Légiós körkép: Hangáék közel a döntőhöz, Maronkáék elvették a Barca pályaelőnyét
06
Jun
2022
Légiós körkép: Hangáék közel a döntőhöz, Maronkáék elvették a Barca pályaelőnyét
2022. június 6.  |  14:30
A múlt héten folytatódott a spanyol bajnokság - előbb a negyeddöntők értek véget ott, ahol 3 meccsesre nyúlt a párharc, majd elkezdődtek az elődöntők is.
 
A Joventut Badalonának előbb még a Lenovo Tenerife elleni negyeddöntőjét kellett befejeznie, és sikerrel tette mindezt: az első két találkozóhoz hasonlóan a harmadik meccs is borzasztóan sima volt, és ezúttal is a hazai gárda győzött (81-58). Maronka Zsombor valamivel több mint 5 perc alatt 1 szerzett labdát jegyzett.
 
A Badalonának ezt követően a Barcelona ellen kellett pályára lépnie az elődöntőben, és bár az első meccset a papírformának megfelelően elveszítette (89-72), a második mérkőzésen nagyszerűen játszott, és elvette a katalánok pályaelőnyét (81-87). Maronka mindkét összecsapáson szerepet kapott: előbb közel hét perc alatt 2 pontot és 1 szerzett labdát tudott a közösbe tenni, majd bő fél percet tölthetett a pályán a győztes meccsen. Folytatás szerdán, már a Joventut otthonában.
 
A Real Madrid is elkezdte az elődöntőt a Bitci Baskoniával szemben, és egy magabiztos (94-84), valamint egy, a végeredménynél sokkal simább sikert aratott (83-71). Hanga Ádám kifejezetten jó formában játszik továbbra is: először 7 pontot, 3 lepattanót, 2 gólpasszt, illetve 1-1 blokkot és szerzett labdát hozott össze, másodjára pedig a mezőny legeredményesebb játékosa volt 18 ponttal, ami mellett 4 lepattanó, valamint 1-1 gólpassz, blokk és szerzett labda is a neve mellé került. A Real holnap tovább is juthat, ha nyerni tud idegenben is.
 
Sajnos egy rossz hír is jött a madridiak háza tájáról tegnap este: a csapat vezetőedzője, Pablo Laso szívinfarktust kapott, ezért kórházba került. Az állapota stabil - innen is jobbulást kívánunk neki!

Vármegyei szövetségek