2021/2022 - MAFC – Falco Vulcano Energia KC Szombathely/A 59-68
29
May
2022
2021/2022 - MAFC – Falco Vulcano Energia KC Szombathely/A 59-68
2022. május 29.  |  13:30
A második helyosztó mérkőzésen a MAFC és a Falco vívott meg az ötödik pozícióért. A két gárda már összemérte tudását a „B” csoportban, akkor három pontos fővárosi diadal született. Az ötödik helyért zajló „visszavágót” szombathelyi találatok indították, majd a MAFC is megkezdet a pontgyártást, öt perc játék után egállal álltak a felek. (9-9) A negyed végéhez közeledve is fej-fej mellett haladtak a csapatok, Szabó Máté közelijével azonban minimális budapesti előnnyel zárult az első tíz perc. (20-18) A folytatásban sem találtak fogást egymáson a fiatalok (26-25), majd a szünet előtt a Falco Hansági Kristóf duplájával zárkózott, de így is négy pontos előnnyel fordult a MAFC. (36-32)
 
A fordulás után Matejovics Máté megmozdulásaival őrizték előnyüket a piros-fehérek, majd Horváth Ádám József triplájával négy pontos előnyt kovácsoltak hátrányukból a vasiak. (46-50) A záró felvonás előtt mindent megtettek a fekete mezesek, hogy megóvják kemény munkával kiépített előnyüket, ám Szabó kosaraival nem engedte távolodni riválisát a budapesti együttes. (55-58) Az utolsó periódus nem hozott sok találatot, majd a végjátékban Horváth Ádám remek triplájával igyekezett ellépni a Falco, végül az értékesített büntetőkkel a dudaszóig megőrizte fórját, ezzel bezsebelve a bajnokság 5.helyét, a MAFC alakulata előtt. (59-66)
 
Lakits András: Gratulálok a Falcónak a győzelemhez! Az első félidőben, amit megvalósítottunk, az nagyon jó volt, úgy éreztem, mi irányítjuk a mérkőzést. A második játékrészben azonban már nem sikerült a támadólepattanókat megelőzni, ez lehetett a győzelem kulcsa. Gratulálok minden csapatnak, aki itt volt, nagyon kemény munkát raktak a szakemberek ebbe a korosztályba! Köszönjük a MAFC családnak azt a rengeteg szeretetet és támogatást, amit kaptunk tőlük ebben az öt napban, és köszönjük Debrecennek a rendezést!
 
Karagity Milán: Gratulálok a MAFC csapatának, ugyanis két olyan meccset játszottunk velük, amiből sokat tudunk tanulni! Szeretnék gratulálni a csapatomnak is, ugyan későn érkeztünk meg a tornára, de a végére be tudtuk bizonyítani, miért is vagyunk mi itt! Mindenféleképpen azon fogunk dolgozni, hogy jövőre még előrébb tudjunk lépni a srácokkal, köszönöm szépen az egész éves munkájukat!
 
 
MAFC – Falco Vulcano Energia KC Szombathely/A 59-68 (20-18, 16-14, 19-26, 4-10)
 
MAFC: Tóth V. K. 6/6, Szász 4, Pintér 7, Matejovics 22/3, Szabó 20, csere: Takács -, Vincze -, Tóth V. J. -, Hadházy-Baráth -, Komjáti -, Tökölyi -, Molnár -.
 
Falco: Pallag 2, Kapui 6, Horváth Á. 18/9, Kovács -, Németh 13/9, csere: Büki 6/6, Hansági 13, Horváth Á. J. 3/3, Hansen 6/3, Ökrös -, Pintér -, Arnóczi 1.

Vármegyei szövetségek