3x3-as U23-as vb: Vereség Kínától a negyeddöntőben
09
Oct
2022
3x3-as U23-as vb: Vereség Kínától a negyeddöntőben
2022. október 9.  |  14:30

A bukaresti 3×3-as U23-as világbajnokság negyeddöntőjében a magyar női válogatott 21-12-re alulmaradt Kínával szemben. Ezzel a mieink számára véget ért a seregszemle. Válogatottunk a 7. helyen zárt a világbajnokságon.

Az első percben Kína 3-0-s előnybe került. Tenyér Zsófi és Tóth Orsi révén azonban gyorsan felzárkózott 3-2-re válogatottunk. Sőt, Pusztai Petra villanásával 3-3-nál egyenlítettünk is. Kína erre egy duplával válaszolt, majd 7-3-ra elléptek. Tenyér Zsófi állt a csapat élére egy remek betöréssel és egy duplával. Ennek megfelelően 7-6-ról érkezett el az első megszakítás.

Visszatérve a pályára Kína szerezte az első találatot. Erre azonban Pusztai Petra gyorsan válaszolt. Innen 10-7-re ismét elszakadtak a kínaiak. Tóth Orsi révén szépítettünk. Minden megpróbáltak a magyar lányok, a folytatásban azonban 14-8-ra ellépett az óriási fizikális fölényben lévő ázsiai gárda. A második megszakítás előtt Pusztai Petra remek tempóját jegyezhettük fel. Mielőtt azonban jött volna a szusszanásnyi pihenő, még egy kínai találatot is regisztrálhattunk.

Visszatérve a pályára, Pusztai Petra szerezte az első pontot. Kína a folytatásban 17-10-re ellépett ls ez döntőnek bizonyult. Innen ugyanis már kockáztatni kellett. Több távoli dobással kísérletezett csapatunk. Ezek lejöttek a gyűrűről. Tóth Franka még 17-11-re szépített. Másfél perc volt vissza, amikor 20-11-re módosult az állás. Ekkor Tóth Orsi talált be, de nem sokkal később Kína megszerezte a mérkőzést lezáró pontot.

A magyar válogatott a csoportkörben remek mérkőzéseket vívott és Kína ellen a negyeddöntőben is minden megpróbált. Végül három győzelemmel és két vereséggel zártak a mieink a bukaresti seregszemlén.

 

KÍNA - MAGYARORSZÁG 21-12

FIBA 3x3 U23 World Cup 2022
Bukarest, Metropolitan Circus

Kína: Kun Huang 8, Mingling Chen 6, Xinyu Luo 4, Ji Yuan Wan 3.

Magyarország: Pusztai Petra 4, Tenyér Zsófia 4, Tóth Orsolya 3, Tóth Franka 1.

Vármegyei szövetségek