Bravúros győzelemmel kezdte szereplését az U17-es 3×3-as Európa-bajnokságon a magyar válogatott
02
Sep
2022
Bravúros győzelemmel kezdte szereplését az U17-es 3×3-as Európa-bajnokságon a magyar válogatott
2022. szeptember 2.  |  19:00

Az U17-es 3×3-as Európa-bajnokságot bravúros győzelemmel kezdte a Herzog Bora, Kádas Boglárka, Küllős Kíra, Varga Napsugár összeállítású magyar válogatott. Az első mérkőzésen a magyar lányok 11-8-ra múlták felül Németországot.

Az első perc végén Herzog Bora találatával a magyar válogatott szerzett vezetést. Ezt követően a németek 2-1-re fordítottak, de Herzog Bora büntetőjével 2-2-nél egyenlítettek a mieink. Az első megszakítás előtti percben pedig Varga Napsugár vette át a főszerepet: két blokkot is kiosztott és kétszer is betalált mezőnyből, így 4-2-re szakadtunk el. Innen jött a szusszanásnyi pihenő.

Visszatérve a pályára, egy duplával egyenlítettek a németek, de Küllős Kíra büntetőjével 5-4-nél visszavettük a vezetést. A találkozó középső szakaszát pontszegény játék és óriási küzdelem jellemezte. A németek 5-5-nél ismét utolérték a mieinket, majd egy duplával 7-5-re elléptek. A második megszakítás előtt azonban Küllős Kíra sikeres büntetőjével 7-6-ra visszajöttünk.

Magassági fölényben játszott a német csapat, de jól védekeztek a magyar lányok és erre lehetett építeni. Varga Napsugár hozta fel 8-7-re a csapatunkat, majd Kádas Boglárka révén az utolsó két percbe érve 8-8 állt az eredményjelzőn. Kádas Boglárka újabb találatával 9-8-nál már a mieink vezettek. A németek időt kértek, de nem találtak be. Varga Napsugár viszont a mi részünkről nem hibázott, így 10-8-ra elszakadtunk az utolsó percbe fordulva. A végeredményt is Varga Napsugár alakította ki egy büntetővel.

Az előzetes várakozásokat felülmúlóan a remekül küzdő magyar válogatott 11-8-as sikert aratott. Folytatás 20 óra 50 perctől Szlovénia ellen.

 

NÉMETORSZÁG - MAGYARORSZÁG 8-11

FIBA 3x3 U17 Europe Cup 2022
Athén, Görögország

Németország: Maira Banko 5, Johanna Bielefeld 2, Sahra Cissé 1, Lena Lingnau.

Magyarország: Varga Napsugár 5, Herzog Bora 2, Kádas Boglárka 2, Küllős Kíra 2.

Vármegyei szövetségek