Hanga Ádám újfent spanyol bajnok!
19
Jun
2022
Hanga Ádám újfent spanyol bajnok!
2022. június 19.  |  19:58
Ma este játszották a spanyol bajnokság döntőjének negyedik mérkőzését - a Real Madrid 2-1-es előnyben fogadta a Barcelonát, és egy újabb sikerrel bajnok lehetett.
 
Az első félidő elképesztően hullámzó játékot és rengeteg hibát hozott mindkét oldalról. A madridiak sokat hibáztak a palánk alatti ziccereknél, de kiválóan szedték a támadópattanókat, így gyakorlatilag végig vezettek az első 20 perc során. A túloldalon a Barca borzasztóan sok labdát adott el, viszont messze átlag fölött triplázott - ennek megfelelően változott a meccs dinamikája is, hogy a katalánok épp melyik arcukat mutatták támadásban. 7-0-val kezdett a Real, de a negyed végére visszakapaszkodott a gránátvörös-kék alakulat (13-10), majd egy 11-0-val kezdte a második felvonást a királyi gárda (24-10), de innen is visszajött a mérkőzésbe Sarunas Jasikevicius csapata, méghozzá elég hamar (34-33).
 
A fordulás után nem sok minden változott a harmadik negyedben sem. A Real majdnem végig előnyben játszott, a felvonás nagy részében 6-7 pontos fórja volt a hazaiaknak, de ellépni ezúttal nem tudtak jobban. A szakasz második fele szokás szerint a Barcáé volt: Mirotic, Exum, Calathes és Higgins kosaraival, egy 8-0-lal fordított a vendég együttes, így először vezetett a mérkőzés folyamán. Poirier büntetőivel még visszavette előnyét a Madrid az etap végére (57-56), a záró játékrész első két és fél percében azonban nem szerzett pontot a Real - Hanga Ádám triplája kellett, hogy megtörje ezt a rossz sorozatot, és új lendületet adjon a kicsit megtorpanó csapatának (60-58).
 
Lendületet is vett a Real: Tavares, Deck és Causeur öt támadásból négyet pontokkal fejezett be, a Barcelona teljesen megállt, így kezdett ellépni a Madrid, ez pedig négy perccel a vége előtt már akár bajnokságot eldöntő periódusnak is betudható volt (69-61). Smits ugyan a vendégek időkérése után betalált, Tavares viszont egy 2+1-gyel tovább mélyítette a katalánok gondjait. Calathes és Exum ugyan megpróbálták még visszahozni csapatukat a meccsbe, Tavares sokadik támadópattanója után azonban Causeur egy 2+1-gyel, majd a következő támadásból egy triplával lezárta a mérkőzés lényegi részét (79-70). A végeredmény Deck zsákolása, majd Hanga lepattanója után alakult ki: 81-74-re győzött, így 36. alkalommal spanyol bajnok a Real Madrid.
 
Hanga Ádám a negyedik meccsen is rendkívül hasznos volt, csapatában a harmadik legjobb VAL-mutatót hozta (11 VAL) ezúttal is kiváló védekezése mellett: 7 pont, 8 pattanó, valamint 2 gólpassz került a neve mellé. Nem mellesleg ezzel a sikerrel a tavalyi, Barcelonával szerzett bajnoki címe után pályafutása során másodjára, ezúttal a Real Madriddal lett spanyol bajnok.
 
Ezúton is gratulálunk!

Vármegyei szövetségek