Évzárót tartott a megyei szövetség Szolnokon
23
Jun
2022
Évzárót tartott a megyei szövetség Szolnokon
2022. június 23.  |  15:00

Véget értek a megyei bajnokságok június első hetében. A klubok többségének képviselői június 16-án, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség meghívásának eleget téve, részt vettek a központi évadzáró, díjkiosztó ünnepségen, amely már két évtizedes múltra tekint vissza. A tradicionális elismerések mellett a Megyei Szövetség további jutalmakat adott át a kiemelkedő teljesítményt nyújtó sportolóknak, közreműködőknek. A csapatok képviselői és a meghívott vendégek szép számban jelentek meg, igazi közösségi élményben, a sportág ünneplésében lehetett részük. Tóth Viktor ügyvezető köszöntötte a megjelenteket, külön is a Tiboldi család jelen lévő tagjait, a Tiboldi Tibor Díjasokat és a Megyei Szövetség vezetőit. A szokásoknak megfelelően, először Balogh László elnök évértékelőjére került sor.

 

- „Nehéz feladat jutott ma számomra, mert egy olyan szezont kell értékelnem, amit talán joggal lehet nevezni egy „komp bajnokságnak”. Igen, hiszen a pandémia utáni feltámadást követő időszakból egy normál bajnokságba való visszatérés útján voltunk, és vagyunk.” - kezdte mondandóját az elnök.

 

Külön kitért a leányok, hölgyek szerepére is a megyei sportági életben: - „Tudjuk, őket nehezebb a sportág kötelékében tartani, de talán egy-két klubunk sem követett el mindent a megtartásuk érdekében. Ha már a lányoknál, hölgyeknél tartok, azért sikerről is be tudok számolni, hiszen tizenegy év után ismét lett felnőtt női bajnokságunk hat csapattal. Komoly energiát fektettünk a létrehozásába, megérte!”

 

- „A Megyei Szövetség évente továbbra is több eseményt támogat, illetve vesz részt a szervezésben. A pandémiás helyzet most lehetővé tette, hogy ismét meg lehessen rendezni a Megyei 3kontra3 amatőr és nyílt bajnokságot, valamint különböző korosztályok számára tíz felkészülési torna is benne foglaltatott.” - emelte ki a Szövetség elkötelezett támogatói szerepét.

 

- „Végezetül, de nem utolsó sorban, hálásak vagyunk mindazoknak, akik támogatták a Megyei Szövetség munkáját bármilyen formában is! Nagy munkát végeztek az idén is munkatársaim, nélkülük elképzelhetetlen lenne a Szövetség működése.” - zárta beszédét az elnök.

 

Ezt követően a klubok képviselői vehették át megérdemelt jutalmaikat.

 

Az ünnepség befejező részként került átadásra tizenhatodik alkalommal a Tiboldi Tibor Díj. Ahogy Tóth Viktor ügyvezető fogalmazott: - „A kosárlabda sportban betöltött elévülhetetlen szerepe és életpályájának tisztelete jeléül a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség 2007-ben, a Tiboldi családdal egyetértésben, megalapította a Tiboldi Tibor Díjat, melyet azon sportemberek vehetnek át évről évre, akik egész életükben kiemelkedő munkát végeztek a megye kosárlabda sportjáért játékosként, vezetőként, edzőként vagy játékvezetőként.”

 

Az idei év díjazottja: Vajó János

 

A hivatalos programot követően a Megyei Szövetség vacsorán látta vendégül az eseményen résztvevőket.

 

Különdíjasok

A „Legeredményesebb Férfi Szakosztály”:    Szolnoki Olaj KK

A „Legeredményesebb Női Szakosztály”:     Nagykőrösi Sólymok

„Az Év Edzője”:                                            Nyeső-Falusi Tünde

„Az Év Játékvezetője”:                                  Fenyvesi Zénó

Tiboldi Tibor Díj:                                           Vajó János

Vármegyei szövetségek