt a fordításhoz, sőt a csapatként "több lábon álló" vendég miskolciak fokozatosan elhúztak, 18 pontos különbség alakult ki a két csapat között a második negyed közepére, a vendégektől ekkor. Csák Bence (11/6 pont, 4 lepattanó, 4 kiharcolt fault, 4 gólpassz) volt ekkor elemében.
 
A negyed közepén azonban hazai részről előlépett Láng-Miticzky Dániel (14/6 pont, 5 kiharcolt fault, 3 szerzett labda, 2 gólpassz), és hátára vette csapatát. Addig szorgoskodott megállíthatatlanul, amíg lassan csatlakoztak a többiek is, így a hazai csapatnak sikerült megfékezni a miskolci okozta nyomást. A második félidő egészen más játékot hozott. Sokkal kiegyenlítettebb lett a küzdelem. A hazaiaknál Rozs mellett Pásztor Mátyás végzett nagyon komoly mezőny munkát, illetve Szántó Levente (6 pont, 14 lepattanó, 4 kiharcolt fault, 6 eladott labda) bontogatta szárnyait a palánkok alatt. Vendég oldalon Kozák B., valamint Szicsák Bence (11 pont, 5 lepattanó) tört borsot a műszakisok orra alá rendszeresen.
 
A negyedik negyedben Schaul Levente két triplája szinte szárnyakat adott a BME csapatának, amely 12 pontos hátrányból három perc alatt sikerült 4-re felzárkózni. Ebben az időszakban Koflanovics Kristóf kezében volt a karmesteri pálca hazai oldalon, aki ugyan kosarat nem dobott, de 8 gólpassz, 5 szerzett labdájával hathatósan közreműködött a felzárkózásban. Az iramot ekkor a hazaiak diktálták agresszív védekezésüknek köszönhetően, de Kozák fivérek jóvoltából tartotta szűk előnyét a Miskolc, a vendég "karmester" Kozák Márton, aki 7 gólpasszig jutott. Izgalmas volt a végjáték kipontozódással, időkérésekkel, és az utolsó pillanatig kiélezett küzdelemben végül megtartott két pont előnyt a Miskolci Egyetem csapata.
 
Weisz-Tiba Klára: - Nagyon mélyről indultunk. Csapatom erejét, és hatalmas szívét mutatja, hogy igenis kimásztunk a magunk által ásott gödörből, visszajöttünk a meccsbe, és komoly esélyünk volt akár nyerni is egy jó csapat ellen. Büszke vagyok a fiúkra. Horváth Csanád sérülése megrendített mindannyiunkat. Bízunk benne, hogy nem lesz komoly baj. Gratulálok a Miskolci Egyetem csapatának a győzelemhez!
 
Béres Dávid: - Nagyon parázs mérkőzésen vagyunk túl. Mindketten izgulhattunk a negyvenedik percig. A kiélezett mérkőzésen itt is, ott is voltak csodálatos megoldások. Végül is egy labdás mérkőzés lett a vége, melyből mi jöttünk ki jobban. Várjuk a visszavágót otthon. Gratulálok a nagyon szimpatikus BME-MAFC-nak és remélem, hogy találkozunk majd a döntőben.
 
 
 
 
Nyugati csoport
 
SMAFC – Veszprémi Egyetemi SC 100-53 (23-12, 26-12, 28-15, 23-14)
Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok, 30 néző. V.: Kapusi, Rokob.
 
SMAFC: HEISZENBERGER 13/6, BŐHM 14/6, Kemény 4, HENCZ 30/6, RÉTI 20/3. Csere: Fekete 2, JANZSÓ 11, Veöreös 2, Sztankovics 2, Török 2, Nagy, Dsupin. Mb. edző: Farkas Dávid.
 
Veszprémi Egyetemi SC: Rózsás 5/3, Mogyorósi 8, PIUKOVITS 18/3, Szabó T. 9/3, Slavóczki 4. Csere: Varga 4, Rácz 3, Szabó B. 2, Halász, Kubik. Edző: Kerekes Gábor.
 
Mindkét csapat görcsösen, sok hibával kezdte a mérkőzést, több eladott labda jellemezte mindkét csapat játékát, mint szerzett pont. Ekkor egy hazai időkérést és fejmosást követően a SMAFC agresszívabb lett védekezésben, a veszprémiek legjobbját, Piukovits Olivért kivették a támadásokból és lépésről-lépésre növelték előnyüket. A második negyedben tovább nyílt az olló és fáradni látszott Kerekes Gábor legénysége. A hazaiaknál szinte mindenki pályára lépett már az első félidőben és mindenki hasznosan töltötte perceit a pályán, 25 pontos hazai előnnyel vonultak szünetre a felek. A harmadik negyed elején ismét szellősebb lett a SMAFC védekezése, ezt kihasználta a Veszprém, ám ekkor újabb fokozatot kapcsolt a hazaiak beugró vezetőedzője, Farkas Dávid által irányított soproni csapat és tovább nőtt az előny. A negyedik negyedre az érdemi kérdések eldőltek, egy sportszerű mérkőzésen szerezte meg első győzelmét a SMAFC, ám a vendég csapat sem szégyenkezhet, hiszen támadásban olykor szép megmozdulásokat láthatott a Krasznai Ferenc Sportcsarnok közönsége. 
 
Farkas Dávid: - Nagyon örülök, hogy egy mérkőzés erejéig újra leülhettem a MEFOB együttes kispadjára, hisz a mostani vezetőedző, Pongrácz Levente előtt hosszú évekig enyém volt ez a csapat. Gratulálok a fiúknak, hogy megszerezték első győzelmüket, öt perc után belerázódtak a mérkőzésbe és magabiztos győzelmet arattak. Ez a vezetőedző munkáját dicséri, aki felkészítette őket erre a találkozóra. Sok sikert kívánok a Veszprémnek a folytatáshoz, valamint fél szemmel továbbra is nézni fogom „saját” fiaimat is, akiknek szintén sikeres szezont kívánok!
 
Kerekes Gábor: - Az első negyedet egész jól kezdtük, azonban a negyed végére összeállt a SMAFC védelme, zóna védekezése. Ez megfogott minket, nagyon nehezen tudtuk áttörni. Egyébként elégedett vagyok a fiúkkal, rengeteg hiányosságunk van, de jól küzdöttek, úgyhogy büszke vagyok rájuk. A SMAFC-nak további sok sikert kívánok a szezonban.
 
 
 
SZOESE - PTE-PEAC 65-75 (22-21, 19-22, 9-13, 15-19)
Szombathely, 20 néző. V.: dr. Popgyákunik, Antoni.
 
SZOESE: HORVÁTH 4, Kiss 12/9, Gundinger 4, Vicze 13/3, BALOGH 25/6. Csere: Németh 4, Gyánó, Frisnyák, Nárai 3. Edző: Kéri Péter, Mészáros Máté.
 
PTE-PEAC: FÜLÖP 16/3, NAGY 15/9, Schuj 8/6, Veilandics 2, Németh 2. Csere: MEZEI 13, Zsók 10, Fehér 9/6, Hiezl. Edző: Moósz Milán.
 
Mindkét csapatban voltak változások az előző szezonhoz képest. Jól kezdtek a hazaiak, szervezetten védekeztek és könnyű kosarakat szereztek. A negyed második felére "megérkezett" a meccsbe a PEAC is és hamar egalizálták az eredményt. A második játékrész már végig kiegyenlített játékot hozott. Felváltva estek a kosarak, a hazaiakat elsősorban Balogh Máté és Vicze Kristóf tartotta meccsben a vendégeket pedig a kinti dobásaik. A nagyszünetre két pontos pécsi előnnyel vonultak el a csapatok. A harmadik negyedben a hazaiak támadójátéka nagyon pontatlanná vált, bár megvoltak a helyzeteik, de nem tudtak betalálni. De mivel a védekezésük stabil volt a PEAC csak 6 pontra tudta növelni az előnyét. A záró etapban nem sokat változott a játék képe a SZOESE továbbra is nagyon rosszul dobott, és bár egyszer felzárkóztak két pontra, de fordítani nem tudtak így végül a vendégek 10 pontos győzelmet arattak. Hazai oldalon Balogh Máté produkált impozáns 25 pont 22 lepattanós dupla-duplát (38 VAL), a vendégeknél pedig Nagy Kevin 15 ponttal, 10-10 lepattanóval és kiharcolt faulttal hozott össze tripla-duplát.
 
Kéri Péter: - Gratulálok a PEAC-nak a győzelemhez! Olyan szerkezetben léptünk pályára miben még edzeni sem tudtunk és ez látszott is a támadó játékunkon. A védekezésünk jól működött, de a második félidőben szerzett huszonnégy pontunk magáért beszél. Sajnos nagyon sokat hibáztunk mezőnyből és a büntetővonalról is amivel nem lehet meccset nyerni.
 
Moósz Milán: - Nagyon örülök a győzelemnek, mert nekünk a MEFOB elsősorban az NB II-es bajnokságra való készülést szolgálja. Amit előzetesen megbeszéltünk azt meg tudtuk valósítani és egy jó SZOESE-t sikerült legyőznünk.
 
 
 
TFSE - Mosonmagyaróvár UNI-Győr 86-104 (13-31, 22-24, 24-24, 27-25)
Budapest, TF L2-terem, 15 néző. V.: Hervay, Bagi.
 
TFSE: Pataki, Kopácsi, POLGÁRDY 17/3, Lepsik 3/3, KELENFÖLDI 22. Csere: Herló 10/6, DÉKÁNY 10, Csomós 12, MESTER 12/9, Tarján. Edző: Boros Zoltán.
 
Mosonmagyaróvár: KÁMÁN B. 33/18, GEIGER 22/3, BAKON 14/6, HÁGEN 12/3, KÁMÁN K. 8. Csere: Garancz 3/3, VARGA T. 7/3, Freidl 3/3, Varga Z. Edző: Laky Tibor.
 
Az előző két kiírás bajnokának összecsapására sokkal jobban hangolódott rá a korábbi győztes vendég együttes, amely a Kámán Bálint-Geiger Bálint-Hágen Tamás trió vezetésével labdákat és könnyű kosarakat szerezve egy 17-4-es "villámrajtot" vett az elég tompán, lassan, enerváltan, helyenként egyénieskedve kosarazó címvédő otthonában. A végül 17 pontos, 14 lepattanós dupla-dupláig jutó Polgárdy Ádám révén a szakasz közepén átmenetileg kiegyenlítetté tette a játékot a TF, de a szakasz végén a vendégek a játékba jól beszálló cserejátékosai révén közel 20 pontos előnyt szereztek. A második etap elején meg is lett a "közte 20", ám ekkor jött egy 6-0-s TF-roham, ám egy triplával megállította a vendéglátó további "közeledését a Mosonmagyaróvár, akik Bakon Csanád villanásaival szünetig kerek 20 ponttal léptek el.
 
Szünetben érezhetően feltüzelte fiait Boros Zoltán, az első félidőben látotthoz képest jóval keményebb, agresszívebben védekező TF jött föl a pályára. Voltak is harcos labdaszerzései Dékány Imrének, a palánkok alatt pedig a végül igen jól mutató 22 pontos, 16 lepattanós dupla-dupláig jutó Kelenföldi Domonkos vette át az "uralmat". A hazaiak azonban nem számoltak a már az első félidőben is eredményesen játszó Kámán Bálinttal, aki balról 45 fokból 4-ből 4 triplát "vert be" zsinórban, így a TF érdemben nem tudott közelebb kerülni ellenfeléhez. A záró szakasz nagy dobópárbajt hozott, a hazaiak helyenként frusztráltakká váltak, hogy bármit is próbáltak, nem tudtak közelebb kerülni ellenfelükhöz. A végén a 100 ponton is túljutott és ilyen különbséggel is megérdemelten nyerte a Mosonmagyaróvár a két legutóbbi kiírás bajnokának színvonalas, látványos találkozóját.
 
Boros Zoltán: - Egy gyakorlatilag évek óta együtt játszó, összeszokott zöld csoportos csapattal kerültünk szembe, amely ráadásul nagyon jó napot is fogott ki. A mi játékunkon látszott, hogy nem tudunk közösen készülni, ráadásul ebben az összetételben talán most játszottunk először. Ezzel együtt nagyon sok pontot kaptunk. Védekezésben úgy az egyéni védekezés, mint a gyorsabb visszarendeződés terén nagyon sokat kell javulnunk, ez alap, és ez nagyobb koncentrációval fejleszthető. Ezen kell dolgozzunk, hogy a folytatásban az ilyen erősségű csapatokkal fel tudjuk venni a versenyt. Gratulálok a Mosonmagyaróvárnak!
 
Laky Tibor: - Nagyon boldog vagyok, örülök ennek a szép és értékes győzelemnek! Elszántan nagy energiákat mozgósítva vetette bele magát a csapat a mérkőzésbe, jó ritmusban játszottunk, ami mellé ezúttal egy aránylag jó dobóforma is párosult! Soha rosszabb mérkőzést a jövőben!
 
 
 
A 9. fordulóból előrehozott mérkőzés
 
Közgáz SC és DSK - SzoESE 80-65 (24-13, 18-13, 17-18, 21-21)
Budapest, Szent Imre Ciszterci Gimnázium, 40 néző. V.: Józsa, Novák.
 
Közgáz: SZÁNTÓ 6, RADICS 10, Pfandler 5, ÚR 9, KOMMA 30/3. Csere: DORMÁN 13/6, Bartha 5, Csepregi, Kutrovich 3/3, Papp. Edző: Vladár Csaba.
 
SzoESE: Kiss M. 3/3, Németh B. 4, VICZE 21/9, SCHÖLL 20, HABEL 11/6. Csere: Nárai 4, Frisnyák 2, Gyánó, Brinda. Edző: Kéri Péter.
 
A Közgáz Kinizsi utcai csarnokának foglaltsága miatt a gyakorlatilag semleges helyszínen rendezett találkozó első perceiben a Közgáz gyakorlatilag átrohant ellenfelén, és Úr Mátyás, valamint Komma László kosaraival gyorsan ellépett 12-3-ra. Az időkérés és a védekezésváltás sem segített Kéri Péter erősen tartalékos összetételben érkező legénységén, amelynek tagjain talán még a 2 nappal korábbi pécsiek elleni váratlan vereséggel végződött hazai összecsapás fáradalmai is érződtek. A zónát a Szántó Dániel-Radics Gerzson kettős vezetésével játszotta át többször is ügyesen a Közgáz, amely a negyed hajrájában 20-7-re vezetett. Az első negyed vége és a második eleje a Vicze Kristóf-Schöll Richárd duó vezette vendégek volt, akik "éledezni" kezdtek, és a második etap elején 6 pontra feljöttek.
 
Ekkor újra ritmust váltott, s hamar 10 pont fölé hizlalta a Közgáz. Ellaposodott a játék, állandósult a 10 körüli hazai vezetés. A félidő hajrájában egy 6-0-lal szünetre megnyugtató, 16 pontos előnyt szerzett a Közgáz. Ahogy a meccset, a második félidőt is a hazaiak kezdték jobban, a végül 30 pontos és 11 lepattanós dupla-dupláig jutó Komma, valamint Radics tartott látványos zsákoló bemutatót, hamar 20 pontosra nőtt a különbség. Ezt követően a hazaiak  "belekényelmesedtek" a valóban kényelmesnek tűnő vezetésükbe. A szívósan küzdő SzoESE-ben a végül szintén dupla-dupláig jutó Schöll (20 pont, 13 lepattanó) és Vicze mellé Clemens Habel is felnőtt, így a negyedik negyed elején 8 pontra felzárkóztak a vendégek, Hazai időkérés után aztán egy Dormán Balázs vezette 7-0-lal a végig vezető Közgáz eldöntötte a találkozót.
 
Vladár Csaba: - A kényszerű helyszíncsere miatt nem a legjobb előérzettel jöttünk arra a pályára, amelyen két hete kikaptunk a TF-től, de most már sokkal szebbnek látjuk. Nagyon jól kezdtünk, hamar, jelentős előnyt szereztünk. Később azért voltak időszakok, amikor ki-kihagyott a koncentráció és voltak hullámvölgyeink, de összességében nagy akarással, helyenként jól és látványosan játszva és szervezetten védekezve egy jó csapatot győztünk le.
 
Kéri Péter: - Több meghatározó játékosunk hiányzott ezen a mérkőzésen, amelyen a nagyon gyenge kezdésünk lényegében megpecsételte sorsunkat. Később voltak ugyan felzárkózási kísérleteink, de végig csak futottunk az eredmény után. Gratulálok a Közgáznak a győzelemhez!
 
 
 
 
Fotó: Práczki Péter

Vármegyei szövetségek