Európa-bajnoki résztvevő 3x3-as U17-es leány válogatottunk
07
Aug
2022
Európa-bajnoki résztvevő 3x3-as U17-es leány válogatottunk
2022. augusztus 7.  |  22:40

Zárónapjához érkezett a szolnoki 3x3-as kosárhét, a tét pedig nem volt kisebb, mint az U17-es Európa-bajokságon való részvétel kiharcolása.

A magyar korosztályos válogatottak közül elsőként a lányok léptek pályára, és magabiztosan, 15-8-ra legyőzték Írországot. Közvetlenül utánuk a fiúk következtek, ám ők sajnos 15-14-re kikaptak Ausztriától, így két vereséggel búcsúztak a tornától. A lányoknál estére eldőlt, hogy szintén Ausztriával kell majd játszaniuk, méghozzá egy valódi ki-ki meccset, a győztes ugyanis megváltja jegyét a szeptemberi kontinensviadalra.

A derbi elején érezhető volt a nagy tét, három és fél perc után 3-3at mutatott az eredményjelző. Az osztrákok egy duplával lépéselőnybe kerültek, majd 7-4-re is elléptek. Küllős tört be szépen, és vitte végig ziccerig, majd elveszettnek tűnő labdát mentett, és adott belőle gólpasszt (6-7). Herczog ziccerével egyenlítettünk, majd Kádas szórt be egy középtávolit, átvette a mérkőzés irányítását a magyar csapat. 9-7-nél kisebb kosárcsend következett, de innen is a mieink tudtak előbb elmozdulni, Varga Napsugár faulttal együtt tett a helyére egy közelit, majd a bónusz szabaddobásokat is értékesítette (12-7). Küllős is bedobott egy büntetőt, erre egy középtávolival válaszolt Ausztria, de Varga újabb közelije, majd Küllős remek duplája karnyújtásnyira hozta az Eb-részvételt, három perc sem volt már hátra a rendes játékidőből (16-8). A hajrá – ezúttal szerencsére – izgalommentesen alakult, a késői időpont ellenére szép számban jelenlévő nézősereg nagy örömére 21-12-re győztek a magyar lányok - Károlyi Andrea tanítványai így ott lesznek a szeptember 2-4. között rendezendő athéni Európa-bajnokságon.

 

MAGYARORSZÁG - AUSZTRIA 21-12

FIBA 3x3 U17 Europe Cup Qualifier
Szolnok, Magyarország

A magyar válogatott pontszerzői: Küllős Kíra 6, Herzog Bora 5, Kádas Boglárka 5, Varga Napsugár 5.

 

Vármegyei szövetségek