Indul a szolnoki 3x3-as kosárhét
02
Aug
2022
Indul a szolnoki 3x3-as kosárhét
2022. augusztus 2.  |  13:00

Immáron hatodik alkalommal pattog a labda a Tiszai Hajósok terén, ismét 3x3-as küzdelmeknek ad otthont Szolnok. A hagyományokhoz hűen ezúttal is két korosztálynak, a Nations League-ben versenyző U23-asoknak, illetve a szeptemberi, athéni Európa-bajnokságra selejtező U17-eseknek szurkolhatnak a kilátogatók.

Augusztus 2-4. között a Nations League versenysorozatának mérkőzéseit játsszák a téren felállított pályán, majd az U17-esek Eb-selejtezők következnek augusztus 6-7. között.

A Nations League-ben szereplő, Süle Krisztina vezette női csapatunk tagjai Tóth Orsolya, Jáhni Zsófia, Takács Emese és Pusztai Petra, a Földi Sándor irányította fiúk pedig a Mester Márk, Uros Rosic, Varga Ákos, Farkas Sándor összeállításban lépnek pályára. A mérkőzések mindhárom napon 16:00-kor kezdődnek. A női mezőnyben a mieink mellett Ausztriát, Csehországot, Szlovákiát és Szlovéniát láthatjuk, míg a fiúknál ugyanez a mezőny Izrael U21-es válogatottjával egészül ki.

A Nations League teljes programja az alábbi linkekre kattintva érhető el:
 

Első nap
Második nap
Harmadik nap

 

Az U17-es válogatottak számára a tét a szeptember 2-4. között rendezendő athéni Európa-bajnokságra való kijutás. A Károlyi Andrea vezette lányok a Herczog Bora, Kádas Boglárka, Küllős Kira, Varga Napsugár négyessel indulnak csatába, míg a Lekli József által irányított fiúk a Major Bulcsú, Gadus Bogdán, Ladovszky János, Bogdán Dávid kvartettel. A hölgyek Írországgal, Svédországgal és Hollandiával mérkőznek a csoportban, a fiúk Ukrajnával és Ausztriával csapnak össze.

Az U17-es Európa-bajnoki selejtező teljes programja ide kattintva érhető el.

 

A mérkőzések a FIBA 3x3 YouTube-csatornáján élőképpel követhetőek.    

 

 

Fotó: szolsport.hu

Vármegyei szövetségek