Toman Petra Európa legnevesebb utánpótlás kosaras programján
03
Jun
2022
Toman Petra Európa legnevesebb utánpótlás kosaras programján
2022. június 3.  |  09:48
Szerdán, az olaszországi Milánóban elkezdődött a 19. Basketball Without Borders Europe camp - az a top tehetségeknek létrehozott program, amelyben Európa legjobb középiskolás korú játékosai kaphatnak néhánynapos képzést a kontinens és a világ neves szakembereitől, jelenlegi és volt NBA, WNBA és FIBA játékosoktól.
 
Az NBA, a FIBA és az Olasz Szövetség által június 1. és 4. között rendezett eseményre a kontinens 62 legjobb lány és fiú kosarasa kapott meghívást. Hazánkat a lányoknál a Csata DSE kiválósága, Toman Petra képviseli - akit ki is emelt a Nemzetközi Szövetség honlapja, hiszen az idei U17-es lány világbajnokságra hazánkban, Debrecenben kerül majd sor.
 
A BWB Europe campről már olyan játékosok kerültek ki, mint Danilo Gallinari, Jonas Valanciunas, Dario Saric, az utóbbi néhány évben pedig Deni Avdija és Killian Hayes férfi vonalon, vagy a finn Aiwa Kuier a nőknél. A táborozók Gallinari mellett a Los Angeles Clippers játékosától, Terance Manntől és Kemba Walkertől is tanulhatnak, de az edzők között van a Memphis Grizzliest irányító Taylor Jenkins, az egykor a WNBA-ben játszó Raffaela Masciadri és az olasz női válogatott jelenlegi csapatkapitánya, Sabrina Cinili is.

Vármegyei szövetségek