3x3-as U17-es Eb-selejtező: Emlékezetes győzelem Hollandia ellen
06
Aug
2022
3x3-as U17-es Eb-selejtező: Emlékezetes győzelem Hollandia ellen
2022. augusztus 6.  |  23:55

A Nations League küzdelmei után az U17-eseké volt a főszerep a szolnoki 3x3-as kosárhét második szakaszában, kezdetét vette ugyanis a korosztály Európa-bajnoki selejtezője. 

A kontinensviadalt szeptember 2-4. között rendezik Athénban, Szolnok mellett pedig a franciaországi Voironban is rendeznek selejtezőt. Az első játéknapon a Herczog Bora - Küllős Kíra - Varga Napsugár - Kádas Boglárka összeállítású leány válogatottunk két mérkőzést játszott, míg a Major Bulcsú - Ladovszky László - Gadus Bogdán - Fehérvári Csegő négyessel szereplő fiúk egyet. A hölgyek nyitották a sort, de egy kevés pontot hozó találkozón sajnos 14-6-os vereséget szenvedtek Svédországtól. Néhány órával később azonban lehetőség adódott a javításra, ezt pedig egy remek mérkőzésen ki is használták Károlyi Andrea tanítványai - Hollandiát egy végletekig kiélezett derbin, az utolsó fél percben hátrányból fordítva sikerült 18-17-re legyőzniük, hatalmas küzdőszellemről téve tanúbizonyságot. A játéknap utolsó magyar érdekeltségű mérkőzését a fiúk vívták Ukrajnával, ám a mérkőzés második felében a pontos, agilis kosárlabdát bemutató ukránok végül 21-9-es sikert arattak.

Folytatás vasárnap, 15:15-kor a lányok Írországgal játszanak, közvetlenül utánuk, 15:40-kor pedig a fiúk mérik össze erejüket Ausztriával. 

A mérkőzéseket a FIBA 3x3 csatornáján lehet élőben követni

 

   

Vármegyei szövetségek