Tippmix Női NB I: 19 pontos hátrányból felállva nyert a TFSE
01
Oct
2022
Tippmix Női NB I: 19 pontos hátrányból felállva nyert a TFSE
2022. október 1.  |  21:00


A bajnokság 3. fordulójában a Sopron Basket 102-71-es győzelmet aratott a VBW CEKK Cegléd otthonában.

Jelena Brooks vezetésével villámrajtot vett a Sopron Basket. Nem telt el öt perc és a címvédő 14-3-ra vezetett. Brooks az első negyedben egymaga 10 pontot szerzett, a 8 mezőnykísérletéből 5 utat talált a gyűrűbe. Alice Kunek öt pontja után 18-6-nál Kostas Keramidas időkérése állította meg a játékot. Még három perc volt ekkor az első szakaszból. Samantha Cooper és Kiana Williams révén igyekezett faragni hátrányából a Cegléd. Az első negyedet éppen Williams 3+1-es helyzete zárta, amivel 26-16-ra szépített a házigazda. A második etapot Samantha Cooper és Varga Alíz kosárváltása vezette fel, majd a Sopron Brittney Sykes és Sitku Zsuzsanna találatai után 34-18-ra elszakadt.

Soproni oldalon Brittney Sykes igazi vezérként állt a csapat élére a második negyed közepén. Ebben a periódusban egymaga 10 pontot szerzett. Két villanása után 38-21-nél kialakult az első félidő legnagyobb különbsége. Ahogy az első negyedben, úgy a másodikban is a Cegléd nagy erőket mozgósított, hogy látótávolságban maradjon. 44-27-nél továbbra is 17 egység választotta el a feleket. Rakita Lili és Szabó Petra találatai azonban a félidőre 46-33-ra hozták fel a házigazdát. Az első 20 percben a Cegléd a 28 mezőnykísérletéből 11-et értékesített. A Sopron 38-ból 19-et. Hazai oldalon a 9 pontos Rakita Lili volt a legeredményesebb, a címvédőnél a 15 pontos Brittney Sykes. A harmadik negyed elején a soproniak amerikai légiósa két büntetővel gyarapította pontjai számát, majd Czukor Dalma is megszerezte első találatát.

A Cegléd 50-35 után Samantha Cooper öt pontjával kezdte meg a felzárkózást, a folytatásban Kiana Williams következett, így 50-42-nél már csak 8 pont választotta el feleket. Felváltva estek a kosarak. Soproni oldalon ezúttal Alice Kunek lépett elő. A harmadik negyedben 7 pontot jegyzett. A triplája után 60-48-ra ment a Sopron. Kiana Williams és Bura Patrícia azonban egy időkérés után a játékrész hajrájában ismét közelebb hozta a Ceglédet. Williams már 16 egységnél járt három negyed után. Az utolsó 10 percnek 64-57-ről vágtak neki a csapatok. A negyedik negyed első találatát Brittney Sykes szerezte, de ezt követően folytatódott a hazai felzárkózás. Rakita Lili két triplája után 68-63-ra módosult az eredmény. A második félidő legszorosabb mérkőzésállása ez volt.

Sokat kivett a felzárkózás a házigazdából. A ritmust váltó Sopron Varga Alíz triplája után 75-63-nál növelte ismét kétszámjegyűre az előnyét. A címvédő összességében 16-0-s futást mutatott be. Ennek végén 84-63-nál már 20 pont fölé nőtt a differencia. Még több, mint öt perc volt hátra, de a Ceglédnek már nem mutatkozott esélye a felzárkózásra. Amíg az első három negyedben összesen kettőt, addig a negyedikben öt triplát értékesített a Sopron. A Soproni Darazsak Sportakadémia növendéke Völgyi Lili is megszerezte első élvonalbeli pontjait. Végül 102-71-es sikert aratott a címvédő.

 

VBW CEKK Cegléd - Sopron Basket 71-102 (16-26, 17-20, 24-18, 14-38)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 3. forduló
Albertirsa, Sportcsarnok
Pozsonyi László, Kovács Nimród János, Lengyel Ádám József (Farkas János)

VBW CEKK Cegléd: Rakita 15/6, Williams 20/6, Laufer 8/6, Cooper 15/3, Bura 8. Csere: Viszmeg 2, Szabó 1, Kobolák 2, Horváth, Szirony

Sopron Basket: Fegyverneky 4, Sykes 21, Sitku 6, Brooks 22/6, Kunek 29/9. Csere: Völgyi 4, Czukor 6, Varga 10/6, Erdélyiová, Böröndy
 


A bajnokság harmadik fordulójában az Atomerőmű KSC Szekszárd 69-64-es győzelmet aratott a Vasas Akadémia otthonában.

A Vasas – Szekszárd találkozót Madár Eszter sikeres büntetői vezették fel. Ezzel a hazaiak 2-0-val át is vették a vezetést. Következőnek Schaquilla Nunn volt sikeres, majd válaszul Boros Júlia találata érkezett a Szekszárd oldaláról. Nunn újabb kosara után 6-2 állt az eredményjelzőn. A folytatásban a vendégek 1 pontra zárkóztak fel, Victoria Vivians hárompontosának köszönhetően (6-5). A késői időpont ellenére jó ritmusban kosárlabdáztak a mérkőzés résztvevői. Leginkább a védekezés játszott fő szerepet, amit a kijelzőn olvasható alacsony pontszám is tükrözött. Az előnyt viszont továbbra is a hazai együttes élvezte. Nunn a hatodik pontját szerezte meg, amivel 8-5-re változott az állás. Ezután Studer Ágnes faultolták dobása közben, amiért a Szekszárd irányítója kettőt dobhatott. Egy volt csupán sikeres, ami nem faragott sokat csapata hátrányából. Szűcs Gréta hárompontosa azonban már annál inkább, s így a KSC ismét egy pontra jött fel. 10-9-nél viszont Sydney Wallace követett el sportszerűtlen hibát, amiért Nadija Smailbegovic dobhatott két büntetőt. Ezekkel, illetve az ezt követő hárompontossal, a Vasas 6 pontra növelte előnyét. Bár ezután Studer Ágnes is betalált távolról, a triplát Tóth Orsolya közelije korrigálta. 17-12-nél így Zseljko Djokics kért időt eligazításra. A taktikai szünet nem hozott túl sok rendszerességet a Szekszárd védelmébe. Visszatérve ugyanis rögtön Smailbegovic volt sikeres, – méghozzá távolról – Salamon Zita közelijével pedig már a 10 pontot is elérte a felek közti különbség (22-12). A negyed végére a vendégek csupán egy pontot tudtak faragni hátrányukból – a második felvonás 25-16-ról folytatódhatott.

A következő játékrész viszonylag ponthiányosan indult. A kosármentes periódust végül Szerencsés Tamara találata szakította meg, amivel az állás 27-16-re változott. Az állást Studer Ágnes próbálta meg korrigálni közelijével, azonban Nunn 2+1-es akciójának köszönhetően a Vasas továbbra is magabiztos lépéselőnyben maradt (30-18). A játék képe a folytatásban sem változott. Egy újabb csendesebb szakasz következett pontszerzés szempontjából – az ötödik percben 31-20-at regisztrálhattunk. Ezután egy igazi lepattanó csatába csöppentünk. Hatalmas küzdelmek zajlottak ugyanis a Szekszárd gyűrűje alatt, melyek végül Goree találatával végződtek. Dobása közben a KSC légiósa egy faultot is kiharcolt, amiért egyet dobhatott. Ebből azonban már nem született további pont (31-22). A mérkőzés viszont 32-22-nél vált csak igazán érdekessé. A bírók ugyanis Sierra Nunn-nak ítéltek faultot, amit Milos Pavlovic – a Vasas vezetőedzője – azonnal megkérdőjelezett. Kicsit erősebben nyilvánította ki nemtetszését, amiért technikai hibát ítéltek neki a játékvezetők. A hibáért Wallace dobhatott egy büntetőt. Találatát követően az állás 32-23-ra változott. A különbség tíz pont körül kezdett állandósulni. A papírforma végül a félidő végén mutatkozott meg csak igazán. Az utolsó 9 találatból ugyanis 7-et a Szekszárd együttese szerzett, amivel hosszú idő óta előszőr 1 pontra sikerült felzárkózniuk. A felek így végül 37-36-ról fordulhattak.

A harmadik negyedben szemmel látható volt a változás a szekszárdiak játékán. Elsősorban a védekezésük javult, energikusabban és magabiztosabban mozogtak a pályán, a rotációk is pontosabbak voltak. Végül 39-41-nél meg is fordították a mérkőzést. Az öröm azonban nem tarthatott sokáig. Smailbegovic ugyanis folytatta az első félidőben elkezdett jó teljesítményét, és egy sikeres közelivel ismét csapata felé billentette a mérleget. Ezzel meg is kezdődött az adok-kapok játék. A felek egymástól vették át az 1 pontos előnyt, egészen 49-45-ig, amikor ismét a Vasas lépett fel magabiztosabban. A vendégek azonban hamar felzárkóztak, ezúttal nem engedték meglépni ellenfelüket (51-49). Pusztán a statisztikát nézve, a Vasas remek formát mutatott a szombati játéknapon. A legszembetűnőbb elem az össz-lepattanó volt, melyet a hazaik vezettek 30-25 arányban. Ez azért is dicséretreméltó, mert a csapatok szerkezetét tekintve, ezen a téren inkább a szekszárdiak felé billen a mérleg. Játékosaik ugyanis magasabbak és robosztusabbak. Ám Milos Pavlovic tanítványai megtalálták a módját, hogy ezen a téren kordában tartsák ellenfelüket. Végül a harmadik negyedből is ők jöttek ki előnyösebben – a záró szakasz 54-53-ról folytatódhatott.

Az utolsó tíz perc az eddigiekhez hasonló izgalmakat hozott. Bár a negyedet Vivians közelije indította, Pardee sikeres hárompontosa után ismét a hazaiaké volt az előny (57-55). Papp Dia neve mellett ekkor csupán csak egy pont volt jegyez, de fontos kiemelni, hogy milyen kiváló munkát is végzett csapat irányításában. 17 perc játékidő alatt összesen 6 gólpasszt osztott ki. Ezen kívül Nunn teljesítménye is figyelemreméltó, aki már a harmadik negyed végén dupla-duplát ért el (14 pont, 10 lepattanó). Igazi csapatjátékot láthattunk a Vasas együttesétől. Öt percre a mérkőzés éve előtt azonban az állás ismét egál lett, – Papp, Borossal váltott kosarat – majd a Szekszárd vette kezébe az irányítást. Ám csupán csak egy pillanatra, 61-61-nél ugyanis ismét kiegyenlített a Vasas. Következhetett egy vendég időkérés. Visszatérve egy újabb hazai játékos vette kezébe az irányítást. Ezúttal Smailbegovic volt sikeres, méghozzá távolról, amivel a 17-ik dobott pontját jegyezte. Bár az előny így a Vasasé volt, a folytatásban szekszárdi büntetők következtek – Vivians részéről, aki végül kettőből-kettőt jegyzett (64-63). Ezzel meg is kezdődött a végjáték. Másfél perc volt hátra a találkozóból, a győztes kiléte azonban még ekkor sem dőlt el. Újabb szekszárdi büntetőkön volt a sor, ezúttal Studer Ágnestől, melyek a vendégek felé billentették a mérleget. Végül Ruth Hebard is sikeres volt, mely időkérésre kényszerítette a hazaiakat (64-67). A továbbiakban az izgalmak hatványozódtak, a csapatok pedig láthatóan bekeményítettek. Fél perc volt hátra a találkozóból. Mivel újabb találat nem született, így továbbra is 3 pont volt a vendégek előnye. A Vasas minden tőle telhetőt megtett az utolsó másodpercekben. Bár három negyeden át közel hibátlanul kosárlabdáztak Milos Pavlovic tanítványai, az utolsó szakaszban már nem tudták megfordítani az eredményt. Az Atomerőmű KSC Szekszárd így végül 69-64-es győzelmet aratott Pasaréten.

 

Vasas Akadémia - Atomerőmű KSC Szekszárd 64-69 (25-16, 12-20, 17-17, 10-16)

Bajnokság, 3. forduló
Budapest, Vasas Pasaréti Sportcentrum
Cziffra Csaba Zsolt, Szilágyi Bálint, Jankovics Viktor Zsolt (Bognár Tibor)

Vasas Akadémia: Nunn 14, Papp 3, Madár E. 3, Madár K. 2, Pardee 11/6. Csere: Budácsik -, Smailbegovic 17/12, Salamon 2, Szerencsés 4, Tóth 8.

Atomerőmű KSC Szekszárd: Hebard 8, Wallace 5, Boros 10/3, Goree 10, Studer 13/3. Csere: Vivians 20/3, Bálint -, Horváth -, Mányoky -, Miklós -, Szűcs 3/3, Holcz -.
 



A bajnokság 3. fordulójában a TFSE-MTK 85-83-ra legyőzte a Ludovika-Csatát. A negyedik negyed elején 76-57-re vezetett a Csata. Innen fordítva nyerte a TFSE-MTK.

Ty Marshall és Dúl Terka büntetőivel a TFSE került előnybe az első percekben, de erre Gyöngyösi Janka azonnal válaszolt egy triplával. Fej-fej mellett haladtak a csapatok. Ty Marshall, Dúl Panka majd Király Andrea egy-egy hárompontosával a hazaiak léptek fel kedvezményezőbben, de 16-11 után a Ludovika-Csata ledolgozta hátrányát. Az első szakaszt Toman Dóra sikeres távoli dobása zárta, mely után 16-16 állt az eredményjelzőn. A második negyed elején felváltva estek a találatok és így 28-28-ig egyik fél sem tudott elszakadni. Az etap második felében viszont egyértelműen a Csata akarata érvényesült, Jaelyn Brown és Gyöngyösi Janka állt a csapata élére.

Brown 12, Gyöngyösi 9 pontot szerzett a második 10 percben. Ráadásul Sam Fuehring is megszerezte első tripláját ezen az estén. Gyorsan nőtt a különbség. 38-30-nál állította meg hazai időkérés a játékot, de ezt követően is lendületben maradt a Csata. 47-30-nál már 21-2-es futást regisztrálhattunk. A félidőt Hegedűs Janka és Khaalia Hillsman révén négy hazai pont zárta. A Csata magabiztos vezetését ez azonban nem befolyásolta. 20 perc után a TFSE 31 mezőnykísérletéből 13, Csata 38 kísérletéből 18 volt sikeres. A harmadik negyedet Theodoreán Alexandra két büntetője és Khaalia Hillsman találata vezette fel. Ez összességében már egy 8-0-s futás volt a hazaiaktól. Gyöngyösi Janka triplájával azonban visszaállította kétszámjegyű előnyét a Csata.

A harmadik negyed első felében 10 pont környékén látszott beállni a különbség. A Csata nem tudott jobban elszakadni, de a TFSE-ben sem volt ekkor egy nagy felzárkózás. A vendégek Czank Tímea és Jaelyn Brown hármasai után a harmadik szakasz hajrához közeledve váltottak. 65-49-nél már újra 16 egység választotta el a feleket. Nem sokkal később Horváth Bernadett is betalált távolról. A negyedet végül Szabó Fanni zárta. Az utolsó 10 percnek 70-55-ről vágtak neki a csapatok. Sam Fuehring a játékrész legelején 72-55-re alakította az eredményt. Jáhni Zsófia büntetői után pedig 76-57-re ment a Csata. Ekkor azonban még hét perc volt hátra.

A TFSE Theodoreán Alexandra nyolc pontjával (két tripla és két büntető) kezdte meg a felzárkózást. A folytatásban Pusztai Petra és Király Andrea következett. Király hármasa után már 10 pont alatt járt a különbség. Az utolsó három percben Theodoreán Alexandra 78-74-re hozta fel csapatát egy újabb távoli találattal. Erre viszont Czank Tímea felelt, 81-74-re alakítva az eredményt. Theodoreán Alexandra megállíthatatlanul vezette csapatát. Újabb öt ponttal 81-79-re módosította az állást. Az utolsó percben Pusztai Petra egyenlített 81-81-nél, majd ismét Theodoreán Alexandra jött és a 2+1-es helyzete 84-81-es vezetéshez juttatta a TFSE-t. Tursics Krisztián időkérése után a Csata nem tudta játékba hozni a labdát és innen már nem volt lehetősége fordítani. Dúl Panka büntetője és Jaelyn Brown dudaszós duplája alakította ki a végeredményt.

 

TFSE-MTK - Ludovika Csata 85-83 (16-16, 18-31, 21-23, 30-13)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 3. forduló
Budapest, MTK Kosárlabda Csarnok
dr. Mészáros Balázs, Goda László, Sörlei Attila (Bogárdi János)

TFSE-MTK: Theodoreán 21/12, Pusztai 18, Hegedűs 8, Marshall 5/3, Dúl T. 1. Csere: Hillsman 20, Szeitl, Turi, Király 6/, Dúl P. 6/3.

Ludovika-Csata: Brown 23/9, Fuehring 5/3, Horváth 9/3, Szabó 8, Gyöngyösi 16/6. Csere: Jáhni 2, Czank 12/6, Toman 3/3, Boros, Barnai 5.
 


A bajnokság harmadik  fordulójának nyitómérkőzésén az NKA Universitas PEAC 64-88-as győzelmet aratott az E.ON ELTE BEAC otthonában.

A BEAC – PEAC találkozó Wentzel Nóra hárompontosával indult. Válaszként, a túloldalról Tóth Franka közeli találata érkezett, a három pontos különbség azonban megmaradt Wentzel újabb sikeres 2+1-es akciójának köszönhetően. A folytatásban Angyal Barbara büntetői következtek. Az újbudai együttes idei igazolása kettő rádobásból csupán egyet értékesített, vagyis az állás 3-5-re változott. Ezután a vendégek oldalán is a büntetőké volt a főszerep – Sierra Calhoun kétszer is sikeres volt (3-7). Ezzel meg is kezdődött a pécsi roham, amit Mészárosné Kovács Andrea szakított meg időkérésével. Visszatérve 3-11 állt az eredményjelzőn. Nem sokkal később Kiss Virág pontjai következtek, ezzel pedig kialakult a felek közti tíz pontos differencia. A BEAC viszont nem hagyta magát – Angyal, Orosz, illetve Green triplái után 12-13-ra zárkózott fel a hazai gárda. Ekkor Jovan Gorec kért időt csapatának. A rövid taktikai szünet után Simon Zsófia és Laczkó Sára akcióit láthattuk. A pécsiek bedobóit dobás közben faultolták, amiért kettő-kettő büntető dobhattak. Összesen egyet sikerült értékesíteniük, amivel az állás 12-14-re változott. A BEAC ezután robogott tovább. Villámgyors tempót diktáltak mind a támadó-, mind pedig a védőtérfélen. Következőnek ismételten Angyal Barbara volt sikeres, amivel a hazaiak 14-14-nél egyenlítettek. Bár Mészárosné Kovács Andrea tanítványai jó ideig nem tudták megfordítani a találkozót, végig ott voltak ellenfelük sarkában. A negyed végére nőtt csak 5 pontra a PEAC előnye, az etap 20-25-el ért véget.

A második felvonást Vojtulek találata vezette fel. A folytatásban viszont Kiss Virág volt sikeres kétszer is a büntetővonalról, vagyis a felek közti különbség változatlan maradt (22-27). A pontszerzés ezt követően drasztikusan lelassult. A hiányos sorozatnak végül Koch Dóra hárompontosa vetett véget, amire rögtön Kiss Virágtól érkezett a válasz. Az újabb sikeres akcióknak köszönhetően a PEAC centere ekkor már 10 dobott pontnál járt. Ekkor Burdick közeli találata következett, a kijelzőn olvasható állás pedig 25-33-ra változott. A közel 10 pontos differencia ellenére is egy igazán izgalmas találkozónak lehettünk tanúi, melyen kosárra-kosár volt a válasz. 31-40-nél egy újabb időkérés szakította meg a játékot – Mészárosné Kovács Andrea kért szusszanásnyi időt csapatának. Az eligazítás azonban inkább a vendégeknek kedvezett. Visszatérve sorban szerezte a pontokat Jovan Gorec együttese, amivel a különbség ismét 10 pont fölé ugrott. 33-44-nél ezúttal vendég időkérésen volt a sor. A hátralévő másodpercekben további találat már nem is született.

A második félidőt 7-2-vel indította a BEAC együttese, amivel ismételten sikerült faragni hátrányából. Bár a hazai fél támadásai egyre inkább magabiztosabbak voltak, problémáik továbbra is a védőtérfélen volt. Mészárosné Kovács Andrea tanítványai ugyanis nem találtak fogást az ellenfél centerjátékosain. A negyed ötödik percébe érkezve 43-51-et regisztrálhattunk, majd Szűcs Réka találata után ismét tíz pont lett a különbség. A vendégek legnagyobb fegyvere ezután is Kiss Virág játéka volt, aki alig 20 perc játékidő után 17 dobott pontnál járt. A PEAC előnye ezt követően is csak növekedett – két percre az etap végétől 44-59-et mutatott a kijelző. Ekkor Sanchez szerzett pontokat, amikre már Koch Dórától érkezett a hárompontos válasz (47-61). A játékrészt is az ő sikeres közelije zárta, ezzel pedig a negyed 49-64-es véget ért.

Az utolsó tíz percet egy 7-0-ás rohammal indult a PEAC jóvoltából, amivel a különbség átlépte a 20 pontot. A vendég-sorozatnak végül Mészárosné Kovács Andrea időkérése vetett véget. A Pécs lendülete azonban ezután sem lassult. A BEAC együttese bár próbált továbbra is ritmust tartani ellenfelével, a játék képe változatlan maradt. A negyed felénél 53-75-öt mutatott az eredményjelző és hazai időkérés következett. A folytatásban hosszú percekig egyik fél sem szerzett további pontokat. A csendesebb periódusnak végül egy hárompontos csata vetett véget Sierra Calhoun, illetve Morgan Green között. Következhetett tehát a mérkőzés végjátéka, mely során továbbra is a PEAC dominált. A hazaiak minden energiájukat mozgósították, de már nem tudták ledolgozni nagyszámú hátrányukat. A mérkőzést végül Szűcs Réka hárompontosa zárta, amivel kialakult a 64-88-as végeredmény. A találkozó legeredményesebb játékosa Sierra Calhoun lett 24 dobott ponttal, őt pedig Kiss Virág követte 21-el. Az E.ON ELTE BEAC oldalán Morgan Green 19 dobott pontot jegyzett.

 

E.ON ELTE BEAC - NKA Universitas PEAC 64-88 (20-25, 13-19, 16-20, 15-24)

Bajnokság, 3. forduló
Budapest, Gabányi László Sportcsarnok
Györfy Rúben, Rácz Zsolt Róbert, dr. Németh Patrik (Balogh László György)

E.ON ELTE BEAC: Vojtulek 15/3, Angyal 9/6, Green 19/9, Tóth 6, Milkovics -. Csere: Juhász -, Orosz 3/3, Katona -, Radócz 4, Zsámár -, Koch 8/6, Benke -.

NKA Universitas PEAC: Burdick 8, Laczkó 5/3, Calhoun 24/9, Wentzel 8/6, Kiss 21. Csere: Szűcs 5/3, Olawuyi -, Simon 9/6, Sanchez 6, Selcova -, Kötő -, Kaszás-Pap 2.

 

A szombati játéknap záró mérkőzésén a DVTK-Hun-Therm 62-36-ra legyőzte a PINKK Pécsi 424 gárdáját.

A mérkőzés legelején a DVTK Cheridene Green, Milica Jovanovic és Kányási Veronika találataival négy perc alatt 8-0-s előnybe került. Ekkor már túl volt egy időkérésen a PINKK Pécsi 424. A vendégek első pontja öt perc elteltével Tenyér Zsófia büntetőjéből született. Ezt pedig Szücs Lilla triplája követte. A PINKK végül egészen 8-6-ra felzárkózott. Völgyi Péter időt is kért. Visszatérve a pályára Milica Jovaovic, majd Aho Nina adott új lendületet csapatának. Az első negyed végére 15-6-ra újra elszakadt a házigazda. A második negyed elején Kiss Angelika növelte kétszámjegyűre a DVTK előnyét. A hazaiak fölényét ezt követően Milica Jovanovic triplája és Cheridene Green 2+1-es helyzete erősítette meg.

A második negyedben már nagy különbség mutatkozott a csapatok között. Kifejezetten jó ritmust kapott el a DVTK. A különbség Kiss Angelika dupláját követően 27-6-nál lépte át a 20 egységet. Több, mint öt perc után Zsilinszky Lilla büntetője szakította meg a PINKK kosárcsendjét. Erre azonban Aho Tyra válaszolt egy triplával. A második 10 percben a DVTK 14 mezőnykísérletéből 9 sikeres lett. A PINKK-nél 16-ból 2 volt ez az arány. Ennek megfelelően gyorsan nőtt a differencia. A félidőben már 39-12-re ment a házigazda. Kiss Angelika 10, Milica Jovanovic 9 pontnál járt ekkor. A harmadik negyed rendkívül pontszegény és töredezett játékot hozott. Sofija Zivaljevic két büntetőjére Milica Jovanovic válaszolt a szakasz elején.

A különbség 20 pont környékén állandósult a felek között. A harmadik negyed utolsó négy percében a DVTK nem talált be, de a PINKK ez idő alatt mindössze 4 pontot tudott faragni a hátrányán. Az utolsó 10 percnek 46-20-ról vágtak neki a csapatok. A záró szakaszt egy triplával indította a PINKK. Zsilinszky Lilla talált be távolról. Felpörögtek az események, erre ugyanis Aho Tyra és Bernáth Réka felelt. A harmadik perc elején ismét Zsilinszky értékesített egy triplát, amivel 50-27-re alakította az eredményt. Sofija Zivaljevic pedig nem sokkal később 50-29-re szépített. A DVTK-nál Kányási Veronika lépett elő vezérré. Egymás után hat pontot szerzett és ezzel 58-29-re módosította az állást. A vendégek távoli dobásokkal igyekeztek szépíteni Zsilinszky Lilla és Pucz Eszter révén. A végeredményt az utolsó másodpercekben Aho Tyra alakította ki.

 

DVTK-Hun-Therm - PINKK Pécsi 424 62-36 (15-6,24-6,7-8,16-16)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 3. forduló
Miskolc, DVTK Aréna
Makrai Márton, Jakab László Imre, Rózsavölgyi Alexandra (Schäffer Béla Róbert)

DVTK-Hun-Therm: Green 9, Kányási 13, Aho N. 3, Jovanovic 11/3, Oláh. Csere: Aho T. 7/3, Bacsó, Vég-Dudás, Kiss 13, Márkusz.

PINKK Pécsi 424: Szücs 5/3, Vincze 2, Liubinets 2, Zivaljevic 5, Kovács. Csere: Temes, Bojtár, Horváth, Tenyér 5, Zsilinszky 14/9, Pucz 3/3, Borbás.
 



 

 

Vármegyei szövetségek