A fiúk fantasztikusat nyújtottak mindkét játéknapon - interjú Csirke Ferenccel
06
Jun
2022
A fiúk fantasztikusat nyújtottak mindkét játéknapon - interjú Csirke Ferenccel
2022. június 6.  |  11:00

A konstancai selejtezőn legjobb harmadikként kiharcolta az Európa-bajnoki részvételt férfi 3x3-as válogatottunk, Csirke Ferenc együttese ott lesz tehát a szeptemberi grazi kontinensviadalon. Az ünneplés közben sikerült néhány szót váltanunk a mesterrel, aki érthetően jókedvűen nyilatkozott.

 

Gratulálunk a sikeres kvalifikációhoz! Kérhetünk egy rövid visszatekintést a tornára, illetve annak előzményeire?

Köszönöm szépen, nagyon boldogok vagyunk, ez egy nagy dolog. Két hete jöttünk össze először, két hétnyi edzőtábor után sikerült a kijutás. Az elején, amikor kiderült a sorsolás, egy kicsit bosszankodtunk, hogy miért mi kerültünk a négyes csoportba, de így, hogy megnyertük az összes csoportmérkőzésünket, ennek köszönhetően tudtunk kijutni az Eb-re – mi lettünk a jobb „harmadikok”. Ehhez az is kellett, hogy a fiúk fantasztikusat nyújtsanak mindkét játéknapon. A második napon is kellett még csoportmeccset játszanunk, ami egy kicsit keresztülhúzta a napot délelőtt, és délután volt csak az egyenes kieséses szakasz. De jól reagálták le a fiúk, az volt bennük, hogy minden mérkőzést nyerjünk meg. Montenegró ellen már eléggé elfáradtunk, és a történethez az is hozzátartozik, hogy nagyjából már kiszámoltuk a spanyolok elleni mérkőzés előtt is, hogy ha őket megverjük, akkor a legjobb harmadik hely már meglesz. Lehet, hogy ez is benne volt egy kicsit a fiúk fejében Montenegró ellen, de a montenegróiak szenzációsan dobtak, megérdemelt a győzelmük – mi pedig nagyon örülünk a kijutásnak.

 

Kelemen Balázs megsérült a Dánia elleni mérkőzésen, mit lehet tudni az állapotáról?

Egy nagyjából nulla milliméteres ragasztást kapott az ujjára, hogy ne mozogjon semmit, Spanyolország és Montenegró ellen is így vállalta a játékot. Kedden, ha hazaérünk, sokkal többet tudunk majd. Bízunk benne, hogy nincs törés, de nagy fájdalmai voltak.

 

Milyen feladatok várnak a válogatottra az Európa-bajnokságig?

A következő héten össze kell raknunk a programot. Balázs megsérült, rá biztosan nem számíthatunk egy ideig, Ivosev elutazik a Big3 bajnokságba, augusztusban jön haza. Demeter Attila Oroszországban 3x3-azik klubszinten. A többiekkel szeretnénk két-három tornát lejátszani a nyár folyamán. Valószínűleg Földi Sándor U23-as együttesével alakítunk majd vegyes csapatokat, és velük együtt készülünk.

Végezetül pedig fontosnak tartom kiemelni, hogy nagyon sok támogató üzenetet kaptunk otthonról, nagyon sokan szurkoltak nekünk. Köszönjük szépen a gratulációkat, ez sokat lendített a fiúkon.

 

 

Fotó: Csirke Ferenc Facebook

Vármegyei szövetségek