Légiós körkép: Filipovity hatalmasat játszott a Bayern ellen
09
Oct
2022
Légiós körkép: Filipovity hatalmasat játszott a Bayern ellen
2022. október 9.  |  21:32
A Real Madrid a héten elkezdte az Euroliga küzdelmeit is, méghozzá egy athéni győzelemmel a Panathinaikosz ellen (68-71). A királyi gárda a bajnokságban az Unicaja Malagát verte idegenben ma délután (71-76), így 3-0-val ott van a tabella legelején. Hanga Ádám továbbra sem lépett pályára sérülése miatt.
 
A Joventut Badalona nagyon sima sikerrel javította az eddigi két vereségét, 85-66-ra nyert a Río Breogán ellen hazai pályán. Maronka Zsombor 4 percet töltött a pályán.
 
A Niners Chemnitz is bemutatkozott a bajnokságban, igaz, nem kedden - koronavírus miatt elmaradt a csapat Heidelberg elleni találkozója. A Chemnitznek így a Bayern München otthonában kellett megkezdenie az idényt, és bár a félidőben még vezetett a vendég gárda, végül 88-74-re kikapott. Filipovity Márkó egészen bámulatos teljesítménnyel kezdett a németek egyik kirakatcsapata ellen: 25 és fél perc alatt 29 pont (közte 6 tripla) került a neve mellé, 20 VAL-jával pedig csapata legjobbja, az egész mezőnynek pedig a második legjobb játékosa volt.
 
Litvániában a Rytas csak holnap este játssza le aktuális találkozóját, a 7Bet-Lietkabelis otthonában viszont ma késő délután rangadót rendeztek - a Zalgirist fogadták a hazaiak, akik 74-66-os vereség szenvedtek. Golomán György csapata egyik leghasznosabb tagja volt 23 perc alatt elért 4-4 pontjával és lepattanójával, illetve 1-1 blokkjával és szerzett labdájával (11 VAL). 
 
Franciaországban a Gravelines-Dunkerque szintén ma este lépett pályára, méghozzá az AS Monaco vendégeként, és korán nagy hátrányba került, így hiába hajrázott nagyot, 10 ponttal kikapott (95-85) - ezzel 2-2-vel áll a tabellán. Benke Szilárd jól játszott: kevesebb mint 14 perc alatt 10 pontig, 2 lepattanóig és 1 gólpasszig jutott.
 
Japánban a Niigata Albirex a Shiga Lakestars otthonában szerepelt a hétvégén két találkozó erejéig, és mindkét alkalommal kikapott - igaz, előbb egy (96-88), majd két hosszabbítást követően (107-100). Rosco Allen természetesen ezúttal is csapata húzóemberei között volt: először 15 pont, 11 lepattanó és 5 gólpassz került a neve mellé (17 VAL), majd 32 pontjával, 14 lepattanójával, 6 gólpasszával és 2 szerzett labdájával az egész mezőnyből kiemelkedett (46 VAL). A Niigata így két hétvége után 1-3-mal áll.
 
Az UnaHotels Reggio Emilia ma a Bertram Yachts Derthona Tortonát fogadta, és pocsék kezdés után (10-25 lett az első negyed), egy borzasztóan pontszegény találkozón vereséget szenvedett (59-63) - 1-1-es mutatója van jelenleg a Reggio Emiliának. Mikael Hopkinson nem múlott semmi: 11 pontos, 12 lepattanós dupla-duplája mellett volt 3 szerzett labdája is, 15 VAL-lal csapata vezére volt.

Vármegyei szövetségek