A szurkolóknak mondott köszönetet a kapitány
06
Sep
2022
A szurkolóknak mondott köszönetet a kapitány
2022. szeptember 6.  |  22:47
Nincs könnyű helyzetben a magyar férfi kosárlabda válogatott szakmai stábja, ugyanis Hanga Ádám sérülése után második számú irányítóját, Váradi Benedeket is elveszítette egy súlyos ujjsérülés miatt. Így nem is meglepetés, hogy a továbbjutás utolsó esélyéért harcoló litvánok győzni tudtak ma este az Európa-bajnokság kölni csoportjában a mieink ellen.
 
Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány a mérkőzés után azt emelte ki, hogy a gárda az előzetes várakozásokhoz képest is bírja a nagy fizikális előnyben lévő, NBA- és Euroliga sztárokkal fölálló ellenfelek tempóját.
 
- Nehéz meccset játszottunk, eddig ez volt a legnehezebb. Amíg Váradi Benedek nem esett ki, addig jól játszottunk. Sajnos két első irányítónk nélkül egy jobb csapat ellen nem volt reális esélyünk nyerni. Azt tudtuk előre, hogy öt ilyen nehéz mérkőzést fizikálisan ez a csapat nem fog bírni, ezen a téren már most is túlteljesítettünk. Éppen ezért holnap rábízom a fiúkra a döntést, megnézzük holnap, kinek mennyi ereje maradt.
 
Nagy szakmai célokat a tízfősre fogyatkozó válogatott szakvezetője nem tűzött ki a németek elleni utolsó csoportmérkőzésre.
 
- Bármelyik válogatottat megviseli, ha két első irányítója megsérül. Így most szerdára az elsődleges cél az, hogy ne sérüljön meg senki – tette hozzá Sztojan Ivkovics.
 
A kapitány kitért a magyar szurkolókra, akik fantasztikus lelkesedéssel biztatják végig a csapatot.
 
- Nagy köszönettel tartozunk a szurkolóknak, a játékosok erőt merítettek abból, hogy a mérkőzések után ilyen pozitívan fogadták őket a drukkereink. Az pedig, ahogyan a franciák elleni vereség után éltették a srácokat, egészen felemelő volt!

Vármegyei szövetségek