Férfi NB II: Veretlenül lett bajnok a Budafok, a NYIKSE csapatáé az ezüstérem
19
Jun
2022
Férfi NB II: Veretlenül lett bajnok a Budafok, a NYIKSE csapatáé az ezüstérem
2022. június 19.  |  21:01
A két keleti gárda, a NYIKSE és a Békéscsaba összecsapását biztosan nyerve a házigazda nyíregyházi gárda szerezte meg az ezüstérmet az NB II négyes döntőjében. A torna záró mérkőzésén az volt a tét, hogy a már bajnok Budafok megőrzi-e az egész szezonon át tartó makulátlan mérlegét. Nos, Károly Máté legénységét a PTE-PEAC sem tudta megállítani.
 
 
 
Békéscsabai KK - Sunshine-NYIKSE 53-74
 
Az ezüstérem volt a tét a keleti rangadón. A nyitó etapot ugyan még "elvitte" 3 ponttal a Békéscsaba - amelyből végül egyedül Vágvölgyi Ákos (14/9 pont, 15 lepattanó, 8 eladott labda) jutott 10 pont fölé. A két középső negyedben azonban a hazaiak egyértelműen rákényszerítették akaratukat ellenfelükre, és Gáspár Balázs (15/3 pont, 7-7 lepattanó és gólpassz, 3 eladott labda), Asztalos István (14 pont, 9 lepattanó, 4 szerzett labda), Zajácz Krisztián (11/9 pont, 3 szerzett labda), valamint Tóth Viktor (10/3 pont, 3 szerzett labda, 4 gólpassz) vezérletével magabiztos győzelmet arattak.
 
 
 
PTE-PEAC - Budafok 61-77
 
A páratlan negyedekben egyértelműen jobban, pontosabban játszva győzte le már bajnokként is biztosan Kevin Swanson (20 pont, 9 lepattanó), Siklós Olivér (13/3 pont, 9 lepattanó) és Tóth Szabolcs (12 pont, 11 lepattanó, 2 blokk) kosaraira alapozva a Budafok azt a pécsi együttest, amelyből egyedül Nagy Kevin (20/6 pont) jutott 10 pont fölé. Ez egyben azt is jelenti, hogy a budafoki gárda veretlenül nyerte meg a bajnokságot - a csoporttól kezdve a keresztjátékon át a négyes döntőig nem talált legyőzőre.
 
 
 
 
Az NB II négyes döntőjének végeredménye
 
1. Budafok
2. Sunshine-NYIKSE
3. Békéscsabai KK
4. PTE-PEAC
 
 
 
 
Fotó - NYíKSE facebook

Vármegyei szövetségek