Gyász: Elhunyt Ábrahám István és Liptai István
18
Aug
2022
Gyász: Elhunyt Ábrahám István és Liptai István
2022. augusztus 18.  |  19:00

Újra gyászol a magyar kosárlabdasport, két korábbi válogatott játékos - egyikük később sikeres edző - veszítette életet. A napokban, életének 74. évében elhunyt Ábrahám István, a MAFC korábbi bajnok és válogatott középjátékosa, ma délelőtt pedig életének 88. évében Liptai István korábbi olimpikon kosárlabdázó hunyt el, aki a Csepellel játékosként és edzőként is bajnokságot nyert

 

Ábrahám István - vagy ahogy kosaras körökben nevezték, Izsák - igazi csapatember volt, a MAFC-ban a center posztjához képest kifejezetten kreatív, kiszámíthatatlan játékos és roppant hasznos csapatember volt, aki a Budapesti Műszaki Egyetemen villamosmérnökként végzett.

Liptai István 1960-ban tagjai volt a római olimpián 9. helyen végző magyar válogatottnak. A kosaras berkekben Csúzlinak, később Csúzli bácsinak becézett Liptai István játékos pályafutásának nagy részét, Csepelen töltötte, ahol később hosszú éveken át a női, majd a férfi csapat edzője lett. Mivel maga is válogatott kosaras volt, talán nem véletlen, hogy nagyon értett játékosai nyelvén, s részben feltehetően ennek is volt köszönhető, hogy 1989-ben bajnoki címig vezette a csepeli gárdát.

Osztozva mindkettőjük hozzátartozói gyászában fejezzük ki őszinte részvétünket mind Ábrahám István, mind pedig Liptai István családjának.

Vármegyei szövetségek