3x3-as U23-as vb: Két győzelemmel kezdett a magyar válogatott
06
Oct
2022
3x3-as U23-as vb: Két győzelemmel kezdett a magyar válogatott
2022. október 6.  |  15:00

Két győzelemmel kezdte szereplését a magyar válogatott a bukaresti 3×3-as U23-as világbajnokságon. A mieink az első mérkőzésükön 19-9-re múlták felül Ausztriát, majd a folytatásban óriási csatában, hosszabbításban verték Németországot 18-17-re.

 

Magabiztos győzelem Ausztria ellen

Az osztrákok szerezték az első pontot, de Tenyér Zsófia válaszolt két remek találattal. Tóth Orsi betörése után pedig már 3-1-re vezettünk. Duplával egyenlített Ausztria, de Pusztai Petra révén újra a magyar lányok ragadták magukhoz a vezetést. Ezt Tóth Orsi erősítette meg. Néhány lehetőség ugyan kimaradt, így is tudta azonban növelni előnyét a magyar csapat. Tenyér Zsófia és Pusztai Petra villant meg, majd Tóth Orsi duplájával 9-4-re mentünk a kifejezetten jó iramú mérkőzésen. Innen érkezett el az első megszakítás.

Visszatérve a pályára, Pusztai Petra növelte ez előnyt, majd Tóth Franka is megszerezte első pontját a tornán. Négy és fél perc volt vissza, amikor 11-4-re mentünk. A második megszakításig egy osztrák pontot jegyezhettünk fel. Az osztrákok igyekeztek faultokkal tördelni a játékot és gyorsan bónuszba is kerültek. A második megszakítás után így Tóth Orsi két büntetőjével folytatódott a küzdelem, majd jött Pusztai Petra tempója. Ezzel 14-5-re elléptünk.

Az utolsó három percbe fordulva már nem forgott veszélyben a győzelem, de minden pontnak lehet jelentősége. Tóth Orsi és Tóth Franka 16-7-re alakította az eredményt. Pusztai Petra is betalált a végjátékban, majd jött Tóth Franka két büntetője. Ezekkel a 19. pontját is elérte válogatottunk. Az utolsó percben már a 21. pont megszerzésére is nyílt lehetőség. Ez végül nem sikerült, de így is igencsak előremutató sikerrel kezdett válogatottunk az U23-as 3×3-as világbajnokságon.

 

AUSZTRIA - MAGYARORSZÁG 9-19

FIBA 3x3 U23 World Cup 2022
Bukarest, Metropolitan Circus

Ausztria: Simone Sill 4, Nina Krisper 2, Magdalena Schmidt 2, Bettina Kunz 1.

Magyarország: Tóth Orsolya 7, Pusztai Petra 5, Tóth Franka 4, Tenyér Zsófia 3.

 

 

Drámai csatában hosszabbítás után győzelem Németország ellen

Második mérkőzését is megnyerte a magyar válogatott az U23-as 3×3-as világbajnokságon. A mieink hosszabbítást követően 18-17-re múlták felül Németországot.

A mérkőzés elején a németek kerültek kisebb lépéselőnybe, de Tóth Franka két pontjával és Tenyér Zsófia büntetőjével 3-3-nál egyenlítettünk. Ezt követően ismét a németek szereztek vezetést, de Tóth Franka révén megint egyenlítettünk, így az első megszakítás 4-4-ről érkezett el.

Visszatérve a pályára, ismét a németek ragadták magukhoz a kezdeményezést, de Tenyér Zsófi duplája 6-5-nél először hozott vezetést a mieinknek. A folytatásban Tóth Orsi és Tóth Franka találataival őrizte előnyét válogatottunk. Sőt, 9-7-nél két ponttal is sikerült elszakadni. Erről az állásról érkezett el a második megszakítás.

A németek 9-9-nél egyenlítettek, de Tóth Orsi ismét vezetéshez juttatta a csapatunkat. 10-10 után az ekkor már 6. pontját szerző Tóth Franka tette meg ugyanezt. A folytatásban Pusztai Petra 12-10-re alakította az eredményt. Innen a németek vették át az irányítást. 13-12-re és 14-13-ra is vezetett riválisunk, de az extázisban játszó Pusztai Petra remek villanásokkal mindkét alkalommal egyenlített.

Az utolsó fél percbe 14-14-ről érkeztünk. Egy fault után a németek két büntetőt dobhattak és mind a kettő célt ért. 20 másodpercünk maradt az egyenlítésre és végül hat másodperccel a vége előtt Pusztai Petra egy extra duplájával 16-16-nál utolértük a riválisunkat. Jöhetett a hosszabbítás!

A hosszabbítást a magyar válogatott kezdte és Pusztai Petra 17-16-os előnyhöz juttatta a mieinket. Erre gyorsan válaszoltak a németek. Tóth Franka azonban a következő támadásból büntetőt harcolt ki. Ha értékesíti, akkor megnyerjük a meccset. A labda azonban leperdült a gyűrűről. Támadtak a németek a győzelemért. Jó ritmusban harcolt ki egy támadót Tenyér Zsófia. Jöhettek a magyar lányok és végül Tóth Orsi egy remek betörés után megszerezte a győzelmet a mieinknek.

 

NÉMETORSZÁG - MAGYARORSZÁG 17-18 H. U.

FIBA 3x3 U23 World Cup 2022
Bukarest, Metropolitan Circus

Németország: Marie Reichert 8, Laura Zolper 4, Victoria Poros 3, Amelie Kröner 2.

Magyarország: Pusztai Petra 6, Tóth Franka 6, Tenyér Zsófia 3, Tóth Orsolya 3.

 

 

Vármegyei szövetségek