3x3-as U17-es Eb: Nem jutott negyeddöntőbe a magyar válogatott
02
Sep
2022
3x3-as U17-es Eb: Nem jutott negyeddöntőbe a magyar válogatott
2022. szeptember 2.  |  21:35

Az athéni U17-es 3×3-as Európa-bajnokságon a magyar válogatott 21-7-es vereséget szenvedett Szlovéniától. A csoportunkban hármas körbeverés alakult, melyből Szlovénia és Németország jött ki jobban, így ezen két gárda folytatja a negyeddöntőben. A mieink számára véget ért a 2022-es kontinenstorna.

A csoport második mérkőzésén Németország 15-8-ra legyőzte Szlovéniát. A képlet úgy nézett ki, hogy egy győzelemmel biztosan negyeddöntős a válogatottunk. Vereség esetén is több opció volt: vagy a három pontnál kisebb különbséget vagy a 12 szerzett pontot kellett ilyen helyzetben szem előtt tartani.

Herzog Bora szerezte a nagy téttel bíró összecsapás első pontját. Ezt követően azonban két és fél perc alatt 7-1-re fordított a kiemelkedő játékerőt képviselő és ezúttal igazi csapatként játszó Szlovénia. A kosárcsendet Varga Napsugár törte meg, amivel 7-2-re módosult az állás. Az első megszakítás előtt azonban ismét betalált riválisunk és ezzel 8-2-re léptek el.

Visszatérve a pályára Küllős Kíra értékesített büntetőt, de ezt követően lendületben maradt Szlovénia és a mérkőzés feléig 13-3-ra szakadtak el. A továbbjutáshoz innentől egy lehetőség maradt: még kilenc szerzett pontra lett volna szükség. Ahogy azonban telt az idő és közeledett Szlovénia a 21. pontja felé, erre egyre kevesebb esély mutatkozott.

A második megszakításhoz 16-3-ról érkeztünk. Varga Napsugár találatával 16-4-re módosult az állás, majd Herzog Bora is betalált. Küllős Kíra duplájával pedig a 7. pontunkat is megszereztük az összecsapáson. Eközben azonban az ekkor már felszabadultan játszó Szlovénia jó úton haladt, hogy lezárja a mérkőzést és ezzel megnyerje a csoportot. Másfél perccel a vége előtt szerezték a találkozót lezáró 21. pontot.

A csoportban hármas körbeverés alakult ki. A triót Szlovénia nyerte, miután a két találkozón 29 pontot értek el. A második lett Németország, akik végül 23 ponttal zártak. A harmadik helyen végzett a magyar válogatott 18 szerzett ponttal.

 

MAGYARORSZÁG - SZLOVÉNIA 7-21

FIBA 3x3
Athén, Görögország
FIBA 3x3 U17 Europe Cup 2022

Magyarország: Küllős Kíra 4, Herzog Bora 2, Varga Napsugár 1, Kádas Boglárka.

Vármegyei szövetségek