Megyei U12 Leány Válogatottak Tornája: A borsodiak vitték haza a trófeát
13
May
2022
Megyei U12 Leány Válogatottak Tornája: A borsodiak vitték haza a trófeát
2022. május 13.  |  10:00

Hatodik alkalommal népesült be Szolnok két létesítménye, a megyei U12-es válogatott csapatokkal. A lányoknál a négy megye legjobbjait felvonultató tornán nagy elánnal vetették bele magukat a kosaras palánták a küzdelmekbe. Az újra nagyszámú nézősereg előtt zajló eseményen ugyanúgy nem volt hiány látványos megoldásokban, szép akciókban, mint hatalmas iramban, kiélezett párharcokban. Sem magukat, sem egymást nem kímélték a lányok – természetesen a szó nemesebb értelmében –, megalkuvást nem tűrően harcoltak, igazi válogatottakhoz méltóan. A nagy csatákból, és a torna sajátos kiírásából adódóan, az első hely megszerzéséről egy büntetőpárbaj döntött, amelyben három-három kísérlete volt mindkét csapatnak. Nézőknek, csapatvezetőknek, játékosoknak egyaránt új volt helyzet, de sportemberként mindenki jelesre vizsgázott ezekben a feszült pillanatokban. A kísérletek közben szinte a légy zümmögését is lehetett hallani. Mindenki ügyelt rá, nehogy bármilyen apró pisszenéssel megzavarja a dobókat, legyen az akár az ellenfél játékosa is. Különös hangulata volt. A lányok meg is hálálták az odafigyelést, hiszen a hat kísérletből öt célba ért. A mérkőzések után szintén öröm volt nézni, hogy a feszült arcvonásokat a mosoly váltotta fel, és a csapatok játékosai egymást ölelgetve beszélték meg, hogy egyszer majd a „Nagy Válogatottban” talán egymás oldalán küzdenek majd!

 

Eredmények:

Jász-Nagykun-Szolnok  -  Borsod-Abaúj-Zemplén     16-53

Bács-Kiskun  - Baranya                                               37-30

Jász-Nagykun-Szolnok  - Bács-Kiskun                       12-48

Borsod-Abaúj-Zemplén  - Baranya                              48-24

Bács-Kiskun  -  Borsod-Abaúj-Zemplén                      37-38

Baranya  - Jász-Nagykun-Szolnok                              23-27

 

Végeredmény:  1. Borsod-Abaúj-Zemplén  2. Bács-Kiskun  3. Jász-Nagykun-Szolnok  4. Baranya

 

Fodor Csaba (Jász-Nagykun-Szolnok): „Mindig megtisztelő feladat a Jász-Nagykun-Szolnok-Megyei válogatottat vezetni és a lányokkal is ezt szerettük volna érzékeltetni Simon Lászlóval, hogy ők most a közösen megtartott sikeres edzések után képviselik megyénk kosárlabda sportját is. Köszönjük a Megyei Szövetségnek, hogy sikerült ismét megszervezni a Megyei Válogatottak tornáját, amely továbbra is az egyik legjobb kezdeményezés utánpótlás vonalon az országban. Nagyszerű hangulatban, sportszerű körülmények között, hasznos mérkőzéseket játszottunk. Most remek alkalom volt felmérni a hiányosságokat, illetve azt is láttuk edző kollégámmal, hogy mi az, amiben talán előrébb járunk, vagy zárkóznunk kell a többi megyéhez képest. Az első mérkőzésen Borsod, majd a másodikon a Bács-Kiskun megyei válogatott ellen nem volt könnyű dolgunk, ellenfeleink képzettsége magasabb szintű volt, főleg védekezésben, de a támadójátékuk is összeszokottabb volt, mint a miénk. A fokozatosan javuló csapat teljesítménynek köszönhetően, azonban a harmadik mérkőzést fordulatos, küzdelmes játékkal megnyertük Baranya ellen. Mivel a csapat magját elsősorban U11-es korú játékosok alkották ezen a tornán, valamint a további közös edzéseken tovább ismerkedhetnek a karcagi és a szolnoki játékosok egymással, így a soron következő U11-es Megyei Válogatottak tornán még jobban tudunk szerepelni majd. A küzdőképességünkkel nem volt gond, az biztos! Köszönjük a szülőknek a szurkolást! Gratulálok a csapatoknak és a „MI LÁNYAINKNAK!"

Benőcs Dávid (Borsod-Abaúj-Zemplén): „Örülünk, hogy újra itt lehettünk, köszönjük a lehetőséget. Minden évben újra egy jó erőfelmérő játékosainknak, megyénknek. Három városból alkotott csapatunk ma olyan teljesítményt nyújtott, mintha egész évben együtt lennének. Nagyon boldogok vagyunk, hogy megnyertük a tornát. Reméljük, hogy a jövőben is a részesei lehetünk.”

 

Rausch Gergő (Baranya): „Köszönjük a meghívást! Idén is minden rendben volt a szervezéssel. Megszeppenten kezdték a tornát a lányok, látszott rajtuk, hogy nem tudtak még összeszokni. Jó erőfelmérés ez számunkra, láthatjuk, hogy a többi megye hol tart hozzánk képest.”

 

Baukó Ferenc (Bács-Kiskun): „Remek szervezés, hálás köszönet érte, gördülékeny lebonyolítás, pazar játékvezetés, finom pizza. A hernádi, bajai és kecskeméti gyerekekből összerakott csapat remekül helytállt. A korosztálynak nagy szüksége van, lenne ilyen jellegű tornákra. Nagyon örülünk és köszönjük a lehetőséget. A csapattal meg voltunk elégedve.”

 

Vármegyei szövetségek