Tippmix Női NB I: Az 5. forduló válogatottja
18
Oct
2022
Tippmix Női NB I: Az 5. forduló válogatottja
2022. október 18.  |  13:30

"Végy egy jó centert!" - szól a régi kosaras közhely. Nos, a női élvonalban több remek center is akad, ahogy azt a számok hétről hétre bizonyítják. Lássuk az ötödik forduló legjobbjait!

 

 

Irányító

Kányási Veronika – DVTK-Hun-Therm (1)

Irányítóposzton ezúttal nem született igazán kiemelkedő teljesítmény, viszont többen is pályáztak a forduló karmestere címre. Angyal Barbara (BEAC, 13 pont, 5 gólpassz, 21 VAL), Brittney Sykes (Sopron, 15 pont, 7 lepattanó, 4 gólpassz, 21 VAL) és Czank Tímea (Csata, 21 pont, 6 lepattanó, 23 VAL) is hasonló számokat hozott, választásunk azonban ezúttal a „fontos meccsen nagyot játszott” kategóriában villantó Kányásira esett. A tudását korábban 3x3-ban is megvillantó hátvéd a padról beszállva hozott energiát (és fontos triplákat) a DVTK játékába a Szekszárd elleni rangadón, végül 16 ponttal (1/4 dupla, 4/5 tripla, 2/2 büntető), 4-4 lepattanóval, gólpasszal és eladott labdával, két kiharcolt faulttal, valamint egy labdaszerzéssel zárt, 28 perc alatt 19 VAL-t összeszorgoskodva.  

 

Dobóhátvéd

Morgan Green – E.ON ELTE BEAC (2)

Minden negyedet megnyerve aratott magabiztos győzelmet a PINKK otthonában a BEAC, ebben pedig ismét kulcsszerepet játszott a fővárosiak amerikai hátvédje. Green 26 pontot (4/7 dupla, 6/10 tripla), 9 lepattanót és 4 asszisztot tett hozzá a sikerhez, emellett egy szerzett és három eladott labdát, valamint egy kiharcolt szabálytalanságot jegyeztek fel a neve mellé – 39 perc alatt 31 VAL-lal zárt.

  

Kiscsatár

Arella Guirantes – DVTK-Hun-Therm (1)

A diósgyőriek légiósa volt a Szekszárd elleni mérkőzés legjobbja, agilis játéka nélkül aligha hagyta volna el győztesen a parkettet a hazai csapat. Guirantes 27 ponttal (5/12 dupla, 1/3 tripla, 14/16 büntető), 7 lepattanóval, 5 gólpasszal, 9 kiharcolt faulttal, egy szerzett, valamint 5 eladott labdával zárta a rangadót, 33 perc alatt 30 VAL-t gyűjtve.

 

Erőcsatár

Hegedűs Janka – TFSE-MTK (1)

Kemény, brusztolós meccsen győzte le hazai pályán a TFSE a Ceglédet, az erőcsatárok küzdelme külön élményszámba ment a találkozón. A ceglédiek magasembere, a kanadai Samantha Cooper is pazar számokat hozott (24 pont, 6 lepattanó, 28 VAL), de a forduló ötösébe ezúttal ellenfele, Hegedűs Janka került be, hiszen győzelemre vezette csapatát – 19 pontos, 12 lepattanós dupla-duplát jegyzett 2-2 gólpassz és kiharcolt szabálytalanság, valamint egy eladott labda társaságában, 27 VAL-t elérve.

 

Center

Ana Vojtulek – E.ON ELTE BEAC (2)

A fentebb „megénekelt” Morgan Green Vojtulekkel párban 54 pontot szórt a PINKK-nek, ami mindössze két egységgel marad el a kozámislenyiek összpontszámától, nem csoda tehát, hogy mindketten helyet kaptak összeállításunkban. A horvát középjátékos 28 pontot (12/19 dupla, 2/2 tripla, 2/3 büntető) szorgoskodott össze remek hatékonysággal, 15 lepattanójával pedig igen „combos” dupla-duplát sikerült elérnie - volt még három labdaszerzése, 2-2 blokkja, gólpassza és labdaeladása, valamint 4 kiharcolt faultja is. Bár szintén jól játszott Khaalia Hillsman (TFSE, 13 pont, 18 lepattanó, 38 VAL), Kiss Virág (PEAC, 21 pont, 11 lepattanó, 27 VAL), vagy épp Beatrice Mompremier (Győr, 9 pont, 13 lepattanó, 29 VAL) is, Vojtulek elsőségéhez nem férhet kétség nem csak a posztján, hanem a fordulóban sem – 42-es VAL-értékkel ő lett a forduló MVP-je.

 

 

Fotó: BEAC Női Kosárlabda Szakosztály Facebook

Vármegyei szövetségek