Tippmix Női NB I: A 7. forduló válogatottja
31
Oct
2022
Tippmix Női NB I: A 7. forduló válogatottja
2022. október 31.  |  13:00

Fogynak a veretlen csapatok a női élvonalban a címvédő Sopronon kívül már csak a Győr őrzi hibátlan mérlegét - lássuk a hetedik forduló legjobbjait!

 

Irányító

Brittney Sykes – Sopron Basket (2)

50 ponton tartotta a Sopron a hazai pályán játszó Csatát, így nem lehetett kérdéses a győztes kiléte – a címvédő őrzi veretlenségét a bajnokságban. Az amerikai hátvéd 16 ponttal (5/8 dupla, 1/1 tripla, 3/3 büntető), 5 gólpasszal, 4 lepattanóval, 3 kiharcolt szabálytalansággal, valamint egy labdaszerzéssel vette ki a részét a sikerből, a negatív rovatba három labdaeladás került – 24 perc is elegendő volt számára 23 VAL-hoz.

 

Dobóhátvéd

Morgan Green – E.ON ELTE BEAC (3)

Bár remekül tartotta magát, sőt a félidőben még vezetett is a BKG a BEAC ellen, a második 20 percre felszívták magukat a fővárosiak, és győztesen távoztak Szigetszentmiklósról. A forduló legjobbjai közé immáron harmadik alkalommal bekerülő Green kis híján tripla-duplát ért el a derbin, 23 pontja (5/10 dupla, 3/5 tripla, 4/4 büntető) mellé kiosztott 14 gólpasszt, valamint lekapott 9 pattanót is. Volt még három szerzett és négy eladott labdája, öt kiharcolt faultja, valamint egy blokkja is, így a teljes 40 percet a pályán töltve 44 VAL-lal zárt – ez magasan a legjobb mutató volt a fordulóban, így övé a forduló MVP címe.  

  

Kiscsatár

Bernáth Réka – DVTK-Hun-Therm (2)

Nem a „klasszikus” kiscsatárok fordulója volt a hetedik, ezért bátorkodtunk egy főként kettes poszton bevethető játékost beválogatni, mivel rangadón nyújtott kiemelkedő teljesítményt. Bernáth a padról beszállva segítette nagyon fontos kosarakkal a diósgyőri alakulatot a bajnokságban addig veretlen PEAC ellen, 17 pontig (2/4 dupla, 3/5 tripla, 4/4 büntető) jutva. Statisztikai lapját 4 lepattanó, egy gólpassz, valamint két kiharcolt szabálytalanság teszi teljessé, mindez 23 perc alatt 20 VAL-t ért. Szintén említést érdemel a PEAC-os Wentzel Nóra (17 pont, 3 assziszt, 20 VAL), de mivel a DVTK nyerte az összecsapást, így Bernáth került be a legjobbak közé.

 

Erőcsatár

Kayla Jones – BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós (1)

Ahogy fentebb is írtuk, nagyot küzdött a BEAC ellen a BKG, nem is jártak messze a sikertől Gedei Tibor tanítványai, de a távolról remekül célzó (14/31, 45%) fővárosiak diadalmaskodtak végül. Jones mindent megtett a kék-sárgák első győzelméért, 28 pontja (8/16 dupla, 2/5 tripla, 6/9 büntető) mellé nem kevesebb, mint 17 lepattanót kaparintott meg, mutatós dupla-duplával zárva a derbit. 5-5 gólpassz és kiharcolt fault, valamint négy eladott és egy szerzett labda került még rá „lőlapjára”, 37 perc alatt 38 VAL-ig jutott.   

 

Center

Cyesha Goree – Atomerőmű KSC Szekszárd (1)

Az erőviszonyoknak megfelelően magabiztos győzelmet aratott a PINKK otthonában a Szekszárd, az egykori 3x3-as kiválóság pedig rögtön az első perctől maximális fordulaton pörgött. Bár mindössze 21 percet töltött a pályán, ez is elegendő volt neki 21 ponthoz (8/10 dupla, 5/7 büntető), 7 lepattanóhoz, 5 gólpasszhoz, 6 kiharcolt szabálytalansághoz és egy blokkhoz. Két eladott labdája szinte említésre sem méltó ezen számsor mellett, 34 VAL-jával a mezőny legjobbja volt az összecsapáson.

 

 

 

Vármegyei szövetségek