Fiú utánpótlás bajnokságok: Nagyarányú pécsi győzelmek
08
Nov
2022
Fiú utánpótlás bajnokságok: Nagyarányú pécsi győzelmek
2022. november 8.  |  13:07
A héten a Héraklész-hét miatt kevés mérkőzést játszottak a fiú utánpótlás bajnokságokban. Az NKA Pécsnek volt a legjobb hete, a mecsekaljaiaknál a serdülő B csapatot leszámítva minden csapat nyerni tudott, a legjobb egyéni teljesítményt pedig Oroszlányban láthattuk. Nézzük, mi történt az egyes találkozókon!
 
 
 
Fiú serdülő
 
A serdülő fiúknál csak két csoportban rendeztek küzdelmeket. A felsőházban nyugaton az MVM-OSE Lions U14/A volt szünnapos, az NKA Pécs/A pedig két meccset is nyert - előbb nagy csatában verte a KASI/A-t (71-59), majd a Szombathelyi Sportiskola U14-et dupla annyi ponttal (43-86). A kaposváriak legyőzték az AKMÉ Körmendi Törpördögöket (62-95), a körmendiek pedig vasi riválisukat (37-69).
 
A középházban nyugaton Zalakerámia ZTE KK/A-nak nem kellett ezúttal pályára lépnie. A Soproni SI KA SKC/A-nak alakult a legjobban a hétvége: előbb a Budafok/A-t (76-92), majd a Dávid Kornél KA/A-t (88-69) is felülmúlták a soproniak. Mindkét legyőzött verte az NKA Pécs u13 fiú/B-t: a székesfehérváriak 79-61-re, a budafokiak pedig 95-46-ra diadalmaskodtak mecsekaljai ellenfelükkel szemben.
 
 
 
 
Fiú kadett
 
A kadett fiúknál az A csoportban egy meccsre sem került sor. A B csoportban a Váróczy Gergő István, Fekete-Gál Csongor, Sziegl Gábor trió vezette DEAC KA U16/A minden negyedben nagy fölényben játszott a Szombathelyi Sportiskola U16 ellen, így végül kiütéses sikert aratott (94-43). A vendégek legjobbja Horváth Roland Péter volt.
 
DEAC KA U16/A - Szombathelyi Sportiskola U16   94-43
 
A C csoportban is csak egyetlen találkozót bonyolítottak le. Kiváló második negyedének köszönhetően az Oleár Ákos, Horváth Péter és Iván Máté Domonkos fémjelezte MEAFC U16/A még vezetett két ponttal az utolsó felvonásra fordulva. Ezt a szakaszt azonban 20 ponttal nyerte, így összességében végül nagyobb különbséggel győzött Farkas Levente és Abonyi Ákos Krisztián húzta Félegyházi Térségi Sportiskola együttes (92-74).
 
Félegyházi Térségi Sportiskola - MEAFC U16/A   92-74
 
A D csoportban, a két páratlan negyedben egyenrangú ellenfele volt a DEAC KA U16/B a Zuglói Sasok/A-nak. A két páros játékrész során viszont egyértelműen az történt a pályán, amit a Boldog Gergely és Talabos Dániel vezette, de emellett kifejezetten kiegyensúlyozott csapatjátékot nyújtó zuglói gárda akart (66-100).
 
DEAC KA U16/B - Zuglói Sasok/A   66-100
 
 
 
Fiú junior
 
A junior fiúk A csoportjában sem bonyolítottak le egyetlen mérkőzést sem. A B csoportban egy találkozót rendeztek meg, ezen az NKA Pécs/A rendkívül simán verte a Dávid Kornél Akadémia/A-t Bor Gábor vezetésével (89-39).
 
NKA Pécs/A - Dávid Kornél Akadémia/A   89-39
 
A C csoportban a Czermann Máté (25 pont, 9 pattanó, 40 VAL) és Kristyák Viktor fémjelezte MVM-OSE Lions U18 az első negyedben megszerzett előnyére építve nyert a MAFC ellen egy végig szoros találkozón. A Tóth Vajk János húzta fővárosiak a második negyed elején még átvették a vezetést, de egyébként lényegében végig üldözték ellenfelüket. Az NKA Pécs u17 fiú/B minden negyedet megnyerve aratott magabiztos győzelmet a Szlama Barnabás húzta Kiss Lenke KA otthonában (48-80). A pécsiek legjobbjai Antal Donát Gergő és Rieder Martin voltak.
 
MVM-OSE Lions U18 - MAFC   57-51
Kiss Lenke KA - NKA Pécs u17 fiú/B   48-80
 
A D csoportban a Matthew Yake, Antalics Dániel és Óliás Gergő vezette KASI/A nagyobb izgalmak nélkül verte a jól hajrázó DEAC KA U18/B-t (73-63), melynek legjobbja Debreczeni Olivér volt. Az Alba Fehérvár egy negyed után 5 ponttal még vezetett Horváth Zoltán, Márton Boldizsár és Simon Dávid vezetésével a Budafok otthonában. Ezt követően viszont egyre inkább kezdte átvenni a játék irányítását a hazai gárda, leginkább Tóth Mózes és Lucey Ciarán József révén, és a végjátékban már végig a budafoki gárda volt előnyben (78-70).
 
A Zsíros Akadémia Kőbánya/A és a KASI/A mérkőzése gyakorlatilag ugyanolyan forgatókönyv szerint zajlott, mint a kaposváriak DEAC elleni találkozója - csak ezúttal a somogyiak maradtak alul (78-71). A győztesnél Simonics Levente Dávid és Demeter Levente voltak a legjobbak, míg a vendégeknél Fehérvári Csegő és Antalics Dániel emelkedtek ki ezen a találkozón. A Szilágyi Péter fémjelezte DEAC B pedig első negyedben összeszedett 10 pontos hátrányát már a félidőre előnnyé fordította, és végül legyőzte az Óbudai Kaszások/A-t (74-64), ahol Korompay Dénes vitte a prímet.
 
KASI/A - DEAC KA U18/B   73-63
BUDAFOK - Alba Fehérvár   78-70
Zsíros Akadémia Kőbánya/A - KASI/A   78-71
DEAC KA U18/B - Óbudai Kaszások/A   74-64
 
 
 
 
Fotó - oselions.hu

Vármegyei szövetségek