Tippmix Férfi NB I: Döntőben a Falco, a másik ágon ötödik meccs dönt
11
Jun
2022
Tippmix Férfi NB I: Döntőben a Falco, a másik ágon ötödik meccs dönt
2022. június 11.  |  14:08
Egy hosszan végigtámadott akció végén Pollard rögtön beköszönt egy hármassal, Gordon volt harcos a túloldalon (3-2). Karahodzsics kapott labdát a festékben, majd Pollardnak osztott ki egy gólpasszt, jobban kezdett a KTE (7-2). Újra Karahodzsics talált be, végül White törte meg a hazaiak nagy futását egy saroktriplával (9-5). Pollard azonnal reagálni tudott egy 2+1-es akcióval és bár Stokes betörése célt ért, egyelőre majdnem mindegyik támadását sikeresen fejezte be a Kecskemét (14-7). A játék képét tekintve nem történt változás, időt kért Antonisz Konsztantinidesz (16-9). White és Stokes kosaraival lopta a távolságot a Körmend, ám Ivkovic sarokhármasa jókor jött a hazaiaknak még úgy is, hogy kisvártatva Gordon zsákolt (21-14). Ferencz jól szállt be a padról és Durázi is jól célzott távolról, villámgyorsan feljött egyre a vasi alakulat, de jól hajrázott a Kecskemét. 28-22.
 
Kucsera a sarokból talált be a második felvonás elején, majd egy szerzett labdát követően egy ziccert is értékesített, átlépte a tízet a differencia (33-22). Kicsit leült a meccs, de ezt a hazaiak bánták a legkevésbé, akik így továbbra is megbízható előnyben kosárlabdáztak. Takács tudott szépíteni, ráadásul négy pontot szerzett zsinórban, ezzel pedig lendületbe jöttek a vendégek, Stokes középtávolija is pontos volt, időt kért Forray Gábor (33-28). Ez sem lassította le a piros-feketéket, igaz, a hazaiaknak elsősorban nem is a védő, inkább a rámadóoldalon akadt problémájuk, ugyanis hosszú percekig nem tudtak gyűrűbe találni. Wittmann egy hármassal törte meg a jeget, míg Gordon csak az egyik büntetőjét dobta be. Kiss Dávid szépen fordult le az emberéről, majd Milutinovics is hozzátett egyet (39-30). Bár több lehetőségük is volt a hazaiaknak ahhoz, hogy a tízet is átlépje megint a különbség, végül egy huszáros hajrával feljött négyre a Körmend. 40-36.
 
A nagyszünetet követően Durázi egyből egy triplával hozta fel egyre az övéit, Wittmann egy gyorsindításos ziccerrel válaszolt (42-39). White is távolról talált be, egyenlített a Körmend, Karahodzsics tudott reagálni egy közelivel, ám Gordon visszatette a saját támadólepattanóját (44-44). Milutinovics távolijával próbált megint ellépni a KTE, de jókor jött Ferencz betörése a vendégeknek, igaz, Milutinovics azonnal bedobott egy újabb triplát (50-46). Ferencz csak egy büntetőt dobott be, ráadásul könnyen játszotta át a vendégek zónáját a Kecskemét (52-47). Gordon közelijére Pollard triplája érkezett, majd utóbbi két büntetőt is dobhatott – az első ment be (56-49). Durázi vitt végig egy gyorsindítást, Karahodzsics szerzett újabb kosarat a hazaiaknak (58-51). Jaramaz triplájával megint kétszámjegyű lett a differencia, jött is a menetrendszerű időkérés a vendégektől (61-51). Milutinovics kapott egy technikai hibát, de ezt sem tudták kihasználni a vasiak. 66-53.
 
Kucsera nagy triplájával elment tizenhattal a negyedik negyed elején a Kecskemét, egy vendég időkérés után White szépített (69-55). Bár magabiztosan vezetett a KTE, kezdett bajba kerülni, ugyanis Mulitinovics már korábban kipontozódott, ráadásul megközelítette a tízet a Körmend, Forray Gábor időt is kért (69-58). Pollard egy büntetőt dobott be, miközben Gordon maradt üresen a túloldalon, majd előbbi egy támadóhibát is vétett (70-60). Sokáig nem örülhettek a körmendiek, Ferencz is hibázott, majd kapott egy technikait is (71-60). Pollard verte meg szépen az emberét, majd Stokes triplája akadt be (73-63). Elképesztően nagyot futott a Körmend, ám a fordításra már nem maradt lehetőség, ami azt jelentette, hogy a Kecskemét kiegyenlítette a párharcot, a mindent eldöntő ötödik meccs dönt majd arról, hogy ki jut be a fináléba. 81-76.
 
Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Egis Körmend 81-76 (28-22, 12-14, 26-17, 15-23)
 
Rájátszás, elődöntő, 4. mérkőzés
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
V.: Földházi Tamás Péter, Praksch Péter Árpád, Farkas Gábor (Fekete László)
 
Kecskemét: Pollard 22/6, Jaramaz 6/3, Milutinovics 13/6, Kucsera 11/9, Karahodzsics 12. Cserék: Wittmann 12/9, Ivkovic 3/3, Kiss 2.
 
Körmend: Stokes 8/3, White 20/9, Martinez 2, Szavics 3/3, Gordon 20. Cserék: Doktor -, Takács 6, Ferencz 8/3, Durázi 8/6, Henry 1.
 
 
 
Kőkemény védekezéssel kezdtek a felek, közel két percet kellett várni az első kosárra, Davis dobott egy hármast, Váradi könnyű pontokkal válaszolt (3-2). Somogyi távolijával már a vendégek jártak előrébb, Vojvoda szép egyéni akcióval tudott egyenlíteni (5-5). Keller kapott jó labdát, ám Vojvoda emberrel együtt is bedobta a maga tripláját, majd csinált egy 2+1-es akciót is, de a plusz egy kimaradt, Keller révén feljött egyre a Falco (10-9). Vojvoda továbbra is tarthatatlan volt, már kilencnél járt hat perc alatt, ezt követően pedig újfent egy többperces gólcsend következett. Az utolsó percre sikerült belelendülnie a feleknek, egállal zárult az első tíz perc. 14-14.
 
Szép akcióval nyitotta a második etapot a Fehérvár, majd Szabó fejezett be egy gyorsindítást, jól kezdtét ezt a negyedet a hazaiak (18-14). Perl szerezte meg az első kosarát a meccsen, majd Davis büntetőzött pontosan (20-16). Hiába pihent több percet is, Vojvoda nem esett ki a ritmusból, újabb triplát dobott, majd Lukács értékesített egy büntetőt, kezdett ellépni az Alba, főleg, hogy Davis távolija is beakadt, időt kért Milos Konakov (27-18). Váradi tudott szépíteni és Keller is kosarat szerzett a gyűrű alól (27-22). Lukács ezúttal mindkét büntetőjét értékesítette, ám Benke 2+1-ese érkezett a túloldalon (29-25). Lukács a büntetői után egy triplát is a helyére küldött, nem tudott egyenlőre egyenlíteni a Falco, igaz, folyamatosan ott loholt a hazaiak nyakán (32-27). Továbbra is felváltva jöttek a kosarak mindkét oldalon, Perl faulttal együtt értékesített kosarával feljött négyre a Szombathely (36-32). Omenaka elképesztően magasra ment fel egy labdáért, kosár lett a jutalma, ám Barac hármasa beakadt a vasiaktól, ezzel pedig már csak három volt közte. Nem sokkal később Keller egy fontos hármassal egyenlített, ami mint később kiderült, a félidő utolsó kosara volt. 38-38.
 
A fordulás után Vojvoda, majd Clark szerzett két-két pontot, de összességében is jól bekezdtek a felek, mindkét oldalon jött egy-egy tripla is, aztán Perl és Vojvoda szlalomozott végig az ellenfél védelmén (45-45). Egy támadás erejéig át tudta venni a vezetést a Falco, de erre jól reagáltak a hazaiak, Fakuade öt pontot dobott zsinórban (52-47). Kisebb gödörbe kerültek a sárga-feketék, Smith ziccerezett, kénytelen volt időt kérni Milos Konakov (54-47). Hiába Benke hármasa, Szabó azonnal reagálni tudott, maradt a közte hét. Davis is tarthatatlannak bizonyult, Szabótól is jókor jöttek a kosarak, megint elment kilenccel a Fehérvár (61-52). Fakuade akciójával átlépte a tízet is a különbség, megragadt 9-11 ponton a differencia ezekben a percekben. Somogyi faulttal együtt is bedobta a maga hármasát, bement a büntető is (65-58). A hátralevő egy percben már nem estet kosár, 65-58-ról jöhetett az utolsó negyed.
 
Perl erőziccere nyitotta a záró felvonást, Vojvoda válaszolt (67-60). Pongó ütötte be a negyedik faultját, Váradi viszont csak az egyik büntetőjét tudta értékesíteni (67-61). Benke szépen találta meg a rést a hazai védelmen, ám Vojvoda már húsznál járt (69-63). Váradi hozta fel újra négy pontra az övéit, Golomán távolijával pedig már csak egy volt közte, időt kért Matthias Zollner (69-68). Davis zsákolt nagyot, Clark triplával egyenlített, igaz, Stark azonnal válaszolt (74-71). Váraditól jött egy kosár, ám Keller sportszerűtlen hibát vétett. A lehető legjobban jöttek ki ebből a vendégek, Davis ugyanis mindkét büntetőjét kihagyta, majd egy közelit is mellé dobott. Támadhatott a vezetésért a Falco, de Clark kísérlete kimaradt, Stark pedig egy ziccerrel büntetett (76-73). Clark hármasa bement, ráadásul Pongó odaütött a kísérlet közben – ezzel ki is pontozódott. A sárga-feketék légiósa bedobta a plusz egyet is, átvette a vezetést a Szombathely (76-77). Fakuade tett vissza egy fontos támadólepattanót, három perc maradt (78-77). Keller lépett előt ezúttal, majd Stark állhatott a vonal mögé, nem is hibázott (80-79). Keller vétett egy támadóhibát, másfél perccel a vége előtt támadhatott az Alba. Smith óriási visszalépős tempót dobott, időt kért Milos Konakov (82-79). Váradinak ütöttek oda, aki be is dobta mindkettőt, egy perc maradt (82-81). Davis próbálkozása lejött, támadhatott a Falco, de Perl eladta a labdát. Stark hagyott ki egy betörést, ám Fakuade visszaszedte a támadólepattanót, Smith pedig egy roppantul fontos hárompontost dobott nagyon távolról, ám Perl tíz másodperccel a vége előtt szintén triplát szerzett (85-84). Tíz másodperc maradt. Starknak ütöttek oda a vendégek, aki higgadt fejjel mindkét büntetőjét értékesítette (87-84). Maradt még közel kilenc másodperce a sárga-feketéknek, Milos Konakov időt kért. Clarkhoz került a labda, aki körülbelül tíz méterről bedobta a tripláját, de így is maradt kicsivel több, mint két másodperc a táblán (87-87). Stark kísérlete lejött, hosszabbítás következett. 87-87.
 
Mindkét fél egy-egy kosárral kezdte a ráadást, majd Fakuade dobott be egy büntetőt (90-89). Váradi emberrel a nyakában is értékesített egy nagy hármast, majd Keller szerzett egy büntetőt (90-93). Továbbra is remekül támadólepattanózott az Alba, így Fakuade révén tartani tudták magukat a hazaiak (92-93). Benke triplája lejött, de Smith is hibázott a túloldalon, másfél perc maradt. Perl állt bele egy középtávoliba, jól is célzott, elment hárommal a Szombathely (92-95). Újra Fakuade fejezte be a hazaiak akcióját, megint egy volt közte, de nagy érvágás volt a számukra, hogy Vojvodát le kellett cserélni, mert vérzett az arca. Keller egy büntetőt dobott be, ötven másodperc maradt. Stark harcolt ki ezúttal két dobást, ő nem hibázott, időt kért a Szombathely (96-96). Huszonhat másodperc volt vissza. Smith kiugrott, Perl pedig köszönte szépen a lehetőséget, ziccert dobott, nyolc másodperce maradt egyenlíteni, vagy fordítani az Albának (96-98). Stark vitte be, be is dobta, de az alapvonali bedobásnál Keller szépen vette észre a meglógó Perlt, akinek két másodperc is elég volt arra, hogy eldöntse a mérkőzést, ezzel pedig döntőbe jutott a Falco. 98-100.
 
Alba Fehérvár – Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely h. u.: 98-100 (14-14, 24-24, 27-20, 22-29, 11-13)
 
Rájátszás, elődöntő, 4. mérkőzés
Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok
V.: Benczur Tamás, Frányó Péter, Söjtöry Tamás Ferenc (Dernei Gábor)
 
Alba: Pongó -, Vojvoda 20/6, Lukács 6/3, Fakuade 18, Davis 21/9. Cserék: Stark 13/3, Smith 9/3, Szabó 7/3, Omenaka 4.
 
Falco: Váradi 14/3, Somogyi 9/6, Benke 10/3, Golomán 5/3, Keller 18/6. Cserék: Perl 24/3, Clark 12/9, Kovács -, Barac 5/3, Hawkins 3/3.

Megyei szövetségek